KULTURA

Braniteljske udruge navodno zaustavile koncert Bajage u Karlovcu, hoće li svima ‘sjesti’ koncert Thompsona u Antunovcu?

Podsjećamo, Bajaga je sasvim korektno nastupao u Osijeku, kao i brojni drugi izvođači iz susjedne zemlje ...

Objavljeno 11.08.2018
Alan Srčnik

Eventim.hr počeo je s prodajom ulaznica za koncert Marka Perkovića Thompsona u Antunovcu, 15. rujna. Koncert se održava kod Crkve sv. Antuna, cijena ulaznice je 90 kuna.

Razumije se, kako se datum koncerta bude primicao, cijena će navodno rasti, za po 10, odnosno 20 kuna na dan nastupa. Koncert inače počinje u 21 sat, a sukladno najavi Eventima …

Za koncertom vlada, govori se, veliki interes. A kako i ne bi, kada je on jedan od omiljenih domaćih izvođača.

Za to vrijeme, jedan drugi koncert, na drugom kraju Hrvatske, u Karlovcu, neće početi 3. rujna. Grad Karlovac je za Karlovačke dane piva planirao 6 mjeseci ranije imati Bajagu, no 20-tak dana prije nastupa koncert je otkazan.

Razlog tomu, neslužbeno se doznaje, pritužbe su dijela braniteljskih udruga i branitelja. Iako za to ne postoje potvrde, gotovo svi mediji u Hrvatskoj špekuliraju s tom pretpostavkom i osluškivanjem javnog mnijenja.

Umjesto Bajage i instruktora se ne zna tko će nastupiti. Hladno pivo, koje je trebalo biti zamjena, na Facebooku su rekli – jok!

Bajagu i Thompsona, posebno ne po glazbenom žanru, nećemo uspoređivati. Tek po činjenici da su Thompsonovi koncerti redom prijašnjih godina otkazani po Europi, Kostreni, Puli, Umagu … uvijek s određenim razlogom, makar je često spominjan navodni razlog njegovog etiketiranja uz fašizam, a manje domoljublje.

Nastupu Thompsona u Antunovcu nema zapravo nikakvih zapreka, osim što ga pola Hrvatske voli, a pola ne, sukladno poznatoj podijeljenosti našeg društva.

Koncert je za sada ‘stidljivo’ najavljen i vidjet ćemo hoće li svima ‘sjesti’ …

Podsjećamo, Bajaga je sasvim korektno nastupao u Osijeku, kao i brojni drugi izvođači iz susjedne zemlje …

Foto: ‘Snapshoot’ sa stranice Eventim

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Na koncertu duhovne glazbe skupljat će se dobrovoljni prilozi za malenog Jakova (4,5) koji boluje od teškog oblika upale crijeva i najmlađi je pacijent u Hrvatskoj s tom dijagnozom.

Podržite, pomozite – humanitarni koncert za malog Jakova

Kršćanska humanitarna udruga „Putevi milosti“ i udruga Duhos organiziraju humanitarni koncert duhovne glazbe u Vikarijatu Osijek (Strossmayerova 58), 28.11.2018. s Više…

I ova srijeda je Osječka glazbena srijeda! Dolazi Zagrebački puhački trio. Dobro će doći bijeg od svakodnevice nakon napornog dana uz glazbu? :)

Monotoniju radnog tjedna razbijte koncertom!

Ovo je već sedma sezona Koncertnog ciklusa grada, a i glazbenih srijeda koja se održava u našem gradu. Srijeda je Više…

Svi obožavatelji skupili su se u jedan glas i pjevali, kako drugačije nego iz srca! Možete li se pronaći na fotografiji? ;)

Željko Joksimović napunio Gradski vrt, zabavio, ali mrvicu i rasplakao!

Željko Joksimović, jedan od najpoznatijih pjevača u regiji, napunio je Gradski vrt – do čepa! Ništa neočekivano, Željku je to Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Na koncertu duhovne glazbe skupljat će se dobrovoljni prilozi za malenog Jakova (4,5) koji boluje od teškog oblika upale crijeva i najmlađi je pacijent u Hrvatskoj s tom dijagnozom.

Podržite, pomozite – humanitarni koncert za malog Jakova

Iskoristite ovu priliku da pobliže upoznate Troju kroz izložbu fotografija koja vam donosi legendu o Trojanskom ratu, priču o pronalasku slavnog grada, arheološke nalaze...

”Troja na putu” bit će u našem Arheološkom muzeju

Ne znam hoće li i ova predstava biti antologijska, ali će biti apsolutno gledana, i siguran sam da će privući pozornost publike i kritike, ocijenio je Šnajder ...

Premijera drame “Emet” u osječkom HNK