SPORT

Bjelica uoči uzvrata: “Vjerujemo da ćemo proći Pogon”

Utakmica protiv Pogona iz Szczecina slijedi danas u Gradskom vrtu od 21 sat

    Objavljeno 29.07.2021
    Ivona Amidžić

    Rezultat 0:0 u Poljskoj prije tjedan dana već je zaboravljen budući da završni rasplet 2. pretkola kvalifikacija UEFA Konferencijske lige protiv Pogona iz Szczecina slijedi danas u Gradskom vrtu od 21 sat, prenosi Radio Osijek.

    Ipak, gledajući kroz uzvrat pred svojim navijačima, ništa-ništa u Poljskoj dobar je “kapital”, uz naravno dodatno samopouzdanje nakon pobjede za vikend u Splitu: – Slavlje protiv Hajduka dalo nam je puno samopouzdanja za ono što nas čeka protiv Pogona koji je pokazao da je dobra, ozbiljna momčad s jasnim stilom igre, zbog čega vjerujem da ćemo biti na dobroj fizičko-mentalnoj razini i da ćemo proći protivnika, naglasio je strateg Osječana i otkrio stanje u svlačionici: – Nakon napornog puta, svi su igrači na dispoziciji osim Žapera koji je zadobio ozljedu mišića u Splitu, zbog čega neće biti u konkurenciji. Ostali su zdravi i spremni, naglasio je Bjelica.

    Kormilar Bijelo-plavih o Pogonu:

    – Jedna kvalitetna momčad koja dugo igra u istom sustavu, s istim trenerom. Njihovi ofenzivni veznjaci često mijenjaju poziciju što sve skupa može dovesti do određene pomutnje na terenu. U Szczencinu smo to dobro kontrolirali, nismo dozvolili protivniku da nas previše ugrozi. I u uzvratu se nadamo da ćemo ih na taj način imati pod kontrolom, a da ćemo ofenzivno biti puno opasniji.

    Kapetan Škorić i vratar Ivušić produljili vjernost Bijelo-plavima do 2025, Grezda i Špoljarić na posudbu u mađarski ZTE

    Novi ugovori pokazali su privrženost stožernih igrača klubu: – Hvala treneru na ukazanom povjerenju. Već sam isticao kako mi je u Osijeku fantastično, svi znaju koliko sam dugo tu i nemam ništa protiv da odradim ugovor do kraja. U nogometu se nikada ne zna, ali ovo je vjerojatno nagrada za povjerenje koje ću sigurno opravdati, rekao je “Grande” Mile, što je Bjelica uz osmjeh popratio konstatacijom kako je sada jasno tko će na petu (upražnjenu) sliku murala na početku Wilsonove ulice. S druge strane, Eros Greza i Josip Špoljarić idućih godinu dana provest će na posudbi u mađarskom prvoligašu iz Zalaegerszega u potrazi za kontinuitetom nastupa – poručiili su iz kluba.

    Unatoč obaveznim COVID potvrdama za ulazak u Gradski vrt interes za susret konstantno raste. Potvrđuje to i 2500 ulaznica prodanih već u srijedu tijekom prijepodneva.

    foto: screenshot

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    Policija će snimati prije, tijekom i poslije utakmice, ulazi u stadion bit će otvoreni od 18 sati. Na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu

    Nogometna utakmica između Hrvatske i Turske u Opus Areni

    Na stadionu Opus Arena u četvrtak, s početkom u 20,45 sati, odigrat će se nogometna utakmica Europskih kvalifikacija za EURO Više…

    U srazu FC Vorskla (UKR) i FC Flora Talinn (EST) pobjedu su ostvarile Ukrajinke, a u dvoboju između domaćina SFK 2000 Sarajevo i ŽNK Osijek slavile su naše Osječanke!

    UEFA Liga prvakinja: Osječanke izborile finale!

    Na stadionu ‘Asim Ferhatović Hase’ u Sarajevu (BiH), u srijedu, 6. rujna odigrane su prve dvije utakmice kvalifikacijskog turnira UEFA Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.