SPORT

Biciklistička Utrka XCO Kopika na lijevoj obali Drave

"U dosadašnjem radu, zabilježili smo mnoge vrijedne rezultate na nacionalnim prvenstvima, KUP-u RH i regionalnoj, rekreativnoj SBBL"

Objavljeno 01.04.2022
Ivona Amidžić

Utrka XCO Kopika organizira se u nedjelju, 10. travnja 2022. na lijevoj obali Drave, odmah kraj pješačkog mosta. Ova utrka organizira se već petu godinu za redom u sklopu Slavonske Brdsko Biciklističke Lige. U prosjeku svake godine na utrci sudjeluje 90-ak natjecatelja koji se okupljaju primarno iz Slavonije, ali i iz ostalih dijelova regije (BiH, Zagreb, Rijeka, Mađarska, Srbija).

Staza je kružnog oblika te kroz više krakova vožnje ima više od tri kilometra šumskog puta s raznim preprekama i elementima za trening i natjecanje brdske vožnje. Uz stazu, također postoje i elementi za izvođenje manjih skokova te pump-track. Osim upotrebe za samu utrku, staza se vozi svakodnevno i održava od strane članova našeg kluba.

BK Osijek 2010 je pokretač i nositelj natjecateljskog biciklističkog sporta u gradu Osijeku, član HBS-a, Zajednice športskih udruga grada Osijeka, Športske zajednice Osječko-baranjske županije, suosnivač je Slavonske biciklističke udruge, koja okuplja biciklističke klubove iz čitave Slavonije s ciljem organiziranja i provođenja rekreativne Slavonske brdsko biciklističke lige, čiji je aktivni i zapaženi sudionik.

“U dosadašnjem radu, zabilježili smo mnoge vrijedne rezultate na nacionalnim prvenstvima, KUP-u RH i regionalnoj, rekreativnoj SBBL. Također, organizatori smo mnogih biciklijada i utrka, na kojima sudjeluje i po stotinjak rekreativaca i natjecatelja”, navode organizatori.

Vrijeme okupljanja: prijava, registracija i podjela startnih brojeva od 08:30 -10:00 sati

Mjesto okupljanja: Skate park Pannonian

Staza: Kružna cross-country staza, duljine 4000 m i 50 m visinske razlike. Označena strelicama i trakama na mjestima nagle promjene smjera. Podloga 3,400 m šumski singletrack, 600 m makadam/asfalt.

Prijave se obavljaju na poveznici OVDJE.

Kontaktirati organizatore ili potražiti više detalja o događaju možete na službenoj Facebook stranici događaja.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Staza je kružnog oblika te kroz više krakova vožnje ima više od 3 kilometra šumskog puta s raznim preprekama i elementima za trening i natjecanje brdske vožnje.

[NAJAVA] Biciklistička utrka XCO Banovo Brdo 2024

Utrka XCO Banovo Brdo organizira se na Banovom brdu, najvišoj točki Baranje. Ove godine utrka se nakon nekoliko godina vraća Više…

Trasa XCO Kopika je tehnički veoma zahtjevna zbog mnoštva prepreka, zavoja, skokova i korijenja na singletrack dijelu, pa sami natjecatelji nisu baš imali previše trenutaka za opuštanje na ovoj 4 kilometra dugoj stazi

[FOTO] Održana XCO Kopika biciklistička utrka

Utrka XCO Kopika u svom 6. izdanju održana je 26. ožujka 2023. godine. S Kopikom je otvorena natjecateljska sezona i Više…

Interes za prijave za volontiranje svake godine je sve veći pa je tako prošle godine kroz sve dane Pannonian Challengea bilo prisutno 70-ak volontera, a ove godine ih se očekuje još i više

Postani i ti VolonterOS – prijavi se za sudjelovanje u organizaciji Pannonian Challengea

Nema tog sportskog natjecanja u kojem jednu od najvažnijih uloga nemaju volonteri, bez obzira na to o kojoj se vrsti Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

[FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.