ŽIVOT

Brucoši Ekonomskog fakulteta u Osijeku dočekani toplom dobrodošlicom

U ostatku ovog tjedna brucoše očekuje bogat raspored radionica koje će se održavati sve do petka...

Objavljeno 06.10.2021
Ivona Amidžić

U ponedjeljak je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku obilježen Dan brucoša, kojim je ujedno započet i sada već tradicionalni orijentacijski tjedan za brucoše.

Ekonomski fakultet u Osijeku organizira ovu manifestaciju već osmu godinu za redom kako bi se brucošima pružio što ugodniji uvod u studentski život i akademske obveze. Kako bi se brucoši bolje upoznali s kolegama i samim fakultetom, po završetku uvodnih informacija uslijedilo je druženje te obilazak zgrade Fakulteta u društvu starijih studenata i asistenata Fakulteta. Osim obilježavanja njihovog dana, brucoše kroz čitav tjedan očekuje mnoštvo zanimljivih orijentacijskih radionica, o kojima sve informacije mogu pronaći na službenoj stranici fakulteta.

Dan brucoša, a samim time i orijentacijski tjedan, otvoren je u 10 sati uvodnim govorom Dekana, prof. dr. sc. Borisa Crnkovića, nakon kojeg je uspješni alumnus EFOS-a Jurica Barać, poznatiji kao direktor Panonian Challengea, održao motivacijski govor. Program je tradicionalno vodila izv. prof. dr. sc. Ljerka Sedlan König, koja je brucošima predstavila profesore prve studijske godine te mogućnosti i prilike koje mogu ostvariti tijekom akademskog obrazovanja.

Brucoši su najviše iščekivali upoznavanje s novim kolegama uz druženje i obilazak zgrade Fakulteta u društvu njihovih kolega s viših godina i asistenata Fakulteta. Uz to, Ekonomski fakultet u Osijeku je ove godine po prvi puta svojim brucošima dodijelio i akademsku putovnicu i bonton, koji će im zasigurno poslužiti kao vrijedan suputnik na njihovom akademskom putu.

Najzanimljiviji dio uvodnog dana svakako je bio orijentacijski lov na informacije, s kojim zanimljivosti nikako ne prestaju. Naprotiv, u ostatku ovog tjedna brucoše očekuje bogat raspored radionica koje će se održavati sve do petka, na kojima će se predstaviti različite studentske udruge Fakulteta, Studentski centar, izvannastavne aktivnosti te pružiti još pregršt korisnih i zanimljivih informacija.

Detaljan program dostupan je na službenoj internetskoj stranici EFOS-a.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Vulin: Plan je dovesti Osijek na 1. mjesto u digitalizaciji

4. ICT Forum naziva ,,Digitalna ekonomija” na Ekonomskom fakultetu

,,Digitalna ekonomija” naziv je 4. ICT Foruma koji se održao u petak na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u organizaciji Instituta Više…

Taj je simpozij za svoju izvedbu 2016. godine nagrađen Državnom nagradom za znanost u kategoriji populariziranja znanosti!

Kreativna riznica 2020. od srijede na Ekonomskom fakultetu u Osijeku

Kreativna riznica popularizacijski je simpozij kreativne industrije koji je za svoju izvedbu 2016. godine nagrađen Državnom nagradom za znanost u Više…

U školama na području Osječko-baranjske županije pozitivno je 25 učenika i dva nastavnika

U tri đakovačke srednje škole i na osječkom Ekonomskom fakultetu online nastava

Prema podacima Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije od 221 osobe koja je trenutno zaražena koronavirusom, u školama na području županije Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U odnosu na protekle dane radi se o velikom porastu...

Danas imamo 3162 nova slučaja, gotovo 30 posto testiranih je pozitivno

Osječko-baranjska županija odabrana je kao pilot područje za provedbu nove metodologije za procjenu potreba za socijalnim uslugama...

Osječko-baranjska županija odabrana za pilot područje projekta socijalnih usluga

Ako ste već posjetili HeadOnEast do sada, onda i sami znate da je svako novo izdanje – novi doživljaj...

Treći HeadOnEast odgođen još jednom: Novi termin pred Silvestrovo