KULTURA

Braniteljske udruge navodno zaustavile koncert Bajage u Karlovcu, hoće li svima ‘sjesti’ koncert Thompsona u Antunovcu?

Podsjećamo, Bajaga je sasvim korektno nastupao u Osijeku, kao i brojni drugi izvođači iz susjedne zemlje ...

Objavljeno 11.08.2018
Alan Srčnik

Eventim.hr počeo je s prodajom ulaznica za koncert Marka Perkovića Thompsona u Antunovcu, 15. rujna. Koncert se održava kod Crkve sv. Antuna, cijena ulaznice je 90 kuna.

Razumije se, kako se datum koncerta bude primicao, cijena će navodno rasti, za po 10, odnosno 20 kuna na dan nastupa. Koncert inače počinje u 21 sat, a sukladno najavi Eventima …

Za koncertom vlada, govori se, veliki interes. A kako i ne bi, kada je on jedan od omiljenih domaćih izvođača.

Za to vrijeme, jedan drugi koncert, na drugom kraju Hrvatske, u Karlovcu, neće početi 3. rujna. Grad Karlovac je za Karlovačke dane piva planirao 6 mjeseci ranije imati Bajagu, no 20-tak dana prije nastupa koncert je otkazan.

Razlog tomu, neslužbeno se doznaje, pritužbe su dijela braniteljskih udruga i branitelja. Iako za to ne postoje potvrde, gotovo svi mediji u Hrvatskoj špekuliraju s tom pretpostavkom i osluškivanjem javnog mnijenja.

Umjesto Bajage i instruktora se ne zna tko će nastupiti. Hladno pivo, koje je trebalo biti zamjena, na Facebooku su rekli – jok!

Bajagu i Thompsona, posebno ne po glazbenom žanru, nećemo uspoređivati. Tek po činjenici da su Thompsonovi koncerti redom prijašnjih godina otkazani po Europi, Kostreni, Puli, Umagu … uvijek s određenim razlogom, makar je često spominjan navodni razlog njegovog etiketiranja uz fašizam, a manje domoljublje.

Nastupu Thompsona u Antunovcu nema zapravo nikakvih zapreka, osim što ga pola Hrvatske voli, a pola ne, sukladno poznatoj podijeljenosti našeg društva.

Koncert je za sada ‘stidljivo’ najavljen i vidjet ćemo hoće li svima ‘sjesti’ …

Podsjećamo, Bajaga je sasvim korektno nastupao u Osijeku, kao i brojni drugi izvođači iz susjedne zemlje …

Foto: ‘Snapshoot’ sa stranice Eventim

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Posle rasprodanih letnjih koncerata širom regije i jadranske obale, Frajle ovu zimu stižu u Županju a koncert će se održati u petak, 11.01. u dvorani Mladost.

The Frajle u Županji!

Četiri žene koje publika naprosto obožava, The Frajle, najpoznatije po sloganu „Četiri dame, jedan show“, napokon stižu i u Županju! Više…

''Do sada nam je uspijevalo prenijeti pozitivnu energiju u publiku, a ovaj put će to biti i žešće jer je to ipak moj grad tako da će to dodatno pojačati sve emocije'' - rekao je Igor. Dolazite na Trg? :)

Razgovarali smo s Igorom Delačem o dočeku Nove godine

Doček samo što nije pokucao na naša vrata… Već se uveliko smišljaju odjevne kombinacije, detaljčići, nakit, što piti, što jesti, Više…

Badnjak na Adventu počinje koncertom Valeri&Toth u 19:00 sati, a u ponoć na scenu stupa DJ Noisy Boy. Dobre atmosfere neće nedostajati, grijat će vas ljubav i topao blagdanski duh :)

Badnjak na Adventu uz božićne melodije i čarobnu atmosferu

Na Adventu u Parku možete se zabaviti i na Badnjak. Veselje i slavlje u blagdanskom duhu danas je u punom Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Uživat ćete u njegovoj predstavi 'Na komadiću Europe' - trk po ulaznice! :)

Pervan dolazi u Osijek! I nasmijat će vas do suza!

Muzej Okusa je sinoć bio poprište otvaranja festivala, a osim ponude vina bilo je tu i ukusnih sirnih kao i suhomesnatih delicija, rakije i meda.

Započeo je peti Osijek Wine fest – najveći vinski festival na istoku Hrvatske

10. Sajam vjenčanja u Osijeku

Sajam vjenčanja u Osijeku