KULTURA

Blues-rock festival Osijek

Ideja za festival je nastala kao odgovor na osluškivanje potrebe zajednice za organizacijom glazbenih evenata s kvalitetnom glazbom i potrebom da se Osijeku povrati epitet Grada kvalitetne (rock) glazbe. Ovom prilikom za naše čitatelje dijelimo 10x2 ulaznice!

Objavljeno 18.10.2023
Matija Ivanković

Blues-rock festival će se održati u subotu, 21.10.2023. godine u Epic Klubu Osijek (Tvrđa, Trg Vatroslava Lisinskog bb) u organizaciji udruge PARTWISH kroz suradnju Jelene Rebić i glazbenika Marija Papića.

Iako se vrata festivala otvaraju već u 19:00 h, sa sviranjem se kreće u 21:00 h, nastupom beogradskog blues one-man banda „Ice Cream Man & His One Man Band“.

Tijekom večeri nastupit će još:

  • osječki bend Sonic Eye,
  • vinkovački intrumentalni trio Delta21!
  • blues glazbenik Damir Gossain & Zemlja,
  • te osječko-baranjski momci Garage in July, koji se u Osijek vraćaju i nastupaju nakon 8 godina i time predstavljaju neke pjesme sa svoja čak četiri albuma.

Za warm up i after, kao i za seanse u pauzama između nastupa bendova, bit će zadužen DJ Azimuth iz Udruge Volim Gramofonske ploče.

Ugostiteljski dio festivala pokriva Barcelona Pub Osijek, u čijem prostoru se u pretprodaji mogu kupiti ulaznice za 8,00 eura. Na dan festivala, na ulazu u Epic, mogu ulaznice se mogu nabaviti za 10,00 eura.

Dvorište Stare Pekare, odnosno prostor ispred Epica, bit će osvijetljen svjetlosnim projekcijama u suradnji s osječkim LumenArtistom i udrugom Slama, a Nikola Faller potpisuje crtež i vizualni identitet plakata.

Festival je prepoznat i podržan od Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, a održava se i uz suradnju s udrugom Slama (Nikola Faller potpisuje crtež plakata), te HostelOs.

Dijelimo ulaznice
Ovom prilokom, Osijek News vam dijeli ulazunice za ovaj festival. Dijelimo 10×2 ulaznice! Potrebno je samo da na našoj Facebook stranici napišete ispod ove objave, “Želim na Blues-rock festival” i ulaznice mogu biti vaše!

Ideja za festival je nastala kao odgovor na osluškivanje potrebe zajednice za organizacijom glazbenih evenata s kvalitetnom glazbom i potrebom da se Osijeku povrati epitet Grada kvalitetne (rock) glazbe. Smatramo da to Osijek, kao prijestolnica Slavonije i Baranje zaslužuje, osobito zato što su Osijek i okolica iznjedrili toliko puno sjajnih i kvalitetnih glazbenika, pa smo mi kao i mnoge generacije prije nas, ostali njihovi dužnici. Ovim projektom želimo kreirati platformu koja će omogućiti ponajboljim glazbenim legendama ali i novim mladim nadama da se glazbeno izraze i pokažu svim građanima ljepotu svoje glazbe – bluesa (jer iz bluesa su rock i svi njegovi žanrovi potekli). Želimo da ovaj projekt bude samo početak nove glazbene priče grada Osijeka, koja će se s vremenom razviti u festivalski program u trajanju od nekoliko dana. Na taj način, Osijek će moći postati domaćinom ne samo lokalnih ili domaćih blues glazbenika, već i međunarodnih. Osijek kao jedan od većih gradova Hrvatske na žalost više nema ovakav tip događanja, a mi zaista vjerujemo da on to treba i zaslužuje imati. Npr., poznati su Blues festivali iz Zagreba, Splita, Istre… a mi, kao grad iz kojega je poteklo toliko kvalitetnih rock glazbenika, definitivno zaslužujemo njihovo ponovno okupljanje i slavljenje samo kvalitetne glazbe.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

U novom filmskom tjednu na program kina Urania stižu i 2 premijerna naslova. Na rasporedu su i posljednje 3 predstave do ljetne stanke, a kazališni repertoar se nastavlja od jeseni.

Cinema4YOU(th), Baby Lasagna u Garfieldu i mlada Furiosa

Posebna će se pažnja tijekom cijelog Festivala posvetiti djeci i mladima koji će uz ponudu naslova namijenjenu njima, već prvog dana uživati u nekoliko pričaonica i atraktivnih radionica

Prvi dan Panonskog festivala knjige u čast 150. obljetnice rođenja Ivane Brlić-Mažuranić

Skladatelj, aranžer, producent, a prije svega i uz sve to, fantastičan trubač i glazbenik Alex Sipiagin svjetsko je ime u jazz glazbi. Svoje rusko-američko podrijetlo stapa u jedinstven zvuk i glazbeni narativ koji uvijek iznova očarava slušatelje gdje god se pojavi

Svjetsko ime jazz glazbe – trubač Alex Sipiagin s kvartetom stiže na krov Kulturnog centra