GOSPODARSTVO

Centar za sigurniji internet uskoro u Višnjevcu

Centar je vrijedan 11 milijuna kuna i u potpunosti se financira iz europskih fondova

  Objavljeno 10.05.2021
  Darija Kovačić

  Centar za sigurniji internet jedinstveni je projekt u Hrvatskoj namijenjen zaštiti djece te velik iskorak za Osijek i Osječko-baranjsku županiju. Vrijedan je 11 milijuna kuna i u potpunosti se financira iz europskih fondova, piše Radio Osijek.

  Ravnatelj Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Tomislav Ramljak istaknuo je kako su preko europskih fondova uspjeli osigurati novac za izgradnju najmodernijeg Centra za djecu mlade i obitelj.  Podsjetio je kako taj centar postoji već 15 godina,a već desetak godina kroz Centar za sigurniji Internet štiti djecu na internetu te vodi brigu o nestaloj djeci kroz europski harmonizirani broj koji funkcionira 24 sata na dan.

  “Dosad smo koristili iznajmljene prostore Grada Osijeka i uredno plaćali mjesečnu najamninu, iako radimo za dobrobit djece. Zbog toga smo se među ostalim odlučili na ovaj zahvat te ćemo za godinu dana biti u novim prostorima, u kojima će biti svi naši stručnjaci. Djeca to zaslužuju. S obzirom na potporu Županije odlučili smo se i na izgradnju Poliklinike za djecu, mlade i obitelj. Riječ je o zdravstvenoj ustanovi sa smještajnim kapacitetima koja će doprinijeti da Osijek i Osječko-baranjska županija postanu lideri u zaštiti djecwe”, rekao je ravnatelj Centra Tomislav Ramljak.

  Ramljak je istaknuo i kako imamo jako puno slučajeva gdje djeca s roditeljima ne mogu otići u Zagreb na terapiju te kako će mobilni tim Poliklinike omogućiti da roditelji budu s djetetom dok je ono na tretmanu te da imaju osiguran smještaj za to vrijeme.

  “Ovo će biti jedini takav Centar u Hrvatskoj, nacionalni centar po pitanju zaštite djece na internetu, nestale djece, a referentan je za cijelu Slavoniju. Imamo poludnevne boravke u Virovitici, Požegi, Slavonskom Brodu, Vinkovcima i Našicama te naši stručnjaci odavde rade u svim ostalim slavonskim županijama. Uvijek radimo s djecom u potrebi, djecom koja su u riziku.

  Savjetovalište je otvoreno za djecu, mlade i obitelj  i u njemu će se održvati terapije za djecu, ali po potrebi i za cijele obitelji. Trenutačno Centar za nestalu i zlostavljanu djecu pruža usluge za stotinjak djece u cijeloj Slavoniji i Baranji – osiguravamo doručak, ručak i večeru, psihosocijalni rad, pomoć u učenju ne samo za djecu, nego i za cijele obitelji.

  Rad s djecom i mladima neophodan je i mislim da će ovakva objedinjena vrsta usluge biti jedinstvena u Hrvatskoj. Početak izgradnje Poliklinike za djecu i mlade također se očekuje uskoro. Trenutačno je u tijeku izrada projektne dokumentacije, a do kraja godine trebali bismo dobiti i građevinsku dozvolu”, zaključio je Ramljak.

  S Radio Osijeka dodaju kako se izgradnja Centra za sigurniji internet u Višnjevcu odvija u sklopu projekta „Legosi u centru-mjesto za vas”.

  Foto: HRT/M.Milas

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a Mark Fleming zahvalio je na prijmu i kazao kako će ovaj posjet dodatno osnažiti ekonomske veze Hrvatske i SAD-a

  Jačanje ekonomskih veza sa Sjedinjenim Američkim Državama

  Otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a u Republici Hrvatskoj Mark Fleming posjetio je jučer Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju te s gradonačelnikom Više…

  "Smanjenju broja nezaposlenih pridonijeli su i projekti poticanja zapošljavanja, a koji su usmjereni na dodatno osposobljavanje i prekvalifikaciju dugotrajno nezaposlenih osoba"

  Na području Osječko-baranjske županije nastavljeno smanjivanje nezaposlenosti

  Prema najnovijim podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje 30. lipnja 2021. godine Osječko-baranjska županija imala Više…

  KBC Osijek treba, zbog koalizije cestovnog i pješačkog koridora s izvođenjem radova, privremeno odrediti i nove pješačke i cestovne koridore...

  KBC počinje s izgradnjom slobodno stojeće zgrade Objedinjenog hitnog bolničkog prijama

  Klinički bolnički centar počinje s izgradnjom slobodno stojeće zgrade Objedinjenog hitnog bolničkog prijama. KBC Osijek treba, zbog koalizije cestovnog i Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Top 10 poslovnih prilika - Donosimo aktualne i atraktivne vijesti s tržišta rada

  Tražite li posao? Otvorena su ova radna mjesta…

  EU digitalne covid potvrde bit će kriterij za sudjelovanje na događajima...

  Od 26. srpnja kreću nove restrikcijske mjere za hrvatski Jadran

  "Cilj mi je da povećamo usluge Unikoma na korist građana, o svemu ću više reći kad vidim u kakvom je tvrtka stanju”

  Novi direktor Unikoma Mario Turalija