KULTURA

Brevisice i Studentski zbor Sveučilišta zajedno u humanitarnoj akciji

U prodaju će biti pušteno 400 karata za humanitarni koncert Od srca mog koji će se održati 19. prosinca 2017.

Objavljeno 13.12.2017
OsijekNews redakcija

Od 2013. godine Studentski zbor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku zajedno sa studentskim udrugama, studentskim zborovima sastavnica, svim studentima, nastavnim i nenastavnim osobljem Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku već tradicionalno organizira humanitarnu božićnu akciju i stvara pravu malu studentsku božićnu bajku.

Ove se godine Studentski zbor Sveučilišta udružio s jednim od najuspješnijih i najatraktivnijih hrvatskih djevojačkih zborova – Vokalnim ansamblom Brevis s kojim će 19. prosinca 2017. godine u konferencijskoj dvorani Vikarijata (Ulica J. J. Strossmayera 58, Osijek) u 20.00 sati održati humanitarni koncert naziva „Od srca mog“.

Popularne su Brevisice već mnogo puta kvalitetu svog rada potvrdile nastupima na nekim od najpoznatijih pozornica svijeta kao što su Carnegie Hall u New Yorku, Sydney Opera House u Australiji, Velikoj filharmonijskoj dvorani u Sankt Peterburgu, a za svoje su izvedbe nagrađene i brojnim nagradama. Ove su godine u doba adventa svojim sugrađanima i svim prijateljima zbora odlučile pokloniti niz koncerata i na taj se način zahvaliti na podršci u radu.

Članice Vokalnog ansambla Brevis većinom su studentice Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, odakle potječe i uspješna višegodišnja suradnja između Brevisica i Studentskog zbora Sveučilišta.

INFO O ULAZNICAMA
U prodaju će biti pušteno 400 karata za humanitarni koncert Od srca mog koji će se održati 19. prosinca 2017. godine u prostorijama Vikarijata (Strossmayerova 58, Osijek) s početkom u 20.00h. Karte po donacijskoj cijeni od 30,00kn moći će se kupiti od četvrtka (14.12.) u Campus Caffe-u u Sveučilišnom kampusu.

Sva sredstva koja se prikupe prodajom donacijskih ulaznica bit će usmjerena u humanitarne svrhe. Dio sredstava bit će uplaćen kao pomoć sugrađanki Andrijani Kasapović oboljeloj od tumora na mozgu koji na žalost nije operabilan, a koja živi u teškim uvjetima. Drugi dio sredstava, tradicionalno će biti iskorišten kao donacija Osnovnoj školi Ljudevita Gaja u Osijeku s ciljem pomoći pri radu na inkluziji djece s teškoćama u razvoju, odnosno djece s autizmom i invaliditetom.

O prodanim ulaznicama, prikupljenim sredstvima i dodjeli donacija naknadno ćemo obavijestiti javnost putem službene web stranici Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, te na facebook stranicama Vokalnog ansambla Brevis i Studentskog zbora Sveučilišta

Stjepan Ćurčić

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Bogat kazališni i filmski program u kinu Urania se nastavlja i narednih mjeseci, a u pripremi je mnoštvo novih i zabavnih naslova.

Kino Urania – 3 premijere, 7 novih predstava i 2. filmski kviz

Poziv je otvoren za sve mlade (i sve koji se tako osjećaju) raspoložene za timski i kreativni rad koji se ne ustručavaju istaknuti svoje mišljenje i žele naučiti nešto novo

Pridruži se Klubu kazališne publike u Osijeku!