OSJEČANI

Četiri škole iz OBŽ prijavile su se na eko akciju dm Zeleni korak

Najuspješnije škole u eko akciji Zeleni korak dm će nagraditi s 10.000 kuna

Objavljeno 03.03.2020
Ivona Amidžić

Prijave za akciju dm Zeleni korak u kojoj će osnovnoškolci iz cijele Hrvatske prikupljati stari papir za reciklažu otvorene su još tjedan dana. Škole koje žele potaknuti učenike da se angažiraju u zaštiti okoliša to mogu napraviti do 9. ožujka u 23:59, a sve prijave šalju se na [email protected].

Na dm-ovu adresu do sada su pristigle prijave četiri škole iz Osječko-baranjske županije. Prošlogodišnji pobjednici eko akcije Zeleni korak, učenici Osnovne škole Retfala iz Osijeka lani su prikupili i reciklirali više od sedam tona starog papira.

„I ove godine, već devetu godinu zaredom osnovnoškolci iz cijele Hrvatske prikupljat će stari papir za reciklažu. Sigurna sam da će im se ponovo pridružiti članovi obitelji, susjedi, učitelji i cijela zajednica. Zeleni korak akcija je koja ujedinjuje cijele zajednice u cilju zaštite okoliša i upravo smo na to u dm-u posebno ponosni. Ove smo godine za nagrade odvojili više od 100.000 kuna te uveli dvije nove kategorije i vjerujemo da će akcija Zeleni korak nastaviti rasti s našim malim ekolozima”, izjavila je Romina Vrhovac, područna menadžerica dm-a.

Deset škola najuspješnijih u prikupljanju starog papira za reciklažu osvojit će nagradu od 10.000 kuna, a ove godine dm će prvi puta dodijeliti i nagrade za „Prvi zeleni korak“ i „Najveći zeleni korak“ u iznosu od 3.500 kuna. „Prvi zeleni korak“ namijenjen je školi koja prošle godine nije sudjelovala u akciji, a koja prikupi najviše staroga papira po broju učenika dok će „Najveći zeleni korak“ osvojiti škola koja ostvari najveći rast u odnosu na količinu papira po broju učenika koju je prikupila prošle godine.

U eko akciji dm Zeleni korak tijekom osam godina sudjelovalo je više od 184.000 osnovnoškolaca koji su prikupili i reciklirali 2.738 tona staroga papira i tako spasili više od 46.500 stabala.

Učenici svih škola koje se u roku prijave prikupljat će papir od 10. ožujka 2020. do 9. travnja 2020. godine, a detaljnije informacije o procesu prijave i pravilima sudjelovanja dostupne su na dm-ovoj internetskoj stranici www.dm.hr/Zelenikorak.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Capak: "Učenici mogu držati distancu. Prosjek veličine razreda je 13,5 učenika, ali ne bih o detaljima. Napravili smo vrlo detaljne preporuke, najdetaljnije ikad"

HZJZ dovršio preporuke za državnu maturu i rad škola – Ne otkrivaju detalje

“HZJZ je dovršio draft preporuka za državnu maturu i rad škola. On je jutros predan Ministarstvu, čekamo da daju komentare Više…

Kako objasniti maloj djeci da moraju biti dva metra od prijatelja? Odakle veliki broj učitelja i profesora koji će održavati nastavu manjim grupama?

Odgovornost slanja djece u škole je na roditeljima? – Sindikat hrvatskih učitelja se ne slaže s Divjak

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je kako dio nastave na daljinu u Hrvatskoj ide relativno dobro. Što se Više…

Mjera se čini velika, ali ako nemate gdje djecu možete ostaviti i u školi...

Prekid održavanja nastave u svim školama i fakultetima u Hrvatskoj

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u petak je najavio obustavu održavanja nastave u obrazovnim ustanovama u Hrvatskoj na 14 dana kazavši Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Dječje kazalište Branka Mihaljevića svakodnevno će, do kraja lipnja, posjećivati dvorišta gradskih vrtića i za mališane izvoditi predstavu na otvorenom

Poklon mališanima: Besplatne izvedbe najnovije predstave Jednozubi gusar

Nakon tri mjeseca stanke zbog koronakrize, Sajam antikviteta i osječka kavica u Tvrđi i na trgu Svetog Trojstva ponovno će biti mamac za posjetitelje

U subotu, 6. lipnja, u Tvrđi opet Sajam antikviteta

U lipnju će se tako regulirati i skraćeno radno vrijeme

Do 100.000 radnika u srpnju će moći koristiti sredstva za očuvanje radnih mjesta