KULTURA

Cinema italiano – ciklus talijanskog filma u Kino klubu

Od četvrtka se svakodnevno u dva termina gleda izbor od pet nagrađivanih naslova suvremenog talijanskog filma

Objavljeno 30.06.2021
Ivona Amidžić

Visoke temperature prizivaju morsku atmosferu i u kino Urania. Stoga su se u Kino klubu odlučili osvježiti mini ciklusom Cinema italiano. Od četvrtka svakodnevno u dva termina gleda se izbor od pet nagrađivanih naslova suvremenog talijanskog filma.

Glazba tišine je ekranizacija autobiografije Andree Bocellija u kojoj ovaj glazbeni genije pripovijeda svoju životnu priču, dok je Sretni Lazzaro drugi uzastopni pogodak redateljice Alice Rohrwacher, film koji se poziva na klasike talijanske kinematografije i poigrava konceptom vremena. Okarakteriziran kao „urbani vestern”, naslov filma Dogman označava ime salona za uljepšavanje pasa, a ujedno je i sinonim za glavnog lika koji doživljava preobražaj iz čovjeka u životinju. Drama Euforija drugi je dugometražni film u režiji Valerije Golino, a donosi priču o dvojici naizgled potpuno različite braće, kojoj nepredvidive okolnosti i teška medicinska dijagnoza potpuno mijenjaju živote te ih ponovno spajaju.

Kao šećer na kraju, premijerno ćete moći pogledati biografsku dramu redatelja i dobitnika Oscara Paola Sorrentina Silvio, koja donosi uvid u zavođenje, glamur, korupciju, droge i razvratne zabave, odnosno život Silvija Berlusconija, koji je odavno zahtijevao filmsku adaptaciju. Što se sve događalo ili nije događalo iza zatvorenih vrata?

Premijerno na programu možete pogledati dvije znanstveno-fantastične akcije.

Pročišćenje: Zauvijek je peti nastavak iz serijala, a završetak priča o meksičkom paru koji bježi od kartela te se smješta na ranč u Teksasu gdje se nađu na udaru grupe koja i dalje nezakonito provodi Pročišćenje.

Opstanak ljudske vrste na leđima je zagonetnog Paula W.R.-a, najtalentiranijeg astronauta generacije. No, tajanstveno, svega nekoliko sati prije misije, Paul je nestao… Što se dogodilo na Paulovom posljednjem putovanju?

Ne propustite pogledati ni dva hit crtića: nezaboravnu Disney Pixar avanturu s dvojicom prijatelja Lukom i Albertom koji su zapravo morska bića koja poprimaju ljudski oblik radi zabave i nastavak avantura omiljene prahistorijske obitelji Croods: Novo doba. I dalje prikazujemo i sedmi film iz svijeta Prizivanja 3: Kriv je sotona koji otkriva zastrašujuću priču o teroru, ubojstvu i nepoznatom zlu.

Započeli su i programi cjelodnevnog ljetnog boravka: Edukativno-kreativno ljeto s Malcem genijalcem, a prijave idu putem obrasca i Ljeto s Franom.

“Napominjemo da se svi programi provode uz poštivanje Preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija: svi prostori se redovno dezinficiraju, smanjen je kapacitet dostupnih sjedala u dvorani, svaki gledatelj bi trebao dezinficirati ruke, a maske su obavezne u svim prostorijama kina. Sukladno najnovijim preporukama, dozvoljena je konzumacija hrane i pića za vrijeme projekcije”, napominju iz kina Urania.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova