ŽIVOT

Božićna jelka i ove će godine plutati i blistati našim gradom!

Adventski program i kićenje jelke na vodenici organizira se uz stari dobar, usudimo se reći specijalitet - kruha, masti i paprike te čaj i kuhano vino... :)

Objavljeno 04.12.2018
Antonela Verković

Osim one klasične jelke koja je pozicionirana stabilno na tlu, naš grad imat će čast imati još jednu i to posebnu, nesvakidašnju, drugačiju i inovativnu – jelku na vodi!
Osammetarska jelka plutat će na rijeci Dravi pokraj vodenice.
Sumnjamo da ne znate za stari, dobri, usudimo se reći čak i specijalitet – kruha, masti i paprike?! Upravo to, uz kuhano vino, čaj i kolačiće imat ćete prilike ‘prigristi’ uz druženje na vodenici 6. prosinca s početkom u 17 sati kad će se održati Adventski program.
Predsjednica Lions cluba Gea Valerija Kondža će svečano upaliti lampice, a na blagan Svetoga Nikole, zaštitnika mlinara i pekara, građani Osijeka mogu se podsjetiti na povijest mlinova na rijeci Dravi.
Na ovu inovativnu ideju došli su članovi udruge ”Vodenica” i uz potporu Lions cluba Gea iz Osijeka, organizirali i ove godine ukrašavanje još veće osammetarske jelke na vodi koja će plutati na rijeci Dravi pokraj vodenice.
Govoreći o vodenici, fotografija govori više od tisuću riječi – tako da pogledajte i sami…

Mlin-brod na rijeci Dravi u blizini je gradskog središta, a gotovo dva milijuna kuna vrijedna replika vodenice dio je projekta “Mlinarev put”, koji se financira u sklopu IPA prekogranične suradnje Hrvatske i Mađarske. Otkako je vodenica gotova, turistička je atrakcija i najveća vodenica u Hrvatskoj!

vodenica

vodenica

vodenica

FOTO: Udruga Vodenica (priopćenje) i Osijek NEWS

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Jučer ujutro ekstremni rast pa pad razine vodostaja. Od -40 do 109, nakon toga opet -40... A prisjetimo se i rekordnih -168 prije nekoliko tjedana...

Nakon ekstremnog pada i rasta, kakvo je stanje vodostaja Drave sada?

Ekstremni padovi, zatim ekstremni rast, ponovljen rekord najnižeg vodostaja… Sve to proteklih je tjedana i prethodnog mjeseca obilježilo vodostaj naše Više…

Ekstremni pad, a sad ekstremni rast... U posljednja 24 sata krenula se postepeno spuštati - nadamo se da je to prestanak ekstremnih oscilacija...

Vodostaj Drave se povećao do pripremnog stanja, a sad polako opada

Drava je bila toliko nisko da je jedan rekord (onaj iz 1985.) ponovljen, o čemu smo i pisali. Najniži vodostaj Više…

Dokle će rasti, to ne znamo. Ali znamo da su redovne mjere obrane od poplava tek kada stigne do 350 centimetara ...

Posljedica kiše na sjeveru!? Rijeka Drava kod Osijeka u 72 sata narasla za gotovo 2 metra!

Iz ‘debelog minusa’ od 143 centimetra u ponoć 28. listopada, Drava kod Osijeka je u svega malo manje od 72 Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Najviša dnevna temperatura do 11 °C! Tko bi rekao da je prosinac?! :)

Sunčani ponedjeljak!

Dogradonačelnica Žana Gamoš je na Dan grada i prvu nedjelju došašća uplalila šibicama svijeću ispred pozornice. Palimo li drugu na fontani? Btw. lijep je novi vijenac :)

Evolucija Adventa u Osijeku: Novi vijenac i nove svijeće! Stari ispred pozornice više ne važi!?