KULTURA

Čepinska knjižnica popularnija nego ikad

"Dragi korisnici! Presretni smo i zahvalni što prepoznajete naš trud i rad i uvijek brzo (prebrzo!) popunite sva mjesta na našim radionicama"

  Objavljeno 22.01.2021
  Ivona Amidžić

  Knjižnica Čepin, koja od prošle godine svojim mještanima ne naplaćuje članarinu, najavila je radionicu crtanja 3D olovkama, ali je zbog velikog zanimanja organizirala još jednu, dodatnu. Mjesta za oba termina “planula su” odmah po objavi, prenosi Radio Osijek.

  “Organiziramo prvu ovogodišnju radionicu crtanja 3D olovkama za djecu! Počelo je novo polugodište, a većina će ga idućeg tjedna provesti pred računalima! Zato vas pozivamo da izađete iz kuće i pridružite nam se na zanimljivoj radionici. Povedite prijatelje i stvorite nešto novo i jedinstveno našim 3D olovkama! Zbog ograničenog mjesta, obavezne su prijave na radionicu”, objavljeno je.

  Manje od 24 sata nakon ove objave na Facebook profilu Knjižnice Čepin sva mjesta za najavljenu radionicu, koja će se održati u četvrtak, 28. siječnja, bila su popunjena, pa su odlučili organizirati još jednu, nekoliko dana kasnije, u utorak, 2. veljače. I ona je popunjena istom brzinom, što pokazuje veliko zanimanje za tu aktivnost.

  “Dragi korisnici! Presretni smo i zahvalni što prepoznajete naš trud i rad i uvijek brzo (prebrzo!) popunite sva mjesta na našim radionicama. Kad smo došli danas na posao dočekalo nas je 14 propuštenih poziva. Žao nam je što moramo ograničiti broj mjesta, no s radionicama je uvijek tako. Nastavite nas pratiti jer ćemo svakako organizirati još radionica s 3D olovkama, micro:bitovima i ostalom suvremenom tehnologijom koju posjedujemo u Knjižnici”, poručili su.

  Knjižnica od prošle godine mještanima Čepina ne naplaćuje članarinu, a, kako ističu, iako će 2020. godina ostati zapamćena kao godina svjetske pandemije koronavirusom, oni ju žele pamtiti po lijepom, pozitivnom i dobrom koje se, i u takvoj godini, događalo u Knjižnici.

  Brojni sadržaji za sve generacije, tematske izložbe i izložbe građe (nikad posuđivane knjige, povodom Međunarodnog tjedna braka, publikacije EU, povodom Mjeseca hrvatskoga jezika, putopisi, ljetne preporuke…), predavanja, kazališne predstave na otvorenom, on-line ponuda i kreativni sadržaji na Facebooku i mrežnim stranicama knjižnice, poticanje na kreativnost u izolaciji, ali i opremanje suvremenom tehnologijom samo su neke od aktivnosti prošle godine.

  “Godina je bila obilježena neprestanim prilagodbama. S jedne strane smo planirali, u dobroj vjeri, a s druge ili realizirali ili prilagodili realizaciju ili odgađali, u procjepu preporuka Stožera civilne zaštite, naših stručnih službi pri Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici i vlastitih mogućnosti. Uz redovito poslovanje i posudbu, nabavili smo vrijednu opremu i novih knjiga u vrijednosti 50 tisuća kuna. Nabavili smo novi dvorac-policu za Odjel za djecu koji koristimo i kao kulisu za male kazališne predstave u kojima su glumci naša djeca, bočne i horizontalne oznake za police kao i bežične čitače bar kodova. Planirali smo puno više, ali obzirom na epidemiološku situaciju realno možemo biti zadovoljni onim što je realizirano. A najvažnijim smatramo očuvanje života i zdravlja te osiguravanje dostupnosti građe, službi i usluga unatoč i usprkos svemu. Bili smo i ostali mjesno obavijesno središte kao i centar kulturnih zbivanja”, zaključuju izvješće o svom radu u 2020. godini djelatnici Knjižnice Čepin.

  foto: unsplash

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  To je godišnja izložba na kojoj članovi DHKP izlažu prijevode koje su objavili od protekle izložbe...

  Velika izložba postera u GISKO “Od izvornika do prijevoda”

  U organizaciji Društva hrvatskih književnih prevodilaca i Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek od ponedjeljka, 8. veljače do petka, 26. veljače Više…

  "Kao značajan napredak većoj dostupnosti ističemo besplatan upis u knjižnicu za sve stanovnike Općine Čepin"

  SRETAN ROĐENDAN TI… Čepinska knjižnica slavi 60 godina postojanja

  Knjižničnu su djelatnost u Čepinu paralelno provodile dvije knjižnice: Knjižnica Centra za kulturu “Polet” Čepin i Hrvatska čitaonica “Matija Gubec” Više…

  Izložba je postavljena povodom rođendana poznate osječke književnice Jagode Truhelke

  Izložba “Obitelj Truhelka za svoj Osijek i buduće naraštaje”

  Tijekom mjeseca veljače u Ogranku Donji grad Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek može se pogledati izložba plakata pod nazivom “Obitelj Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Otvorenje izložbe je u ponedjeljak 08. ožujka 2021., na Međunarodni dan žena

  Izložba nakita “Sanjarenje”

  Čitala je gotovo jednu knjigu dnevno, a nije joj važan ni koji je pisac ni koji je žanr

  Najčitateljica Ljubica Šoš s 340 pročitanih knjiga

  "Vremensku sondu" iz tornja otvorit će stručnjaci konzervatori kako se ne bi oštetila

  U sanaciji zvonika crkve Presvetog Trojstva u Karlovcu pronađen svitak iz 18.st.