ŽIVOT

‘Čepinski ipsilon’ je prošlost – novoizgrađeni kružni tok pušten u promet!

Ovo je nekoć bilo najprometnije i sigurnosno najopasnije raskrižje cesta u našoj županiji - stoga je novoizgrađeni kružni tok sjajna vijest :)

Objavljeno 05.12.2018
Antonela Verković

Jučer je u promet pušten novoizgrađeni kružni tok na raskrižju županijskih cesta iz smjerova Osijeka, Našica i Đakova u centru Čepina, poznat je po nazivu ”čepinski ipsilon”.

Razumije se, vozilo se i za vrijeme izgradnje, samo usporeno, ili uz manje obilaske … Srahovito će to pomoći Čepinčanima, a i svima koji kroz Čepin prolaze na putu prema drugim mjestima zapadnije.

Znalo se nekada na tom raskrižju više minuta čekati, a u želji da iz smjera Našica izađete na glavnu cestu prema Osijeku. Ili kada iz smjera Đakova želite krenuti u smjeru Našica. Jednako tako, bilo je to i vrlo nepregledno raskrižje. Stoga je ovo sjajna vijest.

PODSJEĆAMO…

Kako je pisao Čepin.hr, Općina Čepin, u želji da poboljša sigurnost prometa na ovim prometnicama, kako za svoje mještane, tako i za ostale sudionike u prometu, pokrenula je inicijativu za izgradnjom kružnog toka u suradnji sa Županijskom upravom za ceste koja prijavila je ovaj projekt na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova.

Po odobrenju projekta od strane Ministarstva Općina Čepin dala je izraditi projektnu dokumentaciju, te ishodila građevinsku dozvolu. Ovo je projekt vrijedan oko 3,7 milijuna kuna, od čega Ministarstvo unutarnjih poslova projekt sufinancira sa oko 2,4 milijuna kuna, dok Osječko-baranjska županija sufinancira oko 1,3 milijuna kuna. Osim izgradnje kružnog toka, bit će uređene i sporedne ceste, te javne površine, a izgradit će se i dodatni parking.

FOTO: Čepin.hr

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te drže sigurnosni razmak između vozila

Stanje na cestama: Mokri i skliski kolnici, moguća je i poledica

Vozit će se po mokrim i skliskim kolnicima, a na Jadranu, osobito sjevernom, kiša može biti i obilnija. U gorskoj Više…

Pojačan promet teretnih vozila očekujemo na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Srbijom ...

Promet danas: Bez puno devijacija, poteškoće klasične!?

Tijekom jutra u unutrašnjosti i gorskim predjelima moguća je magla, a u večernjim satima na Jadranu i u gorskim predjelima Više…

Vjerujemo da ste svi svjesni nezgoda koje se, nažalost, gotovo svakodnevno događaju u prometu. ''Bolje spriječiti, nego liječiti'' stoga evo HAK-ovih obavijesti oko svega onog na što trebate pripaziti danas...

Što nas danas čeka u prometu?

Kolnici su mjestimice mokri te vlažni i skliski. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Najviša dnevna temperatura do 11 °C! Tko bi rekao da je prosinac?! :)

Sunčani ponedjeljak!

Dogradonačelnica Žana Gamoš je na Dan grada i prvu nedjelju došašća uplalila šibicama svijeću ispred pozornice. Palimo li drugu na fontani? Btw. lijep je novi vijenac :)

Evolucija Adventa u Osijeku: Novi vijenac i nove svijeće! Stari ispred pozornice više ne važi!?