ŽIVOT

Biciklijada 6. Deer & Bike u Dražu

Vožnja je turistička i ima edukativni karakter, tempo je lagan, cilj je uživanje u prirodi i učenje o Baranji

    Objavljeno 15.03.2022
    Ivona Amidžić

    Udruga Karašicka Republika 23. travnja organizira biciklijadu 6. Deer & Bike u Dražu koja će i ove godine na dva kotača prikazati najbolje od svega što Baranja nudi.

    Najdugovječnija baranjska biciklijada pružit će vam doživljaj svega onoga što Baranja nudi, od dunavskih šuma i ritova, surduka i vidikovaca Banskog brda do prostrane ravnice te kušanja tradicionalnih šokačkih proizvoda i upoznavanja kulturne baštine.

    Vožnja je turistička i ima edukativni karakter, tempo je lagan, cilj je uživanje u prirodi i učenje o Baranji.

    Većina biciklijade odnosi se na poljske puteve, a organizator ističe kako će zbog baranjske Planine biti i nekoliko žešćih uspona. Osim vožnje uz Dunav i cvrkut ptica, penjanje i spuštanje surducima te neizostavnog pogleda u Batini,  biciklisti će relativno dugu dionicu odvesti Turskim putem na Banskom brdu.

    Duljina rute iznosi 50, odnosno 25 kilometara za one u slabijoj kondiciji. Preporuka je MTB bicikl te obavezno kaciga!

    Start biciklijade je u 12 sati, u subotu 23. travnja kod Carevog podruma, Planina 12, Gajić. Organizator biciklijade je ciklo klub „Karabic“, ogranak Draž Karašicke Republike te Turistička zajednica općine Draž.

    Više informacija o samom događanju i prijavi možete pronaći na Facebook/Web stranici Karašicke republike te na Facebooku eventu: https://www.facebook.com/events/2110690022432197?ref=newsfeed.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Biciklijada je startala u subotu 23. travnja u Dražu i sastojala se od kraće (33 km) i duže rute (53 km). Kraća ruta bila je ravničarska i šumska, od Starog toka Dunava preko Šarkanja, Lorenca i Mačkaluka do mađarskog dijela Baranje gdje se izašlo na živi Dunav

    [FOTO] prekrasno proljetno vrijeme na 8. Deer&Bike Baranja

    8. Deer & Bike još je jednom opravdao naziv i pokazao zašto je Baranja idealna za cikloturiste. Nakon nekoliko godina Više…

    Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

    FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

    U nedjelju, 28. travnja 2024. održat će se tradicionalna FFOS-ova biciklijada na ruti Osijek – Kopački rit. Biciklijada se i ove godine Više…

    Programom je predviđena lagana vožnja uz zaustavljanje na mjestima bivših Pustara uz kratku priču o svakoj od njih.

    10. Rekreativno – edukativna biciklijada “Tragom pustara”

    U subotu, 13.  travnja 2024. godine, udruga „Korijeni pustare“ u suorganizaciji s GSSR „Sport za sve“ Osijek i uz pokroviteljstvo Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na jedinstveni teniski turnir prijavile su se ukupno 32 poslovne žene rekreativke iz cijele Hrvatske

    Osijek u znaku sporta – započeo DNNA Ladies Tennis Tournament

    Za oko 2.600 učenika osmih razreda osnovnih škola za koje je Osječko-baranjska županija organizirala „Sajam obrazovanja“ je prezentirala sve na jednom mjestu te ponudila detaljne informacije o svim mogućnostima daljnjeg školovanja, kao i o zapošljavanju i stanju na tržištu rada.  

    [FOTO] Sajam obrazovanja ponudio osmašima sve informacije o srednjim školama

    U pratnji animatora, i profesora, djeca će se zabavljati te uz poučan sadržaj provoditi ljetne praznike.

    Francuska alijansa – Ljeto s Franom