KULTURA

Bruno Mičetić Trio – Vrhunski glazbenici u vašem gradu

Očekuju vas odlična atmosfera i svjetski jazz standardi

Objavljeno 13.12.2021
Ivona Amidžić

Bruno Mičetić trio u prosincu kreće s mini turnejom po hrvatskim gradovima, a nastupat će od kazališta do kultnih mjesta za ljubitelje jazza.

Uz Brunu, kao trio nastupaju vrhunski glazbenici Vladimir Kostadinović i Joe Kaplowitz, a u a na nastupu u Varaždinu pridružit će im se još jedan vrhunski glazbenik – Ratko Divjak. Na nastupima BM tria očekuju vas standardi svjetske jazz glazbe, kao i autorske skladbe sa funky prizvukom.

Bruno Mičetić Trio ili skraćeno BM Trio inače je snimio prvi studijski jazz album na ovim prostorima: Phantoms Whisper, u izdanju Dallas Recordsa. S  nastupima kreću na Delničkoj Adventskoj bajci 10. prosinca, nastavljaju 14. prosinca u HNK Varaždin, potom 16. prosinca u KC Osijek, a dan kasnije u kultnom zagrebačkom jazz klubu Bacchus. Zadnja točka ove mini turneje je 18. prosinca u Voodoo baru Sisak.

I ako niste neki poklonik ovog glazbenog stila., ovaj vrhunski trio osvojit će vas sa izuzetno impresivnom prezentacijom, jer ovi izvođači  ne kriju strast prema old school jazz-u (be bop, mainstream jazz) te fusion jazz – rock izričaju.

Uz sjajnu instrumentalnu virtuoznost, snalažljivost, sklonost iznenadnoj improvizaciji  uz neporecivu kvalitetu i snažan instrumentalni izričaj uživat ćete cijelu večer.

Nešto više o glazbenicima

Joe Kaplowitz profesionalno je počeo nastupati već s 15 godina u Washingtonu, a diplomirao je glazbu na Državnom sveučilištu Youngstownu. Od 1999. godine vodio je jazz grupe u nastupima u Bijeloj kući i na glazbenim prostorima poput Blues Alley, The Knitting Factory i The House of Blues, nekon čega je živio i svirao u New Yorku. Trenutačno svira klavir, piše i aranžira za orkestar Hrvatske radiotelevizije, svira trubu u Simply Brass Quintetu i vodi orguljaški trio Joe Kaplowitz Trio.

Vladimir Kostadinović  je bubnjar koji je diplomirao na University for Musik and the Performing Arts u Grazu a od tada je surađivao sa eminentim imenima iz svijeta jazza, te je dobitnik nagrade Tuscia in jazz 2008 Jimmy Woode competition.

Legendarni bubnjar Ratko Divjak rodom je iz Osijeka, a široj publici poznat je kao član Osiječkih Dinamita te legendarne rock skupine Time. Dobitnik je Porina za životno djelo te višegodišnji član big benda RTV Slovenije.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Cilj im je okupiti oko 100 ljudi na jazz koncertu u kinu Urania, što ih uvjeravaju da je u Osijeku nemoguće. Pomozimo im da to ostvare

[NAJAVA] Davor Križić Experiment u Osijeku

U organizaciji Analognog ureda u subotu 25. ožujka s početkom u 21 sat u kinu Urania u Osijeku nastupit će Više…

MILK je kvartet koji na licu mjesta stvara improviziranu glazbu, njima jedinstveni "heartcore". Od jazza do punka, preko poezije, oni istražuju svoj zajednički puls

Milk u Osijeku

U nastavku Serije koncerata novog hrvatskog jazza u četvrtak, 15. prosinca 2022. u Trici (Lučki prilaz 2, Osijek), s početkom Više…

Danas s početkom u 16 sati osječkoj Vodenici možete uživati u dobrim zvukovima Jazza te edukativnome programu uz dobru gastro ponudu...

Zaplovite valovima Jazza na Dravi i osječkoj Vodenici

Osječku Vodenicu danas će od 16 do 19 sati ispuniti zvukovi Jazza, za dobru atmosferu bit će zadužen Sing Song Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine s ciljem da se kroz jedinstvenu manifestaciju potakne kultura čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, te da poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu

[NAJAVA] Noć knjige u Muzeju Slavonije

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black