ŽIVOT

Bira se najljepši advent u Hrvatskoj – prošle godine je to bio Osječki!

Izbor za najljepši advent pokrenut je s ciljem dana jednom mjestu okupe sve prekrasne advente i tako široj javnosti omoguće da, uz uživanje u slikama već razvikanih i velikih advenata, otkriju i neke njima dosad potpuno nepoznate adventske destinacije

Objavljeno 15.12.2022
Matija Ivanković

Portal gradonačelnik.hr i ove godine provodi izbor najljepšeg adventa u Hrvatskoj. Osijek brani prošlogodišnju titulu – kada su u natječaju sudjelovala 44 grada i općine, a slike njihovih advenata vidjelo je preko 1,3 milijun ljudi. Biraju se najljepše adventske manifestacije u velikim, srednjim i malim gradovima te općinama, a prijave se primaju do 23. prosinca.

Vrijednost i potencijale ovog projekta u promociji adventskih destinacija prepoznalo je i Ministarstvo turizma i sporta koje se uključilo kao pokrovitelj projekta.

„Novost ovogodišnjeg izbora je što ćemo pobjednike birati u četiri kategorije. Izabrat ćemo najljepše advente u velikim, srednjim i malim gradovima, te najljepši advent u općinama. Na ovaj način želimo omogućiti i malim i srednjim gradovima da svoj trud, kreativnost i ulaganja u adventsko uređenje okite pobjedničkom titulom što je, realno, teško moguće u konkurenciji sa velikim gradovima”, objašnjava glavna urednica gradonačelnik.hr-a Marija Pulić Drljača i poziva sve gradove i općine, odnosno turističke zajednice koji imaju što pokazati da se prijave i bez naknade sudjeluju u izboru.

Izbor za Najljepši advent pokrenuli su, ističe, s ciljem da na jednom mjestu okupe sve prekrasne advente i tako široj javnosti omoguće da, uz uživanje u slikama već razvikanih i velikih advenata, otkriju i neke njima dosad potpuno nepoznate adventske destinacije.

„S druge strane, gradovima i općinama htjeli smo dati priliku da rezultate svog truda, kreativnosti i ulaganja prezentiraju i pokažu i izvan granica svoje lokalne zajednice. Da smo u tome uspjeli najbolje svjedoče brojke prošlogodišnjeg izbora koji je premašio doseg od 1,3 milijun ljudi’, kaže urednica portala gradonačelnik.hr.

Pobjednik prošlogodišnjeg, prvog izbora za najljepši advent u Hrvatskoj bio je Advent u Osijeku, drugi je bio Advent u Varaždinu, a treće mjesto pripalo je vinkovačkom adventu. Najviše lajkova među općinama za svoj je advent dobila Općina Jasenice.

Rok za prijave za 2. izbor Najljepšeg adventa je do 23. prosinca, a publika će svojim lajkovima moći dati svoj glas na FB stranici gradonačelnik.hr od 28. prosinca do 5. siječnja, kada će biti proglašeni pobjednici.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Video koji slijedi govori više od riječi, uživajte u predivnim kadrovima adventa i sljedećeg Božića nikako nemojte propustiti ovaj događaj! Iz općine Čepin, s ljubavlju!

Advent – iz Čepina s ljubavlju

Prosinac u Čepinu ove godine ne protječe samo u ozračju čuvenog Božićnog sajma. Naime, prva je ovo godina kada se Više…

Glasujte za drvce koje se vama najviše sviđa! Podržite vašu ekipu ili udrugu kojoj je ono namijenjeno! Nagradite jednog od dvanaest timova vašim glasom.

Za najbolje božićno drvce natječe se dvanaest timova iz Osijeka: glasujte i podijelite radost!

Advent je vrijeme radosnoga iščekivanja: pripremamo svoje srce za Božić, za dolazak Spasitelja, to je vrijeme u kojem želimo s Više…

Stigao je posljednji mjesec u godini, a to znači pregršt blagdanskih događanja u Portanovi! Advent u Portanovi, sveti Nikola, blagdanska Portastična srijeda…

Prosinac u Portanovi

U petak, 1. prosinca započeo je Advent u Portanovi – a kako to obično biva, i ovog prosinca u Portanovi Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Hrvatska i Slovenija, obilujući prirodnim ljepotama, kulturnim bogatstvima i gastronomskim čarolijama, nude nebrojeno mnogo načina za stvaranje nezaboravnih trenutaka tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci.

100 najljepših doživljaja proljeće/ljeto 2024.

Građani su na trgu imali priliku provjeriti različite rizične faktore svog zdravlja (tlak, vrijednost šećera u krvi, indeks tjelesne mase i dr.) te se upoznati s aktivnostima udruga u području zaštite zdravlja, socijalne djelatnosti, sporta i drugih srodnih udruga

[FOTO] U Osijeku obilježen Svjetski dan zdravlja

Donosimo lokacije 24-satnog nadzora brzine policije, pogledajte gdje će vas dočekati!

ROADPOL – Akcija prometne policije na području cijele policijske uprave