ŽIVOT

Čini dobro darujući krv (29.10.) POZIV

"Neovisno o tome mogu li građani darivati krv ili ne, za građane smo pripremili besplatne kave, sokove, kekse... Čini dobro kako bi ti se isto što prije vratilo!"

Objavljeno 28.10.2019
Ivona Amidžić

Udruga Auxilium poziva sve zainteresirane da im se pridruže uz brojne partnere: Crveni križ – gradsko društvo Osijek, Transfuzijski centar Osijek, Gradska četvrt Novi grad Osijek i mnogobrojne druge filanatrope, u utorak, 29. listopada 2019. godine od 15 do 19 sati u prostorijama udruge Auxilium (Gradske četvrti Novi grad Osijek, robna kuća Sjenjak, Sjenjak 133, Osijek) u provedbi tradicionalne, humanitarne akcije Čini dobro darujući krv i odričući se bona za topli obrok u korist potrebitih.

Članovi udruge AUXILIUM odlučni su u postizanju cilja, tj. razvitku filantropije i davanja za opće dobro. Sukladno navedenom, građani su razvili projekt/program-aktivnost ČINI DOBRO – DARUJ KRV – POŠTUJ DRUGE koju provode kontinuirano tijekom svake godine s ciljem poticanja i jačanja građanskog aktivizma i volonterstva za opće dobro građana grada Osijeka.

Glavne aktivnosti predmetnog programa/aktivnosti isprepletene su sa solidarnošću, odgovornošću, ljubavlju i pomaganju drugim građanima kojima je pomoć, tj. filantropija potrebna; najčešće marginaliziranim skupinama.

“Neovisno o tome mogu li građani darivati krv ili ne, za građane smo pripremili besplatne kave, sokove, kekse… Čini dobro kako bi ti se isto što prije vratilo!” poručuju iz udruge.

Direktno organizatore možete kontaktirati na službenoj Facebook stranici događaja, a više o akciji možete pogledati u videu ispod:

foto: facebook (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Prošle godine je sakupljeno više od 800.000 kuna: "Vjerujem kako ćemo ove godine nadmašiti te brojke"

“Vatreni” sudjelovali u velikoj akciji za pomoć djeci

Hrvatski nogometni reprezentativci ‘pojačani’ brojnim zvijezdama i osobama iz javnog života u ponedjeljak su u hotelu Westin sudjelovali na humanitarnoj večeri Više…

U 119 od 195 zemalja nema dovoljno zaliha za ispunjenje potreba bolnica

Svijetu globalno nedostaje zaliha krvi – studija

Globalne zalihe krvi za spasonosne transfuzije nedovoljne su za ispunjenje potreba i u većini zemalja u svijetu ih kritično manjka, Više…

Osječki filantropski dvojac vozi 500 kilometara za mlade iz Doma Klasje - Otkupite njihove prijeđene kilometre!

Vozimo za vozač(k)e – Oni pedaliraju, ti doniraš!

Osječki filantropski dvojac, Igor Toman i Ivica Lenard, ove se godine uključio u program obilježavanja četvrtog po redu Tjedna filantropije Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Osijeku je uvijek u tijeku neko posebno događanje

Za polagani početak tjedna posjetite nešto posebno…

Danas oblačno uz sunčana razdoblja, a uz kišobran u torbi ipak se nadamo kako kiše nećemo vidjeti...

Vrijeme danas: Promjenljivo oblačno

Osijek na javnim zelenim površinama ima 25 tisuća stabala, jedini je grad u Hrvatskoj koji ima više parkova nego trgova - 22 parka i 15 trgova i jedini grad u Europi koji krasi secesijski park - Sakuntalin park

Arheološki muzej – Osijek domaćin Prvog nacionalnog stručnog skupa urbanog šumarstva