OSJEČANI

Biljana Borzan iz Strasbourga: Svi smo dobro, svi smo na broju

Osječka europarlamentarka javlja se za OsijekNews.hr

Objavljeno 12.12.2018
Lucija Tokić

Trenutno traje velika potraga za napadačem koji je jučer navečer na božićnom sajmu u Strasbourgu ubio najmanje tri osobe, a 12 ranio.

Stoga, smo brže-bolje okrenuli broj Biljane Borzan i saznali iz prve ruke kakvo je trenutno stanje…

– Svi smo u redu, svi smo na broju, na poslu, radimo najnormalnije kao da se nije ništa dogodilo. Jučer je zaista bilo napeto. Ljudi koji su se u vrijeme napada zatekli na poslu u Europskom parlamentu ostali su do pola 4 ujutro. Tek tada je bio organiziran prijevoz iz parlamenta – navodi Borzan.

Strasbourški božićni sajam održava se u središtu grada, na jednom od glavnih trgova u Strasbourgu, Place Kleberu.

– Bila sam u gradu na mjestu gdje se to dogodilo, ali otprilike sat vremena prije napada. Policija nas je preusmjeravala izvan centra i vrlo brzo je evakuiran centar grada. Svi koji su bili u ugostiteljskim objektima morali su ostati unutra. Pušteni su tek oko ponoći, ali na svoju odgovornost – navodi Borzan.

– Nažalost, počinitelj je još u bijegu. Sve se polako normalizira i promet koji je bio paraliziran. Nastojimo živjeti što normalnije jer znamo da bi teroristi htjeli da budemo svi u panici. Centar grada je pun, svakodnevica se odvija svojim tijekom, radi se, ali vidljiva je pojačana kontrola na svakom koraku – zaključila je Borzan.

foto: YouTube (screenshot)

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Šokirana sam i ljuta, u čije ime Vlada lobira protiv smanjenja pesticida? U ime građana Hrvatske, koji su valjda zadovoljni što izumiru pčele i što su tragovi pesticida sveprisutni na hrani?

Borzan otkriva: Vlada RH u Bruxellesu lobira protiv smanjenja upotrebe kemijskih pesticida

Vlada Republike Hrvatske, odnosno ministarstvo poljoprivrede, izravno lobira u Bruxellesu da Europska unija odustane od obvezujućih ciljeva smanjenja upotrebe kemijskih Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Na Dan škole, učenici su dobili priliku osmisliti vlastitu viziju jednog školskog dana, neopterećenog tradicionalnim predmetima, ali istovremeno obogaćen odgojnim i kreativnim elementima. Svoju su viziju, uz pomoć nastavnika, pretvorili u stvarnost te su osmislili i proveli čak 18 radionica, tri kviza, swap party i niz sportskih aktivnosti

[FOTO] II. gimnazija Osijek obilježila Dan škole

Organizator radionica je Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka u suradnji sa udrugama tehničke kulture. Cilj programa je korisno provođenje slobodnog vremena za trajanja proljetnih praznika

9. Proljeće u Domu tehnike

Besplatne plesne radionice karipskih plesova - Salsa, Bachata i Merengue za studente i srednjoškolce u trajanju dva mjeseca - travanj, svibanj (lipanj moguć također), početak 4.4.2024. 

P.K. Bolero – Prvi plesni korak – besplatni tečaj za studente i srednjoškolce