OSJEČANI

Božićni ručak u Azilu u Nemetinu

"U Azilu je zbrinuto 200 pasa, na privremenom udomljenju je još stotinjak i potrebna nam je pomoć i stalni dotok sredstava za zbrinjavanje"

Objavljeno 27.12.2019
Ivona Amidžić

Tradicionalni Božićni ručak u Azilu i je ove godine organiziran drugog dana Božića, a odazvali su mu se brojni Osječani. “Svake je godine sve više dobrih ljudi koji prepoznaju naše potrebe i sudjeluju u ovoj akciji”, kaže predsjednica Udruge Pobjede Ivana Crnoja, piše Radio Osijek.

“U Azilu je zbrinuto 200 pasa, na privremenom udomljenju je još stotinjak i potrebna nam je pomoć i stalni dotok sredstava za zbrinjavanje”, dodaje  predsjednica Udruge Pobjede Ivana Crnoja. Pozvala je i da se cijele godine razmišlja o udomljavanju pasa te osvijesti odgovornost za one koji pse posjeduju koliko i kako za njih trebaju brinuti.

“Nadamo se da će konačno biti usvojen i zakon o zabrani uporabe petardi i eksplozivnih sredstava tijekom cijele godine”, kaže Crnoja i apelira na sve građane da se okrenu drugio oblicima radovanja koje neće ugrožavati ni životinje, a ni ljude.

Već tradicionalno program počinje u prijepodnevnim satima kavom, čajem, kuhanim vinom i šetnjom pasa zbrinutih u Azilu, koje izvode volonteri i gosti okupljanja. Posjetitelji donose i dobrovoljne priloge u hrani.

Ručak se psima poslužuje u 13.00 sati, a nakon toga, za sve sudionike, kuha se veganska sarma. Ostatak vremena rezerviran je za šetnje sa psima.

Eo zašt je naš Azil-grad najljepši grad na svijetu,zato što ga voli OOOVOOOLKOOO ljudi! 🙂 <3Joj ljudi! Tolko je bilo…

Objavljuje Azil Osijek-volonteriČetvrtak, 26. prosinca 2019.

(HRT Radio Osijek)

foto: Facebook (Azil Osijek-volonteri)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Korisnici mogu nazvati kako bi zatražili pomoć volontera Crvenog križa  ili zaposlenika oko odlaska u kupnju namirnica, lijekova, plaćanja režijskih računa ili prijevoza liječniku

Crveni križ – program “Tu smo za vas”

Volonteri Crvenog križa i dalje su tu za korisnike u okviru programa „Tu smo za vas 2“. Programom se provode Više…

Iz Azila ga najavljuju kao "najljepši event kojega jedan Azil može organizirati a vi podržati" a koji je i ove godine donio iznenađenja i radost upakirane u jedan dan

[FOTO] Povratak otpisanih vol. 8

“Udruga Pobjede i najbolji pomagači na svijetu – kerovci, kako ih u nemetinskom Azilu od milja zovu, osmu godinu za Više…

Ispunilo se nekoliko vreća smeća, a Unikom je pomogao u odvozu prikupljenog otpada...

(FOTO) Pohvalno! Velika volonterska vikend akcija čišćenja šume kod Pampasa

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek organizirao je jučer volontersku akciju čišćenja šume pored Streljane Pampas u sklopu projekta Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost.

Najava predavanja izv. prof. dr. sc. Hrvoja Klasića “Ima li povijesti bez ustaša i partizana”?

Šetnja obiluje zanimljivostima za koje sigurno niste znali te pokojim iznenađenjem (op.a. pandur Mirko u lovu na vesele prolaznike).

Nova storytelling tura osječkom Tvrđom