ŽIVOT

Božićna jelka i ove će godine plutati i blistati našim gradom!

Adventski program i kićenje jelke na vodenici organizira se uz stari dobar, usudimo se reći specijalitet - kruha, masti i paprike te čaj i kuhano vino... :)

Objavljeno 04.12.2018
Antonela Verković

Osim one klasične jelke koja je pozicionirana stabilno na tlu, naš grad imat će čast imati još jednu i to posebnu, nesvakidašnju, drugačiju i inovativnu – jelku na vodi!
Osammetarska jelka plutat će na rijeci Dravi pokraj vodenice.
Sumnjamo da ne znate za stari, dobri, usudimo se reći čak i specijalitet – kruha, masti i paprike?! Upravo to, uz kuhano vino, čaj i kolačiće imat ćete prilike ‘prigristi’ uz druženje na vodenici 6. prosinca s početkom u 17 sati kad će se održati Adventski program.
Predsjednica Lions cluba Gea Valerija Kondža će svečano upaliti lampice, a na blagan Svetoga Nikole, zaštitnika mlinara i pekara, građani Osijeka mogu se podsjetiti na povijest mlinova na rijeci Dravi.
Na ovu inovativnu ideju došli su članovi udruge ”Vodenica” i uz potporu Lions cluba Gea iz Osijeka, organizirali i ove godine ukrašavanje još veće osammetarske jelke na vodi koja će plutati na rijeci Dravi pokraj vodenice.
Govoreći o vodenici, fotografija govori više od tisuću riječi – tako da pogledajte i sami…

Mlin-brod na rijeci Dravi u blizini je gradskog središta, a gotovo dva milijuna kuna vrijedna replika vodenice dio je projekta “Mlinarev put”, koji se financira u sklopu IPA prekogranične suradnje Hrvatske i Mađarske. Otkako je vodenica gotova, turistička je atrakcija i najveća vodenica u Hrvatskoj!

vodenica

vodenica

vodenica

FOTO: Udruga Vodenica (priopćenje) i Osijek NEWS

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Uloga spasioca je ključna za osiguranje sigurnog i ugodnog iskustva na plaži i bazenu, čineći ovaj posao jednim od najboljih izbora za ljeto.

Postani spasilac!

Ljeto je sezona koja nas mami na sunčane plaže, tirkizno more i opuštajuće trenutke uz bazene. No, uz te čari Više…

Obavijest iz vodovoda, u trajanju od 9 do 12 sati, doći će do obustave isporuke pitke vode

Obustava isporuke pitke vode

Zbog neizostavnih radova na rekonstrukciji cjevovoda pitke vode u Sljemenskoj ulici, dana 23.11.2023. (četvrtak),  u trajanju od 9 do 12 Više…

Sve snage civilne zaštite Osječko-baranjske županije su u stanju pripravnosti i spremne intervenirati gdje god je potrebno. Vatrogasci su tako angažirani na nekoliko lokacija na postavljanju i jačanju nasipa, a osobite intervencije provode na nasipu rijeke Karašice kod Satnice

[FOTO] Vrhunac vodenog vala bez većih opasnosti prolazi područjem Osječko-baranjske županije

U vrijeme dok je vodostaj Drave u aktualnom vodenom valu bilježio stalan porast te je kod Belišća iznosio 586 cm Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Radionicom se želi potaknuti građane i građanke na odgovornije, informiranije i aktivnije korištenje interneta i medijskog sadržaja. Na radionici će se razgovarati o važnosti informiranja, prepoznavanju dezinformacija i AI sadržaju kao i o primjeni medijske i političke pismenosti u superizbornoj godini

Radionica u Osijeku: Navigiranje morem (dez)informacija

I ove su godine objedinjene pojedinačne uskrsne aktivnosti pod zajedničkim programom „Uskrs u Osijeku” te će svojim sugrađanima i dragim gostima ponuditi zanimljiv sadržaj

[NAJAVA] Uskrs u Osijeku – program događanja

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi