CRNA KRONIKA

Bizaran slučaj! Djevojka si namjerno odrezala šaku i lažno prijavila nesreću

Zajedno s njom za planiranje i izvođenje pokušaja prijevare osumnjičena su trojica muškaraca iz Ljubljane i okolice

  Objavljeno 12.03.2019
  Tamara Lemajić

  Nevjerojatan slučaj pokušaja prijevare razmrsila je slovenska policija, otkrivši da je 21-godišnjakinja iz okolice Ljubljane namjerno odrezala svoju ruku iznad zapešća, a onda zatražila odštetu od više osiguravajućih društava, prikazavši to kao nesreću pri rezanju grana za ogrjev cirkularnom pilom.

  Zajedno s njom za planiranje i izvođenje pokušaja prijevare osumnjičena su trojica muškaraca iz Ljubljane i okolice, 29-godišnjak, 58-godišnjak, te 63-godišnjak u čijem se domu sve planiralo i dogodilo.
  Policiji je krajem prošlog tjedna uspjelo riješiti slučaj i podnijeti kaznene prijave, objavila je ljubljanska policija u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

  Sve četiri osobe privedene su prošlog tjedna, nakon čega su dvojica puštena iz pritvora i branit će se sa slobode, dok je za 21-godišnjakinju i njenog 29-godišnjeg pomagača produžen pritvor.
  Za pokušaj  prijevare više osiguravajućih društava prijeti im kazna zatvora od jedne do osam godina budu li pravomoćno osuđeni.

  Kriminalističkom istragom policija je utvrdila da su osumnjičenici krajem prošle godine detaljno planirali prijevaru i međusobno podijelili uloge kako je izvesti. Nakon toga, sklopili su i s 5 osiguravajućih tvrtki police osiguranja za slučaj nesreće s visokim predviđenim odštetama i rentom.
  Početkom ove godine, nakon što su prve obroke polica već uplatili, 21-godišnjakinja je namjerno odrezala ruku, s ciljem da se to prikaže kao nesreća pri rezanju drva za ogrjev.

  63-godišnjak koji je sudjelovao u pokušaju prijevare nakon toga joj je pružio prvu pomoć, te pozvao kola hitne pomoći, ali je odrezani dio ruke ostavio na mjestu “nesreće”.
  Policija je kasnije odrezani ud odnijela u bolnicu, gdje su joj ga liječnici operativnim zahvatom  uspjeli “prišiti”,  spasivši je od trajnog invaliditeta.

  Nekoliko dana nakon “nesreće” osumnjičenici su od osiguravajućih društava zatražili odštetu, ali je policija u svemu prepoznala namjeru prijevare i uspjela riješiti slučaj.
  U slučaju da je prijevara uspjela, 21-godišnjakinja bi od osiguravajućih tvrtki dobila 383.000 eura odštete, a vjerojatno i više od tri tisuće eura  doživotne mjesečne rente za invalidnost, dok se ukupna svota štete koju su osiguravajuća društva zbog lažne prijave osiguranja za nesreću mogla pretrpjeti penje i do preko 3 milijuna eura.

  (Hina)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Dvije su nepoznate ženske osobe došle u stan 76-godišnjakinje u naselju Sjenjak u Osijeku

  Pokradena starica na Sjenjaku

  U poslijepodnevnim satima 16. svibnja dvije nepoznate ženske osobe došle su u stan 76-godišnjakinje na Sjenjaku, izvještava PU osječko-baranjska. Na Više…

  Na račun počinitelja uplatio je polog od više stotina kuna

  Dogovorio podizanje kredita putem društvene mreže

  U poslijepodnevnim satima 15. svibnja 26-godišnjak je putem društvene mreže s nepoznatim počiniteljem dogovorio podizanje kredita u iznosu od više Više…

  Prevaranti koriste životnu dob, samostalno stanovanje te neupućenost i nepažnju osoba da dođu do njihovih ušteđevina i novca

  Prodavala masažere i usput krala nakit

  U prijepodnevnim satima 13. svibnja nepoznata ženska osoba došla je u stan 51-godišnjakinje u Vukovarskoj ulici u Osijeku. Na prodaju Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  U Valpovu 27-godišnjak iskoristio je odsutnost vlasnika sjeo u nezaključan osobni automobil ...

  Ukrao auto i skrio se u polje

  "Oprano" više od osam stotina tisuća kuna

  Pranje novca

  Zdrava mješanka ši-cua usmrćena i kremirana zbog bizarnog zakona u Virginiji koji to dopušta

  Usmrtili zdravog psa kako bi ga pokopali s vlasnicom