CRNA KRONIKA

Bizaran slučaj! Djevojka si namjerno odrezala šaku i lažno prijavila nesreću

Zajedno s njom za planiranje i izvođenje pokušaja prijevare osumnjičena su trojica muškaraca iz Ljubljane i okolice

  Objavljeno 12.03.2019
  Tamara Lemajić

  Nevjerojatan slučaj pokušaja prijevare razmrsila je slovenska policija, otkrivši da je 21-godišnjakinja iz okolice Ljubljane namjerno odrezala svoju ruku iznad zapešća, a onda zatražila odštetu od više osiguravajućih društava, prikazavši to kao nesreću pri rezanju grana za ogrjev cirkularnom pilom.

  Zajedno s njom za planiranje i izvođenje pokušaja prijevare osumnjičena su trojica muškaraca iz Ljubljane i okolice, 29-godišnjak, 58-godišnjak, te 63-godišnjak u čijem se domu sve planiralo i dogodilo.
  Policiji je krajem prošlog tjedna uspjelo riješiti slučaj i podnijeti kaznene prijave, objavila je ljubljanska policija u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

  Sve četiri osobe privedene su prošlog tjedna, nakon čega su dvojica puštena iz pritvora i branit će se sa slobode, dok je za 21-godišnjakinju i njenog 29-godišnjeg pomagača produžen pritvor.
  Za pokušaj  prijevare više osiguravajućih društava prijeti im kazna zatvora od jedne do osam godina budu li pravomoćno osuđeni.

  Kriminalističkom istragom policija je utvrdila da su osumnjičenici krajem prošle godine detaljno planirali prijevaru i međusobno podijelili uloge kako je izvesti. Nakon toga, sklopili su i s 5 osiguravajućih tvrtki police osiguranja za slučaj nesreće s visokim predviđenim odštetama i rentom.
  Početkom ove godine, nakon što su prve obroke polica već uplatili, 21-godišnjakinja je namjerno odrezala ruku, s ciljem da se to prikaže kao nesreća pri rezanju drva za ogrjev.

  63-godišnjak koji je sudjelovao u pokušaju prijevare nakon toga joj je pružio prvu pomoć, te pozvao kola hitne pomoći, ali je odrezani dio ruke ostavio na mjestu “nesreće”.
  Policija je kasnije odrezani ud odnijela u bolnicu, gdje su joj ga liječnici operativnim zahvatom  uspjeli “prišiti”,  spasivši je od trajnog invaliditeta.

  Nekoliko dana nakon “nesreće” osumnjičenici su od osiguravajućih društava zatražili odštetu, ali je policija u svemu prepoznala namjeru prijevare i uspjela riješiti slučaj.
  U slučaju da je prijevara uspjela, 21-godišnjakinja bi od osiguravajućih tvrtki dobila 383.000 eura odštete, a vjerojatno i više od tri tisuće eura  doživotne mjesečne rente za invalidnost, dok se ukupna svota štete koju su osiguravajuća društva zbog lažne prijave osiguranja za nesreću mogla pretrpjeti penje i do preko 3 milijuna eura.

  (Hina)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Mladić je fotografirao dobitni listić sportskog klađenja 18-godišnjeg hrvatskog državljanina ...

  Fotografirao tuđi dobitni listić pa dobitak isplatio na prijateljev račun!

  Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetni hrvatski državljanin počinio kazneno djelo računalna prijevara, piše PU osječko-baranjska. Mladić je Više…

  Obavljao tehnički pregled više vozila i ovjeravao dokumentaciju vozila kao tehnički ispravnih, iako to nisu bila...

  U kaznenu prijevaru uključeno čak 12 osoba! I to ne bilo gdje – u Osijeku!

  Završeno je kriminalističko istraživanje nad više hrvatskih državljana te se sumnja da su 42-godišnji hrvatski državljanin i jedanaest osoba počinili Više…

  Dogovorio prodaju tri vozila koja nije isporučio, a novcem podmirio dugove svoje tvrtke, a nakon toga predao druga vozila manje vrijednosti, nije predao ni račun...

  Kakva prijevara! Pročitajte o čemu je riječ…

  Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 28-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo prijevara u gospodarskom poslovanju. Kao voditelj poslovanja Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  U proteklih nekoliko mjeseci i na području PU osječko – baranjske pojavio se novi oblik prijevare putem poruka elektroničke pošte

  Policija upozorava na CEO (Chief Executive Officer) prijevare

  Osječki Županijski sud potvrdio je optužnicu protiv poduzetnika i bivšeg predsjednika uprave "Osijek Koteksa" Drage Tadića, koji je u bijegu pred hrvatskim pravosuđem

  Potvrđena nova optužnica protiv odbjeglog osječkog poduzetnika Drage Tadića

  Igračke od šprica i igala dospjele u ruke male djece, a od korištenih pelena za odrasle pravili nove!!

  Odvratno! Raskrinkane kineske tvornice: Od medicinskog otpada pravili dječje igračke