GOSPODARSTVO

Čak 12 milijuna kuna vrijedna energetska obnova OŠ u Đurđenovcu privodi se kraju

Inače, Osnovnu školu J. J. Strossmayera pohađa ukupno 412 učenika: u matičnoj školi u Đurđenovcu 338 učenika, a u šest područnih škola 74 učenika

    Objavljeno 22.05.2020
    Ivona Amidžić

    Energetska obnova Osnovne škole Josipa Jurja Strossmayera u Đurđenovcu jedan je od financijski najvrjednijih projekata energetske obnove koje provodi Osječko-baranjska županija.

    Ukupna vrijednosti radova na zgradi (izgrađenoj 1988. godine) i nastavno-sportskoj dvorani iznosi 12 milijuna kuna. Radovi su počeli u srpnju prošle godine, a povodom njihova završetka danas (21. svibnja 2020. godine) župan Ivan Anušić sa suradnicima je posjetio ovu školu.

    “Iz sredstava Europske unije te vlastitim sredstvima planiramo obnoviti sve zgrade osnovnih i srednjih škola, domova za starije i nemoćne, domova zdravlja, Opće županijske bolnice Našice i drugih ustanova kojima je Županija osnivač. Na taj način značajno ćemo smanjiti troškove energije, a poboljšati uvjete i kvalitetu rada u tim objektima”, rekao je župan Ivan Anušić prilikom obilaska školske zgrade i dvorane.

    Pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove EU Nataša Tramišak dodaje kako zgrada Osnovne škole u Đurđenovcu sada iz energetskog razreda D prelazi u B, a uštede energije bit će oko 62 posto.

    “Ovo je jedna od 35 zgrada javne namjene čija je energetska obnova u tijeku, s tim da je deset objekata završeno početkom ove godine, do kraja lipnja bit će završeno 17 objekata, a osam zgrada treba završiti do kraja godine. Ukupna vrijednost tih ulaganja je 116 milijuna kuna, od čega se 60 posto sufinancira sredstvima EU, a ostalo sredstvima Osječko-baranjske županije i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Prošle godine završili smo energetsku obnovu 19 zgrada osnovnih škola, ove godine radi se 35 zgrada javne namjene, a ukupna vrijednost svih projekata je 178,9 milijuna kuna”, istaknula je pročelnica Tramišak.

    Uz energetsku obnovu školske zgrade i dvorane, Osječko-baranjska županija na području Općine Đurđenovac provodi i ulaganje u ambulantu Đurđenovac, vrijedno 522.000 kuna, a riječ je u ulaganju u sklopu projekta “Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije”.

    “Svaka investicija je dobrodošla za Općinu Đurđenovac, pa tako i ova izuzetno zahtjevna energetska obnova zgrade OŠ J. J. Strossmayera, kao i nastavno-sportske dvorane. Projekt je važan ne samo za Općinu kao instituciju nego zbog naše djece i budućih generacija koje će uživati u blagodatima ovako lijepog objekta”, rekao je općinski načelnik Hrvoje Topalović.

    Ravnateljica Martina Pavlić pak dodaje kako će sadašnji i budući učenici dobiti školu kakvu zaslužuju. Inače, Osnovnu školu J. J. Strossmayera pohađa ukupno 412 učenika, i to u matičnoj školi u Đurđenovcu 338 učenika, a u šest područnih škola (Beljevina, Bokšić, Bokšić Lug, Klokočevci, Pribiševci i Šaptinovci) 74 učenika. Škola zapošljava ukupno 73 djelatnika. Zbog epidemiološke situacije trenutno nastavu u školi pohađa samo četiri učenika, a za sve ostale se odvija nastava na daljinu.

    foto: OBŽ

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Fond će idući tjedan objaviti popis svih zaprimljenih prijava, a informaciju o zaprimanju prijavitelji već sada mogu pronaći u svom korisničkom pretincu sustava e-građani

    Veliki Interes – 11 926 građana zatražilo poticaje za energetsku obnovu svojih domova

    Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je danas u 12 sati privremeno zatvorio Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih Više…

    Znate li da za obnovu vaše kuće možete dobiti bespovratna sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost?

    Poziv Fonda za zaštitu okoliša na informativno-edukativnu radionicu: Kako do bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća?

    Energetskom obnovom obiteljskih kuća moguće je uštedjeti na režijama od 30 do 60%, povećati udobnost stanovanja, ali i očuvati okoliš. Više…

    Bespovratna sredstva odobrilo je Ministarstvo kulture i medija putem Poziva za energetsku obnovu zgrada sa statusom kulturnog dobra, a riječ je stopi financiranja od 100 posto.

    Osijeku odobreno 1,7 milijuna eura za energetsku obnovu zgrada Gradske i sveučilišne knjižnice i Barutane

    Iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti u četvrtak, 4. siječnja 2024. odobreno je više od 1,7 milijuna eura za energetsku Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kada završimo modernizaciju tramvajske infrastrukture nećemo stati. Planiramo i radimo na preseljenju remize na Zeleno polje, a uskoro ćemo javnosti predstaviti idejno rješenje – istaknuo je gradonačelnik

    Završetak radova na modernizaciji tramvajske infrastrukture se očekuje do kraja ove godine

    Ovdje možete pronaći 10 pozicija koje su istaknute samo za vas ovog tjedna! Sretno u pronalasku idealnog radnog mjesta!

    Poslodavci traže nove djelatnike – donosimo popis novih radnih mjesta u OBŽ

    Ukupno je u Proračunu Osječko-baranjske županije za 2024. za provedbu ovih mjera osigurano 834.300 eura što je povećanje za 520.000 eura u odnosu na prethodnu godinu.

    Otvoreni javni pozivi iz poljoprivrede i ruralnog razvoja