KULTURA

Bliži se najpoznatija slavonska manifestacija – Vinkovačke jeseni

Vinkovačke jeseni - 10 dana, 24 sata zabave, 20 koncerata i gotovo 7.5 tisuća sudionika i posjetitelji koji dolaze iz svih krajeva!

Objavljeno 17.08.2018
Antonela Verković

Približavaju se Vinkovačke jeseni, uzbuđenje kod posjetitelja već raste iako rujan još nije kročio na naša vrata. Vinkovačke jeseni ne samo da su poznate u svom gradu, nego okupljaju i velik broj turista iz cijele Hrvatske, čak i šire. Najpoznatija slavonska smotra koja preko pola stoljeća njeguje izvorni narodni izričaj i stvaralaštvo započinje 7. i traje sve do 16. rujna te će u ovom razdoblju ugostiti brojna kulturno umjetnička društva i udruge, ali i mnoga poznata imena s domaće estradne scene.

”Pregršt istine” tema je 53. Vinkovačkih jeseni, a na otvorenju posjetitelji će posvjedočiti sedam istina koje tematiziraju probleme i životne situacije Šokaca i Šokica s kraja 19. stoljeća. Zaljubljenici u slavonsku tradicijsku kulturu i folklor, bio on izvoran ili koreografiran, mogu u njemu uživati od 7. do 12. rujna tijekom Županijske smotre folklora, gdje će nastupati čak 51 društvo. Za najmlađe se, 8. i 9. rujna, održavaju Dječje Vinkovačke jeseni.

ZABAVNI PROGRAM

Na Vinkovačkim jesenima nije sve samo u znaku folklora i tradicije. Priprema se i nešto ”jači” program za mlade i sve one koji se tako osjećaju, a uključuje poznata imena s hrvatske glazbene scene. Manifestaciju ove godine otvara koncert Guiliana, a među ostalim zvučnim imenima, pojavljuju se TBF, Klapa Cambi s Ivanom Šebaljom & The Bechars, Zlatko Pejaković, Jole, Ivan Zak, Zvonko Bogdan, Slavonske lole, Pravila Igre, Marija Pavković Snaša te Tamburaši za dušu koji će i zatvoriti 53. Vinkovačke jeseni.

Nakon što se umorite od plesanja na koncertima, tu su štandovi sa slavonskim specijalitetima, ali i vinski grad za okrijepu.

– Vinkovačke jeseni – 10 dana, 24 sata zabave, 20 koncerata i gotovo 7.5 tisuća sudionika. Očekujemo 120.000 posjetitelja što zapravo najviše govori o našoj manifestaciji. Nadam se da će svatko na manifestaciji pronaći nešto za sebe u sadržajima koje smo pripremili – izjavila je direktorica medijske kuće Novosti, Mirjam Jukić.

 

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Slovenski saksofonist Igor Lumpert svojim se sviranjem i komponiranjem probio u sam vrh globalne jazz scene, čemu je zacijelo doprinijelo i to što već više od dvadeset godina živi i djeluje u New Yorku.

[NAJAVA] Koncert Igor Lumpert Synchronicity

U organizaciji Analognog ureda u subotu, 9. ožujka, u Kulturnom centru Osijek, s početkom u 20 sati, nastupit će Igor Više…

Nakon uspješno odrađenog prvog izdanja, Pannonian Rock Festival će se od kolovoza 2024. godine održavati na novoj lokaciji - Katakombe u Osijeku.

[NAJAVA] Pannonian Rock festival – ulaznice u prodaji

“Prije svega želimo zahvaliti gradu Osijeku na ukazanom povjerenju i prepoznavanju potencijala Pannonian Rock Festivala”, izjavili su organizatori festivala. Osim Više…

Više od 500 različitih programa za bezbroj nezaboravnih doživljaja najbolja su pozivnica za doći na Špancirfest, koji počinje 18. kolovoza i traje sve do 27. kolovoza.

[FOTO] Najbolja zabava za kraj ljeta, Gdje? Na Špancirfestu!

Jeste li spremni za najbolju zabavu za kraj ljeta? Svi putevi, već tradicionalno, u drugom dijelu kolovoza vode u Varaždin, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine s ciljem da se kroz jedinstvenu manifestaciju potakne kultura čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, te da poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu

[NAJAVA] Noć knjige u Muzeju Slavonije

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black