KULTURA

Braniteljske udruge navodno zaustavile koncert Bajage u Karlovcu, hoće li svima ‘sjesti’ koncert Thompsona u Antunovcu?

Podsjećamo, Bajaga je sasvim korektno nastupao u Osijeku, kao i brojni drugi izvođači iz susjedne zemlje ...

Objavljeno 11.08.2018
Alan Srčnik

Eventim.hr počeo je s prodajom ulaznica za koncert Marka Perkovića Thompsona u Antunovcu, 15. rujna. Koncert se održava kod Crkve sv. Antuna, cijena ulaznice je 90 kuna.

Razumije se, kako se datum koncerta bude primicao, cijena će navodno rasti, za po 10, odnosno 20 kuna na dan nastupa. Koncert inače počinje u 21 sat, a sukladno najavi Eventima …

Za koncertom vlada, govori se, veliki interes. A kako i ne bi, kada je on jedan od omiljenih domaćih izvođača.

Za to vrijeme, jedan drugi koncert, na drugom kraju Hrvatske, u Karlovcu, neće početi 3. rujna. Grad Karlovac je za Karlovačke dane piva planirao 6 mjeseci ranije imati Bajagu, no 20-tak dana prije nastupa koncert je otkazan.

Razlog tomu, neslužbeno se doznaje, pritužbe su dijela braniteljskih udruga i branitelja. Iako za to ne postoje potvrde, gotovo svi mediji u Hrvatskoj špekuliraju s tom pretpostavkom i osluškivanjem javnog mnijenja.

Umjesto Bajage i instruktora se ne zna tko će nastupiti. Hladno pivo, koje je trebalo biti zamjena, na Facebooku su rekli – jok!

Bajagu i Thompsona, posebno ne po glazbenom žanru, nećemo uspoređivati. Tek po činjenici da su Thompsonovi koncerti redom prijašnjih godina otkazani po Europi, Kostreni, Puli, Umagu … uvijek s određenim razlogom, makar je često spominjan navodni razlog njegovog etiketiranja uz fašizam, a manje domoljublje.

Nastupu Thompsona u Antunovcu nema zapravo nikakvih zapreka, osim što ga pola Hrvatske voli, a pola ne, sukladno poznatoj podijeljenosti našeg društva.

Koncert je za sada ‘stidljivo’ najavljen i vidjet ćemo hoće li svima ‘sjesti’ …

Podsjećamo, Bajaga je sasvim korektno nastupao u Osijeku, kao i brojni drugi izvođači iz susjedne zemlje …

Foto: ‘Snapshoot’ sa stranice Eventim

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Već sada je zanimanje za predstojeće koncert 27. 04. u dvorani Gradski vrt u Osijeku, nevjerojatno, a ulaznica, sve manje!

Vesna Pisarović u Gradskom vrtu!

Glazbenica koja kao magnet privlači publiku svih generacija, gdje god se pojavi, nastavlja u radnom ritmu. Rasprodane dvije večeri zaredom Više…

''Ako vam je dosta stresa i želite se opustiti i odlutati mislima zavedeni gitarom dođite na moj koncert u Poetry caffe Magis'' :)

Besplatan koncert Daria Plevnika!

Dario Plevnik dolazi u Poetry caffe Magis 28.03. u 21h! Ulaz slobodan! Osječki virtuoz na gitari, umjetnik, stvara glazbu,sklada,aranžira, producira i Više…

13.travanj - Gradski vrt!

Potvrđeno je! Halid Bešlić stiže u Osijek!

Nakon dva najavljena koncerta – uskoro (1.3.) Saša Matić i u listopadu Željko Samardžić – evo i ‘treće sreće’. Regionalna Više…