ŽIVOT

Chef Vatrenih Tomica Đukić postao je chef bolničke kuhinje KBC-a Osijek

Đukić: "Namjera nam je tu namirnicu, koju dajemo pacijentima, pripremiti na što bolji tehnološki način kako bi što manje izgubila nutritivne vrijednosti, a da se kroz taj proces ipak dobije na okusu"

Objavljeno 04.12.2020
Ivona Amidžić

Glavni kuhar hrvatske nogometne reprezentacije Tomica Đukić, postao je chef bolničke kuhinje KBC-a Osijek, prenosi Radio Osijek. Na taj će način, uvjereni su u upravi, osječka bolnica postati prepoznatljiva po kvalitetnim i ukusnim obrocima koje pripremaju za svoje pacijente i medicinsko osoblje.

“Krajnji cilj je, bar u mojoj glavi, kada pacijenti budu odlazili da im ostane da je hrana u KBC-u bila vrhunska”, kazao je Tomislav Đukić.
Pacijente je obradovala vijest da će jelovnik osmisliti vrhunski kuhar. Želja je i kuhara i nutricionista obrok učiniti što ukusnijim i kvalitetnijim jer je hrana dio terapije i lijek. “Namjera nam je tu namirnicu, koju dajemo pacijentima, pripremiti na što bolji tehnološki način kako bi što manje izgubila nutritivne vrijednosti, a da se kroz taj proces ipak dobije na okusu”, istaknuo je Đukić.

Josipa Mađerić, nutricionistica u KBC-u Osijek, ističe da ljudima nije do jela pa ih je oko 40% obično pothranjeno. “Ta njihova pothranjenost, odnosno loš nutritivni status hrane, produžuje boravak u bolnici i otežava liječenje”, upozorava.

Hrana će se pripremati u kuhinji kakvu imaju najbolji svjetski hoteli. Domagoj Drenjančević, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu u KBC-u Osijek, tvrdi da je oprema već nabavljena te da se ide u modernizaciju cijelog procesa. Cilj je, kaže, na ovaj način brendirati KBC Osijek.
Pred poznatim chefom nov je izazov – u kuhinji osječkog KBC-a treba dnevno skuhati 1200 porcija, a čak je 40 različitih dijetnih jelovnika.
U razgovoru za Radio Osijek Tomica Đukić kroz smijeh priznaje da su mnoge njegove kolege chefovi sudjelovali u projektima poboljšanja kvalitete javne prehrane i da je Jamie Oliver bio izložen oštrim kritikama vrtićke djece, ali s optimizmom kreće u ovaj izazov.

foto: screenshot

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

GD Crvenog križa Osijek i Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek u suradnji s općinom Antunovac organizira darivanje krvi...

Organizira se dobrovoljno darivanje krvi u Antunovcu

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek i Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek u suradnji s Općinom Antunovac organizira dobrovoljno Više…

"Cilj konferencije je upoznati javnost s još jednim grubim, svjesnim i namjernim kršenjem zakona još jednog ministra u vladi Andreja Plenkovića: „Ovaj put radi se o ministru zdravstva – Viliju Berošu. Ali ne radi se samo o ministru Berošu nego su akteri ove priče i zamjenik župana Anušića, Upravno vijeće i ravnatelj KBC-a Osijek"

GO SDP Osijek: “Ministar Beroš krši zakon na štetu pacijenata KBC-a Osijek u svrhu frakcijskih obračuna u HDZ-u?”

Danas je održana konferencija za medije SDP-a Osijek. Tema konferencije je „Beroš mora otići! Dokazi ministrovog nezakonitog postupanja u KBC-u Više…

Lonci&Poklopci by Bajde jedini je specijazirani lanac dućana s posuđem, uređajima i priborom za svaku kuhinju koja drži do sebe, a osječka je trgovina najnovija oaza za sve one koji uživaju u kuhanju, serviranju, roštiljanju...

[FOTO] Lonci&Poklopci by Bajde – kuhinjsko blago od danas i u Osijeku!

Na čak 500m2 prostora uz više od dvije tisuće artikala, u Osijek Mallu otvoren je prvi dućan s kuhinjskim blagom Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Strossmayerovoj ulici postavljene su fiksne kamere za nadzor brzine, nalaze se kod kućnih brojeva 239 i 320...

Nove-stare kamere u Strossmayerovoj ulici?

Sutra 13. kolovoza od 9 sati na osječkoj tržnici možete razmijeniti stvari na još jednom izdanju tradicionalnog modnog buvljaka...

Tradicionalni modni buvljak na Tržnici ne ide na godišnji odmor

Županijska organizacija HNS-a Osječko-baranjske županije i podružnica HNS Osijek organiziraju jubilarnu podjelu napitaka hodočasnicima...

Jubilarna podjela napitaka hodočasnicima u Aljmašu