ŽIVOT

Bolesni Ivan i Božica iz okolice Karlovca mole sve dobre ljude za pomoć. Žive u nehumanim uvjetima od samo 960,00 kn mjesečne socijalne pomoći

Kuća je drvena, jako stara, u raspadnom stanju. Po zidovima se nalazi plijesan i crnilo. Zidovi su drveni, stari i puni rupa. Sve je toliko staro i trulo da otpada sa stropa i zidova.

Objavljeno 06.04.2022
Darija Kovačić

Bolesni Ivan i Božica iz okolice Karlovca mole sve dobre ljude za pomoć. Žive u nehumanim uvjetima od samo 960,00 kn mjesečne socijalne pomoći. Prikupljena pomoć biti će utrošena na: hranu, higijenske potrepštine, lijekove, za troškove do bolnice udaljene 15km, troškove uređenja cijele kuće, za troškove namještaja i naočale koje su nepohodne. Potrebno je 150.000,00 kn.

Obitelj živi na adresi Brođani 24., okolica Karlovca. U kućanstvu žive Ivan Grubač 1955. godište i Božica Gagovski 1960. godište. Žive u 16m2 prostora.

Kuća je drvena, jako stara, u raspadnom stanju. Po zidovima se nalazi plijesan i crnilo. Zidovi su drveni, stari i puni rupa. Sve je toliko staro i trulo da otpada sa stropa i zidova.

U zraku se osjeti vlaga, a vidljive su gljivice, crnilo i rupe po svim zidovima. Pod u kući je drven, star, trul i propada. Imaju stari mali krevet, prastari stol, prastare ormare, a prozori su šuplji. Cijela kuća je šuplja, kroz koju se osjeti propuh.

Stepenice koje vode u kuću su drvene, stare i oronule, koje svakog trenutka mogu propasti i netko može stradati. Toalet je vanjski, takozvani poljski, star, kroz koji je propuh jer je otvoren.

Žive od 960,00 kn zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Karlovac i s time još plaćaju režije. Drugog prihoda nemaju. Oboje su dosta teško bolesni, u više navrata liječeni u bolnicama i klinikama.

Ivan Grubač između ostalih bolesti ima tuberkolozu i liječen je u bolnici Klenovnik. Također boluje i od tumora u glavi. Zbog teškog financijskog stanja nisu u mogućnosti odlaziti liječniku, jer su udaljeni oko 15 km od bolnice, a javnog prijevoza nema. Radno nisu sposobni.

Volonteri Hrvatske Udruge za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima iz Zagreba, Župnik koji je nadležan za navedenu obitelj, mnogobrojni novinari i susjedi, svjedoci su da je navedenoj obitelji hitno potrebna pomoć svih osoba dobrog srca, koji će spasiti život jedne nesretne obitelji koja bi pod starije dane trebala živjeti u boljim uvjetima i svakodnevno imati topli obrok.

Temeljem suglasnosti ovjerene kod Javnog Bilježnika od strane Ivana Grubača i Božice Gagovski, Brođani 24., molimo pomoć uplatiti na račun Udruge: HUPŽNDS. IBAN: HR4824020061101034912. Swift/bic: ESBCHR22.

Navedeni račun može primati uplate iz cijelog svijeta i u svim valutama. Pristigla pomoć biti će odmah bez odgode predana obitelji.

Informacije za uplatu pomoći Ivanu i Božici:

IBAN: HR4824020061101034912
Erste&Steiermarkische bank d.d. Swift/bic: ESBCHR22
Primatelj: HUPŽNDS. Skraćeni naziv Udruge.
Model: 00
Poziv na broj: 1955-1960.
Opis plaćanja: za Ivana i Božicu.

Potvrda i dokumentacija (.PDF)

Volonteri Udruge redovito obilaze obitelj, voze ih u Grad platiti račune, u trgovinu, i redovito brinu o njima. Sva pristigla pomoć isti dan predana je obitelji.

Pomoć ne može ići na račun osobno obitelji, jer svaka donacija koja bi pristigla na njihov osobni račun bila bi vidljiva u Centru za socijalnu skrb i oni bi ostali bez socijalne pomoći 960,00 kn. Zato su oni zamolili nas i ovjerili nam suglasnost kod Javnog Bilježnika da sva pristigla pomoć ide preko nas. Imaju puno povjerenje u nas, jer se volonterski o njima brinemo već duže vrijeme.

Hvala svima.

Organizatori akcije:

HRVATSKA UDRUGA ZA POMOĆ ŽRTVAMA NASILJA, DJECI I SIROMAŠNIMA.
Skraćeni naziv Udruge: HUPŽNDS

Ivekovićeva ulica 35. Zagreb. I.kat.
OIB: 47407637610
Registrirano kod: REPUBLIKA HRVATSKA. Gradski ured za opću Upravu Grada Zagreba.
Registarski broj: 21011908
Kontakt: 099 676 5246
Email: [email protected]

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

I dalje potrebna vaša financijska pomoć za obitelj gosp. Andrijane Matijević iz Škabrnje, samohranu majku petero maloljetne djece od 8 - 15 godina, teško bolesnu udovicu umrlog Hrvatskog Branitelja i njihovo petero maloljetne djece, koji žive u neljudskim i jako teškim uvjetima

Akcija za obitelj Matijević iz Škabrnje – počela je unutarnja i vanjska obnova kuće i radovi su u tijeku

I dalje potrebna vaša financijska pomoć za obitelj gosp. Andrijane Matijević iz Škabrnje, samohranu majku petero maloljetne djece od 8 Više…

U nastavku teksta donosimo neke od originalnih, inovativnih i uzbudljivih destinacija koje ove jeseni nude gastro iskustvo za pamćenje.

Jesenski gastro vodič uz koje je odabir najboljih restorana mačji kašalj

Regionalna restoranska scena dinamično je dočekala jesensko razdoblje, a tom svjedoči niz odličnih restorana, bistroa, vinarija i barova koji nude Više…

Za stanovnike Osijeka ovo su najpopularniji izbori korisnika, top tri restorana u Osijeku.

Osječani obožavaju street food, naručuju ga više od burgera i pizza, ali i dalje najviše vole – pomfrit!

Donosimo vam kulinarske izbore Hrvata u 2023. godini. Izgleda da tradicionalni favoriti polako ustupaju mjesto nekim novim jelima, a apsolutni Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša