ŽIVOT

Centar za mir – tečaj financijske pismenosti za državljane trećih zemalja

PLOUTOS : Suradnja za postizanje financijske neovisnosti državljana trećih zemalja kroz instrumente financijskog opismenjavanja i poduzetničke kampove

Objavljeno 22.03.2023
Darija Kovačić

Želite li steći znanja i vještine za donošenje odluka temeljenih na informiranosti o financijskim temama? Imate li teškoća s otvaranjem bankovnog računa, zajmovima ili ulaganjima? Onda je tečaj financijske pismenosti, koji se provodi u periodu od 27.03. do 31.07.2023. godine, prava prilika za vas!

Tečaj će se održavati 1-2 puta tjedno u trajanju od 2 sata, a bit će osigurane i online sesije za sve one koji nisu u mogućnosti osobno prisustvovati. Tečaj će se održavati u prostoru Društvenog ateljea u Županijskoj 11. Tečaj je namijenjen državljanima trećih zemalja, sa ciljem stjecanja znanja i vještina za donošenje informiranih odluka o financijskim temama. Na kraju tečaja svaki polaznik dobit će certifikat koji će potvrditi stečena znanja i vještine.

Prijave su otvorene do 24.03.2023., a broj mjesta je ograničen. Stoga, ne propustite priliku i prijavite se na tečaj financijske pismenosti što prije!

Pozivamo sve zainteresirane državljane trećih zemalja da se prijave za sudjelovanje u projektu putem sljedeće poveznice: https://forms.gle/Dj2DeiJzwAFHbcT19 te da se informiraju o svim prednostima koje projekt nudi. Nadamo se da će projekt Ploutos imati pozitivan utjecaj na lokalne zajednice i doprinijeti kvalitativnoj promjeni nacionalnog ljudskog kapitala.

Ovaj tečaj organizira se u sklopu projekta Ploutos čiji je cilj poboljšati pristup financijskim uslugama za državljane trećih zemalja te im pružiti skup novih vještina koje će im pomoći u samozapošljavanju i donošenju odluka temeljenih na informiranosti o financijama. Projekt se također fokusira na smanjenje straha i nestabilnosti koji se često javljaju kod državljana trećih zemalja zbog ovisnosti o društvu koje ih okružuje. Projektni tim pruža praktičnu obuku državljanima trećih zemalja u primjeni njihovih vještina financijske pismenosti na poslu, kao i inovativne višejezične tehnološke alate posebno dizajnirane za državljane trećih zemalja.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je “INTELIGENCIJA”. Radionice za djecu predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta na PTFOS-u počinju u ponedjeljak 22. travnja 2024. od 9 sati

Festival znanosti (22. – 27. travnja 2024.) na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek

Hrvatska i Slovenija, obilujući prirodnim ljepotama, kulturnim bogatstvima i gastronomskim čarolijama, nude nebrojeno mnogo načina za stvaranje nezaboravnih trenutaka tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci.

100 najljepših doživljaja proljeće/ljeto 2024.

Građani su na trgu imali priliku provjeriti različite rizične faktore svog zdravlja (tlak, vrijednost šećera u krvi, indeks tjelesne mase i dr.) te se upoznati s aktivnostima udruga u području zaštite zdravlja, socijalne djelatnosti, sporta i drugih srodnih udruga

[FOTO] U Osijeku obilježen Svjetski dan zdravlja