KULTURA

“Brak, dijete i povremeni seks” – Ne može biti loše, ne?

Predstava u kojoj bosanski komičar kroz šalu priča o svojim iskustvima stupanja u brak, ostvarivanjem u očinskoj ulozi i zapažanjima...

    Objavljeno 27.04.2022
    Ivona Amidžić

    Brak, dijete i povremeni seks je predstava u kojoj bosanski komičar zagrebačke adrese Marko Dejanović kroz šalu priča o svojim iskustvima stupanja u brak, ostvarivanjem u očinskoj ulozi i zapažanjima koje je imao o sebi, o svijetu oko sebe te kako se ona mijenjaju s ovim prijelomnim životnim događajima.

    Stand up ćete moći pogledati u četvrtak 28. travnja u Kinu Urania s početkom u 20 sati, ulaznica će biti po cijeni od 60 kn.

    Program Solidarni s Ukrajinom nastavlja se u petak 29. travnja u 17 sati kada će se besplatno prikazati film Ti si taj sinkroniziran na ukrajinski jezik.

    U novom filmskom tjednu premijerno na program stižu 2 nova naslova.

    U filmskom nastavku kultne franšize Downton Abbey: Novo doba događa se presedan unutar Downtona: imanje dobiva primamljivu ponudu filmske ekipe koja želi snimati dugometražni film u sklopu zdanja. Glumci i članovi ekipe donose novu dinamiku u odnose, a samo snimanje počinje izazivati priličnu pomutnju među vlasnicima i osobljem.

    Priča hrvatske povijesne drame Razgovor se temelji na stvarnom dvosatnom razgovoru i jedinom susretu između novoizabranog predsjednika Jugoslavije Josipa Broza Tita i poglavara Katoličke crkve u Hrvatskoj, Alojzija Stepinca, koji se dogodio u Zagrebu, 4. lipnja 1945. Obje ličnosti su same po sebi kompleksne i ostavile su neizbrisiv trag na bivšu, komunističku Jugoslaviju kao nitko drugi u njezinoj krvavoj povijesti.

    Ne propustite pogledati ni sinkronizirani crtić Zecko Koš i tajna Mrkog Hrčka, francuski spektakl Notre Dame u plamenu, vikinški triler Sjevernjak, novi nastavak Čudesnih zvijeri: Dumbledoreove tajne, a na rasporedu su i sinkronizirani hitovi Crvena panda i Sonic: Super jež 2. Na programu Kino kluba možete pogledati SF film Sve u isto vrijeme, komediju Badman i animiranu i titlovanu avanturu Zečja akademija Nemoguća misijaja.

    Ne zaboravite i na ostale predstave i stand up nastupe u kinu Urania

    Zlatan Zuhrić Zuhra i Tin Sedlar u četvrtak 5. svibnja s početkom u 19:30 h po prvi puta dolaze u Osijek sa svojom komedijom „Ocat i sin“, uz cijenu ulaznice od 70 kn. U ovoj predstavi vidi se generacijski jaz oca i sina: dok otac predstavlja stariju generaciju i teži sigurnijim metodama, sin je tipičan primjer modernog dečka koji voli sve što vole mladi.

    Udaj se muški” je hit komedija koja će nas nasmijati do suza, a na rasporedu je u četvrtak 12. svibnja s početkom u 19 h (ulaznica 80 kn). Dođite i pogledajte kako to izgleda kada zaručnica hoće glamurozno vjenčanje, a sve mora bit organizirano u 10 dana. Ova komedijska priča, bez psovki i vulgarnosti, politike i estrade, prepuna je spletki i sitnih laži, začinjena originalnom glazbom, smiješna ali i gorka priča o našem mentalitetu.

    „Izlazim iz ormara. Iz kuće. Iz grada. Ne tajim ništa. Sve što nekada nije bio red reći, došlo je na red. Samo se smijte, meni je svejedno!” Željko Pervan već tri desetljeća slovi za vodećeg i najkarizmatičnijeg hrvatskog komičara, a njegovu hit predstavu „Izlazak iz ormara” možete pogledati u kinu Urania u četvrtak 19.5. u 19 h, uz ulaznicu od 70 kn.

    Ulaznice je potrebno unaprijed rezervirati:

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

    Kino Urania – Back to Black

    U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

    Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

    Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

    Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

    Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

    Filmski kviz kao poklon za Uskrs

    Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

    Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

    U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

    Kino Urania – Back to Black

    Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

    Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova