ŽIVOT

Cesting – Zimska služba spremna!

Cesting svake godine ulaže u imovinu te ove godine nabavljaju i kamion Unimog, jedan posipač i traktor John deere, a strojevi bi trebali stići sljedećega tjedna.

Objavljeno 16.11.2019
Petar Tauković

I ove su godine spremni kako bi zimska služba prošla u najboljem redu te se nadaju da ove zime neće biti ekstremnih prilika, rekao je direktor Cestinga Dubravko Kučinac. “Na području Osječko – baranjske županije stalno će biti u pripravnosti 41 vozilo, a ukoliko se pokaže potreba broj će se vozila i povećati. Na zalihama imamo 2900 tona soli, a za ovu je godinu ugovoreno 3072 tone. Na raspolaganju su i materijali koji se koriste nižih temperatura zraka”, naglasio je Kučinac.

Cesting svake godine ulaže u imovinu te ove godine nabavljaju i kamion Unimog, jedan posipač i traktor John deere, a strojevi bi trebali stići sljedećega tjedna.

Policijski službenik Službe za sigurnost cestovnog prometa, Vitomir Lučić napominje da vozači trebaju imati zimske gume kad su zimski uvjeti na kolniku što znači kad je snijeg na kolniku ili je poledica. “Postoje dijelovi cesta koje se nazivaju zimske dionice javnih cesta gdje vozači moraju iomati zimsku opremu bez obzira na vremenske uvjete i to od 15. studenoga do 15. travnja sljedeće godine” Od 1. kolovoza došlo je do promjene korištenja svjetala na vozilu i propisano je da moraju biti upaljena od 1. studenoga do 31. ožujka sljedeće godine.

Foto: Davor Kibel

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kamp kreće u ponedjeljak, 24. kolovoza i trajat će dva tjedna - Donosimo sve detalje

Krajem kolovoza još jedno izdanje Sportskog ljeta na Sokolu!

122 pacijenta su na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru sedam pacijenata

U Hrvatskoj danas još 62 nova slučaja, splitski stožer traži strožu kontrolu noćnih klubova

Piližota: "Sljedeća tri mjeseca most će biti zatvoren, a pozivam građane na strpljenje jer sve ovo što radimo radimo kako bi nam most bio siguran"

Počela obnova pješačkoga mosta u Osijeku