ŽIVOT

Božićna jelka i ove će godine plutati i blistati našim gradom!

Adventski program i kićenje jelke na vodenici organizira se uz stari dobar, usudimo se reći specijalitet - kruha, masti i paprike te čaj i kuhano vino... :)

Objavljeno 04.12.2018
Antonela Verković

Osim one klasične jelke koja je pozicionirana stabilno na tlu, naš grad imat će čast imati još jednu i to posebnu, nesvakidašnju, drugačiju i inovativnu – jelku na vodi!
Osammetarska jelka plutat će na rijeci Dravi pokraj vodenice.
Sumnjamo da ne znate za stari, dobri, usudimo se reći čak i specijalitet – kruha, masti i paprike?! Upravo to, uz kuhano vino, čaj i kolačiće imat ćete prilike ‘prigristi’ uz druženje na vodenici 6. prosinca s početkom u 17 sati kad će se održati Adventski program.
Predsjednica Lions cluba Gea Valerija Kondža će svečano upaliti lampice, a na blagan Svetoga Nikole, zaštitnika mlinara i pekara, građani Osijeka mogu se podsjetiti na povijest mlinova na rijeci Dravi.
Na ovu inovativnu ideju došli su članovi udruge ”Vodenica” i uz potporu Lions cluba Gea iz Osijeka, organizirali i ove godine ukrašavanje još veće osammetarske jelke na vodi koja će plutati na rijeci Dravi pokraj vodenice.
Govoreći o vodenici, fotografija govori više od tisuću riječi – tako da pogledajte i sami…

Mlin-brod na rijeci Dravi u blizini je gradskog središta, a gotovo dva milijuna kuna vrijedna replika vodenice dio je projekta “Mlinarev put”, koji se financira u sklopu IPA prekogranične suradnje Hrvatske i Mađarske. Otkako je vodenica gotova, turistička je atrakcija i najveća vodenica u Hrvatskoj!

vodenica

vodenica

vodenica

FOTO: Udruga Vodenica (priopćenje) i Osijek NEWS

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Riječ je o manifestaciji koja je okupila oko 1.200 izviđača iz svih krajeva Hrvatske, ali i BiH, Srbije i Makedonije

„Lega lega izviđači prije svega“

Najveći izviđački kamp u povijesti grada Osijeka podignut je na lijevoj obali Drave kod Katakombi u okviru održavanja 13. Zborovanja Više…

U suradnji s Obrtničkom školom Osijek i Udrugom vodenica ispričat će vam priču o kruhu

Lions Club Gea: “Tradicija – vodenica i kruh”

LIONS CLUB GEA Osijek udruga je koja je sa svojim djelovanjem započela 14. veljače 2013. godine i na taj način Više…

Međunarodni dan jazza u Osijeku

Jazz na Vodenici

U susret Međunarodnom danu jazza u Osijeku, Eko udruga Vodenica će na vodenici ugostiti: 19. travnja 2019., u 18h jazz Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Djelatnici muzeja izradili su keramičke lampice koje će biti skrivene na prostoru Trga dr. Franje Tuđmana, a one koji pronađu dobitnu lampicu očekuju zanimljive nagrade

7. Rimski dani u Vinkovcima

Sudionici će imati priliku izražavati se u tradicionalnim slikarskim i kiparskim materijalima, ali i isprobati rad na zidu, uokvirenoj svili te rižinom papiru

Art terapija u Muzeju likovnih umjetnosti Osijek