ŽIVOT

Caffe bar Trica ugostio Julius Meinl Barista Championship

Osjetilni suci Anton Vujina i Simeon Milković, tehnički sudac Goran Javorac i glavni sudac, Matija Matijaško, imali su pune ruke posla, jer su se baristi pokazali vrlo vještima u spravljanju mnogima omiljenih kava i napitaka od kave

Objavljeno 02.06.2019
OsijekNews redakcija

U osječkom caffe baru Trica održalo se prvo od četiri regionalna natjecanja Julius Meinl Barista Championshipa. U četiri sata osam barista pokazalo je svoja znanja i vještine u pripremi espressa, cappuccina i napitka od kave s potpisom.

Osjetilni suci Anton Vujina i Simeon Milković, tehnički sudac Goran Javorac i glavni sudac, Matija Matijaško, imali su pune ruke posla, jer su se baristi pokazali vrlo vještima u spravljanju mnogima omiljenih kava i napitaka od kave.

Baristi su se natjecali u tri discipline: pripremi espressa, cappuccina ili latte arta te u spravljanju vlastitog napitka s potpisom. Osim tehničkih vještina spravljanja napitaka, ocjenjivali su se okus, izgled i opći dojam.

Julius Meinl je međunarodno uspješna tvrtka koja je već više od 150 godina ambasador kulture bečke kavane, a naš brend je prisutan u više od 70 zemalja diljem svijeta. Iznimno smo ponosni na našu tradiciju i stručnost, a kvalitetna edukacija barista jako nam je važna, jer osim kvalitete same kave vještina njezinog pripremanja ključna je za potpuni užitak konzumenata, istaknuo je g. Marko Crnogorac, direktor i član Uprave Julius Meinl Bonfanti d.o.o.

Na ovom natjecanju najveći broj bodova osvojili su baristi Boško Čakarević i Kristijan Tomeković i tako se kvalificirali za veliko finale koje će se održati u Zagrebu krajem rujna. Pobjednik finala osvaja vrlo vrijednu nagradu – posjet Svjetskom natjecanju barista 2020. u australskom Melbourneu, a polufinalistima iz Osijeka želimo puno sreće u finalu.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Otkada je stigla na godišnji u Hrvatsku, 'pršte' fotografije domaće hrane! Jučer objavila i video sa štrucom kruha - ljubav kao iz filma :D :D :D

VIDEO: Kristina Kuzmič je vitka jer u SAD-u nema domaće hrane? :D

Weekend Warriors organiziraju biciklijadu, a pripremili su i neke nagrade za sudionike - Treba vam samo bicikl!

Bic, bajs, bicikl – Prvi Pump Track Jam u Bilju!

Dnevni party donosi oazu dobrih vibracija

Samo vibes dolazi u Osijek