KULTURA

Čepinska knjižnica popularnija nego ikad

"Dragi korisnici! Presretni smo i zahvalni što prepoznajete naš trud i rad i uvijek brzo (prebrzo!) popunite sva mjesta na našim radionicama"

    Objavljeno 22.01.2021
    Ivona Amidžić

    Knjižnica Čepin, koja od prošle godine svojim mještanima ne naplaćuje članarinu, najavila je radionicu crtanja 3D olovkama, ali je zbog velikog zanimanja organizirala još jednu, dodatnu. Mjesta za oba termina “planula su” odmah po objavi, prenosi Radio Osijek.

    “Organiziramo prvu ovogodišnju radionicu crtanja 3D olovkama za djecu! Počelo je novo polugodište, a većina će ga idućeg tjedna provesti pred računalima! Zato vas pozivamo da izađete iz kuće i pridružite nam se na zanimljivoj radionici. Povedite prijatelje i stvorite nešto novo i jedinstveno našim 3D olovkama! Zbog ograničenog mjesta, obavezne su prijave na radionicu”, objavljeno je.

    Manje od 24 sata nakon ove objave na Facebook profilu Knjižnice Čepin sva mjesta za najavljenu radionicu, koja će se održati u četvrtak, 28. siječnja, bila su popunjena, pa su odlučili organizirati još jednu, nekoliko dana kasnije, u utorak, 2. veljače. I ona je popunjena istom brzinom, što pokazuje veliko zanimanje za tu aktivnost.

    “Dragi korisnici! Presretni smo i zahvalni što prepoznajete naš trud i rad i uvijek brzo (prebrzo!) popunite sva mjesta na našim radionicama. Kad smo došli danas na posao dočekalo nas je 14 propuštenih poziva. Žao nam je što moramo ograničiti broj mjesta, no s radionicama je uvijek tako. Nastavite nas pratiti jer ćemo svakako organizirati još radionica s 3D olovkama, micro:bitovima i ostalom suvremenom tehnologijom koju posjedujemo u Knjižnici”, poručili su.

    Knjižnica od prošle godine mještanima Čepina ne naplaćuje članarinu, a, kako ističu, iako će 2020. godina ostati zapamćena kao godina svjetske pandemije koronavirusom, oni ju žele pamtiti po lijepom, pozitivnom i dobrom koje se, i u takvoj godini, događalo u Knjižnici.

    Brojni sadržaji za sve generacije, tematske izložbe i izložbe građe (nikad posuđivane knjige, povodom Međunarodnog tjedna braka, publikacije EU, povodom Mjeseca hrvatskoga jezika, putopisi, ljetne preporuke…), predavanja, kazališne predstave na otvorenom, on-line ponuda i kreativni sadržaji na Facebooku i mrežnim stranicama knjižnice, poticanje na kreativnost u izolaciji, ali i opremanje suvremenom tehnologijom samo su neke od aktivnosti prošle godine.

    “Godina je bila obilježena neprestanim prilagodbama. S jedne strane smo planirali, u dobroj vjeri, a s druge ili realizirali ili prilagodili realizaciju ili odgađali, u procjepu preporuka Stožera civilne zaštite, naših stručnih službi pri Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici i vlastitih mogućnosti. Uz redovito poslovanje i posudbu, nabavili smo vrijednu opremu i novih knjiga u vrijednosti 50 tisuća kuna. Nabavili smo novi dvorac-policu za Odjel za djecu koji koristimo i kao kulisu za male kazališne predstave u kojima su glumci naša djeca, bočne i horizontalne oznake za police kao i bežične čitače bar kodova. Planirali smo puno više, ali obzirom na epidemiološku situaciju realno možemo biti zadovoljni onim što je realizirano. A najvažnijim smatramo očuvanje života i zdravlja te osiguravanje dostupnosti građe, službi i usluga unatoč i usprkos svemu. Bili smo i ostali mjesno obavijesno središte kao i centar kulturnih zbivanja”, zaključuju izvješće o svom radu u 2020. godini djelatnici Knjižnice Čepin.

    foto: unsplash

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Predstava Baka ima dečka popularna je i posjećena od velikog broja gledatelja na razini Hrvatske posljednjih mjeseci, a u našoj će ju organizaciji gledatelji prvi puta imati prilike pogledati besplatno.

    Komedija Baka ima dečka u Centru za kulturu Čepin

    U organizaciji udruge Rame uz rame će se u Centru za kulturu Čepin u subotu 9. ožujka 2024. održati komedija “Baka Više…

    22.11. u srijedu održat će se popularno-znanstveno događanje u okviru projekta popularizacije znanosti FUZ&JA Filozofskog fakulteta u Osijeku, naslovljeno 130 godina Parčićeva misala (1893.–2023.)

    FFOS: Najava radionice i izložbe 130 GODINA PARČIĆEVA MISALA (1893.–2023.)

    U srijedu, 22. studenoga 2023., održat će se popularno-znanstveno događanje u okviru projekta popularizacije znanosti FUZ&JA Filozofskog fakulteta u Osijeku, Više…

    U ovom prostoru koji ima dugogodišnju tradiciju nuditi sadržaje koji promoviraju kršćanske teme i nakladništvo u sklopu Dana reformacije koji su koncem listopada, sada će biti uključena i umjetnost

    Novi kreativni prostor u Donjem gradu

    Knjižnica i čitaonica Evanđeoskog teološkog veleučilišta u Cvjetkovoj 34, od jučer je novi kreativni prostor za čitanje, ali i izložbe Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

    Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

    U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

    Kino Urania – Back to Black

    Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

    Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova