OSJEČANI

Centar izvrsnosti u području elektrotehnike i računalstva

Ideš u srednju školu? Zanima te fizika, tehnička kultura i informatika? Imamo pravu stvar za tebe...

Objavljeno 24.11.2018
Lucija Tokić

U skladu sa sve većom potrebom za izvanškolskim oblicima rada koji potiču specifična područja darovitosti (tehničke, znanstvene i sl.) koji ujedno podržavaju razvoj talenata i darovitosti u programu specifičnih sadržaja, Elektrotehnička i prometna škola Osijek provodi tijekom školske 2018./2019. godine izvannastavne aktivnosti u okviru Centra izvrsnosti u području elektrotehnike i računalstva.

Aktivnosti Centra izvrsnosti namijenjene su talentiranim i darovitim učenicima, svim učenicima koji su motivirani, pokazuju izvrsnost u području fizike, tehničke kulture i informatike ili već imaju postignuća u tom području, a pohađaju srednju školu u Osječko-baranjskoj županiji.

ŠTO SE SVE MOŽE NAUČITI…

Centar izvrsnosti provodi šest aktivnosti u kojima učenici osnovnih i srednjih škola mogu sudjelovati – Python za znatiželjne – osnove programiranja u programskom jeziku Pythonu, Male tajne računalstva – dijelovi računala, uzroci i načini otklanjanja grešaka u računalima i Šah i računala – upoznavanje s osnovama šaha i šahovskim programima za osnovne škole, te Zelena elektrotehnika – upoznavanje obnovljivih izvora elektrotehnike, Web development- razvoj WEB sjedišta od osnova do naprednih elemenata i Web dizajn- izrada i razvoj forme web sjedišta za srednje škole.

TERMINI I KAKO SE PRIJAVITI

Termini održavanja aktivnosti su subotom, a trajat će 4 školska sata s početkom u 9,00 sati. Provodi se 36 sati po odabranoj aktivnosti. Predavači su educirani stručni nastavnici koji će svoja znanja i vještine prenositi učenicima tijekom navedenih aktivnosti. Skupine učenika po aktivnosti su maksimalno do 12 učenika.

Ciljana dobna skupina učenika su učenici 1. i 2. razreda.

Za vrijeme održavanja radionica planirano je osvježenje za sudionike (sendviči i sokovi). Centar izvrsnosti elektrotehnike i računalstva imenovala je Osječko-baranjska županija koja je i financijski pokrovitelj.

Prijevoz do Elektrotehničke i prometne škole Osijek, Istarska 3 trenutno trebaju organizirati roditelji. Planirano je da Osječko – baranjska županija kasnije osigurava prijevoz učenika iz okolnih mjesta do Centra izvrsnosti.

Ako ste zainteresirani, pozivamo vas da se prijavite putem obrasca koji se nalazi na stranici Elektrotehničke i prometne škole Osijek (elpros.net.hr) najkasnije do 5. prosinca 2018.

foto: Pexels (ilustracija)

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Čestitke Luki Đekiću :D

Međužupanijsko natjecanje – Mehatronika: Osječanin imao najviše bodova!

Međužupanijsko natjecanje u međusektorskoj disciplini Mehatonika održalo se u Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek 26. veljače 2019. godine. Natjecanje je Više…

Radionice za pisanje sažetka poslovne ideje i radionice za izradu kratke uvjerljive prezentacije

Poziv na radionicu IVP BOOT CAMP

Imaš  odličnu poslovnu ideju,  razvijenu strategiju kako osvojiti tržište no još nemaš najbolji način kako potencijalnim klijentima prezentirati svoju viziju?  Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

'Jesi li jeo', 'ajde još malo', 'kad ćeš se ženiti', 'kad će djeca', 'učiš li ti štogod'??

Kako preživjeti obiteljsko okupljanje ovog Uskrsa?!

Pridružiti Vam se mogu i najmlađi - Vrlo je zabavno :D

VIDEO: Napravite vlastite pisanice koje možete koristiti i za sljedeći Uskrs