ŽIVOT

Božićni ručak za pse u Azilu

Tradicionalni Božićni ručak za pse u Azilu i ove godine ima ambiciju prerasti u najljepši dan u godini za sve napuštene pse!

Objavljeno 22.12.2018
Lucija Tokić

I ove godine Azil je već okićen, sjaji ne samo kuglicama i nakitom nego i nadom koja je prisutna iza svake kućice, visi sa svakog  povodca i ogrlice, napetost među 180 kerovaca koja željno iščekuje Osječanke i Osječane da im 26.12. donesu Božić u Azil tolika je da jedva spavaju!

Obećan im je najbogatiji ručak u godini i obećane su im šetnje. Sasvim dovoljno da sreća kereća ovih dana u Azilu ne poznaje granice.

Volonterke i volonteri Azila nemaju izbora nego da vas sve pozovu da učinite obećano, da im dođete u srijedu 26.12. kada će Azil u 10 sati već širom otvoriti svoja vrata i kuhanim vinom i čajem dočekati sve čestitar(k)e!

Kerovci će biti spremni za šetnje baš točno u 10 sati i biti raspoloženi za njih skroz do ručka u 13 sati za koji vas mole da ponesete koju konzervicu i ostatke svojih blagdanskih trpeza.

Ručak i za sve čestitar(k)e

A kako vi ne biste pomislili da kerovci misle samo na sebe, odmah nakon što ih slasno nahranite bit će poslužen ručak i za sve čestitar(k)e i to vege sarma koju će s ljubavlju skuhati volonterke Azila, s ljubavlju prema svima vama ali i svim životinjama!

Nakon što se svi najedu, kerovci neće imati ništa protiv da se šetnje nastave skroz do 16 sati, a možete i osim konzervice pod azilski bor donijeti i koji povodac; radost azilska neće imati kraja!

Bit će to onaj dan o kojemu se još dugo priča; po kuhinjama, preko telefona, dnevnim sobama, stolovima osječkih kafića, ali najviše će se o njemu pričati u Azilu, i to ne o onome tko je što obukao, tko je s kim došao ili koliko je tko donio, nego o tome kako ljubav stvarno, ali stvarno ne poznaje granice i kako kad je na jednom mjestu ima toliko puno – ona pomakne ograde Azila i sloboda, ponos, inat i ljubav ne stanuju više samo u knjigama ili pjesmama nego u Nemetinskoj 171a pa otamo onda dalje kola čitavim našim gradom.

foto: Udruga Pobjede

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Sve će biti "bagatela", a unaprijed su poznati datumi i vrijeme održavanja svih Posh store-a ovog proljeća i ljeta

Posh store – prilika za vrpanje po krpicama, a sve će biti bagatela!

Udruga Pobjede poziva vas na sajam rabljenih stvari, popularni “Posh Store”! Posh Store organiziraju već 17 godina kako bi skupili Više…

U kinu Urania se održava promocija Kalendara koji nikad nije bio samo kalendar, očekuje vas i zadnji ovogodišnji "Samo Aleks" i premijeru filma "Akcija Đavolja greda"

Promocija azilskog kalendara, filmska premijera i zadnji ovogodišnji stand up

I ove godine, već tradicionalno pred Božić, u petak 15.12. s početkom u 19:00 h održat će se Promocija Kalendara Više…

Kalendar za 2024. uz 12 prelijepih i fotogeničnih četveronožnih zvijezda donosi i njihove priče skupljene pod imenom "Još se nije rodio ko bi svima ugodio" i iz prve ruke, ili ako vam je draže - šape

Promocija najljepšeg kalendara na svijetu

“U Osijeku, uz riječ kalendar najčešće se veže pridjev najljepši, a kad se to desi svi već znaju o kojemu Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Na jedinstveni teniski turnir prijavile su se ukupno 32 poslovne žene rekreativke iz cijele Hrvatske

Osijek u znaku sporta – započeo DNNA Ladies Tennis Tournament

Za oko 2.600 učenika osmih razreda osnovnih škola za koje je Osječko-baranjska županija organizirala „Sajam obrazovanja“ je prezentirala sve na jednom mjestu te ponudila detaljne informacije o svim mogućnostima daljnjeg školovanja, kao i o zapošljavanju i stanju na tržištu rada.  

[FOTO] Sajam obrazovanja ponudio osmašima sve informacije o srednjim školama

U pratnji animatora, i profesora, djeca će se zabavljati te uz poučan sadržaj provoditi ljetne praznike.

Francuska alijansa – Ljeto s Franom