CRNA KRONIKA

Bizaran slučaj! Djevojka si namjerno odrezala šaku i lažno prijavila nesreću

Zajedno s njom za planiranje i izvođenje pokušaja prijevare osumnjičena su trojica muškaraca iz Ljubljane i okolice

    Objavljeno 12.03.2019
    Tamara Lemajić

    Nevjerojatan slučaj pokušaja prijevare razmrsila je slovenska policija, otkrivši da je 21-godišnjakinja iz okolice Ljubljane namjerno odrezala svoju ruku iznad zapešća, a onda zatražila odštetu od više osiguravajućih društava, prikazavši to kao nesreću pri rezanju grana za ogrjev cirkularnom pilom.

    Zajedno s njom za planiranje i izvođenje pokušaja prijevare osumnjičena su trojica muškaraca iz Ljubljane i okolice, 29-godišnjak, 58-godišnjak, te 63-godišnjak u čijem se domu sve planiralo i dogodilo.
    Policiji je krajem prošlog tjedna uspjelo riješiti slučaj i podnijeti kaznene prijave, objavila je ljubljanska policija u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

    Sve četiri osobe privedene su prošlog tjedna, nakon čega su dvojica puštena iz pritvora i branit će se sa slobode, dok je za 21-godišnjakinju i njenog 29-godišnjeg pomagača produžen pritvor.
    Za pokušaj  prijevare više osiguravajućih društava prijeti im kazna zatvora od jedne do osam godina budu li pravomoćno osuđeni.

    Kriminalističkom istragom policija je utvrdila da su osumnjičenici krajem prošle godine detaljno planirali prijevaru i međusobno podijelili uloge kako je izvesti. Nakon toga, sklopili su i s 5 osiguravajućih tvrtki police osiguranja za slučaj nesreće s visokim predviđenim odštetama i rentom.
    Početkom ove godine, nakon što su prve obroke polica već uplatili, 21-godišnjakinja je namjerno odrezala ruku, s ciljem da se to prikaže kao nesreća pri rezanju drva za ogrjev.

    63-godišnjak koji je sudjelovao u pokušaju prijevare nakon toga joj je pružio prvu pomoć, te pozvao kola hitne pomoći, ali je odrezani dio ruke ostavio na mjestu “nesreće”.
    Policija je kasnije odrezani ud odnijela u bolnicu, gdje su joj ga liječnici operativnim zahvatom  uspjeli “prišiti”,  spasivši je od trajnog invaliditeta.

    Nekoliko dana nakon “nesreće” osumnjičenici su od osiguravajućih društava zatražili odštetu, ali je policija u svemu prepoznala namjeru prijevare i uspjela riješiti slučaj.
    U slučaju da je prijevara uspjela, 21-godišnjakinja bi od osiguravajućih tvrtki dobila 383.000 eura odštete, a vjerojatno i više od tri tisuće eura  doživotne mjesečne rente za invalidnost, dok se ukupna svota štete koju su osiguravajuća društva zbog lažne prijave osiguranja za nesreću mogla pretrpjeti penje i do preko 3 milijuna eura.

    (Hina)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    60-godišnjakinja je na račun nepoznate osobe uplatio 3700 eura vjerujući da će tako ostvariti dobitak na nagradnoj igri... pitamo vas, može li se tako što vama dogoditi?

    Za dobitak na nagradnoj igri uplatila više od 3.700 eura

    Nepoznati počinitelj je od 28. veljače do 18. ožujka putem društvene stupio u kontakt s 60-godišnjakinjom s područja Đakova te Više…

    Prevaranti su optuženi za računalne prijevare prilikom kojih su oštetili građane za više od 7000 eura

    Otkriveni prevaranti računalnih prijevara

    Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 19-godišnja Više…

    62-godišnjak i 36-godišnjakinja su prijevarom oko bespovratnih sredstava europskog fonda izvukli čak 18 000 eura!

    Izvukli novac lažnim potvrdama

    Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave osječko-baranjske, utvrđeno je postojanje osnovane sumnja se da su 62-godišnjak Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 47-godišnjak počinio kazneno djelo „Izbjegavanje carinskog nadzora“ te protiv njega slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu

    “Pao” s 1.920 kutija cigareta

    59-godišnjak sa šireg područja Našica, je 20. travnja s 44-godišnjakinjom dogovorio prodaju peći na drva, za iznos od 150 eura, a koji mu je trebala isplatiti idućeg dana, što nije učinila. No nakon toga ga je i opljačkala...

    Otkrivena počiniteljica krađe i prijevare

    Počinitelj je između 29. i 30. ožujka na širem području Osijeka provalio u školu iz koje je ukrao tablet i tri prijenosna računala

    Otkriven provalnik koji je krajem ožujka provalio u školu