GOSPODARSTVO

Broj obrta u Osijeku najveći u posljednjih deset godina

Najveća stopa rasta, uz Zagreb, zabilježena je u Osječko-baranskoj županiji, gdje je tijekom ove godine otvoreno 330 novih obrta, a zabilježen porast od 8,5%

  Objavljeno 19.12.2019
  Ivona Amidžić

  “Broj aktivnih obrta na području grada Osijeka najveći je u posljednjih desetak godina”, rekao je u prigodi božićnog okupljanja predsjednik Udruženja obrtnika Osijek Dragutin Grabrović, piše Radio Osijek. Najzačajniji razlog tome su poticaji za samozapošljavanje.

  Broj otvorenih obrta u Hrvatskoj iz godine u godinu povećava se. Tako je tijekom 2019. otvoreno pet tisuća novih obrta. Najveća stopa rasta, uz Zagreb, zabilježena je u Osječko-baranskoj županiji, gdje je tijekom ove godine otvoreno 330 novih obrta, a zabilježen porast od 8,5 posto.

  Gotovo polovica ili 2.200 obrta je u Osijeku, tako da je to brojka jednaka onoj prije recesije. Zadovoljstvo tom činjenicom iskazao je u prigodi božićnog domjenka osječkih obrtnika i predsjednik Udruženja Dragutin Grabrović, istaknuvši da je to uz ostalo i zasluga vladinih mjera samozapošljavanja, ali i potpora koje obrtnici dobivaju od Grada i Županije poput organiziranja edukativnih radionica na kojima stječu znanja i iskustva.

  “Najveći broj obrta čine uslužne djelatnosti, no u posljednje vrijeme otvaraju se i obrti u području intelektualnih usluga poput IT sektora ili računovodstvenih usluga”, rekao je Grabrović.

  (HRT Radio Osijek)

  foto: pixabay (ilustracija)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Dodjela priznanja „Inspiriramo poljoprivredu“ održavat će se svake godine, kako se ne bi zaboravili pojedinci koji doprinose pozitivnoj percepciji poljoprivrede.

  Nacionalna poljoprivredna konferencija “Slavonika” (3.3.) PROGRAM

  Dovršenje radova prognozira se na jesen ove godine, a kako bi spremno dočekali sve goste Čingi Lingi čarda traži veliko pojačanje

  Čingi Lingi čarda traži radnike

  Ako želite znati više o radu reciklažnog dvorišta, odvajanju otpada, važnosti kružnog gospodarstva te ostalim sličnim pitanjima pridružite se

  Grad Osijek poziva građane na besplatne radionice – Reciklažna dvorišta