Arhiva

CityHub – Sve što jedan grad treba

  Objavljeno 06.11.2015
  OsijekNews redakcija

  Osječka IT tvrtka BetaWare, specijalizirana za izradu mobilnih aplikacija, u suradnji s Gradom Osijekom izradila je mobilnu aplikaciju ‘CityHub’.

  Aplikacija služi za prijavu komunalnih problema poput nepropisnog parkiranja, nepropisnog odlaganja smeća, grafitima pošaranih zidova, divljih deponija i slično a sve kako bi Osijek bio ljepši, čišći i uredniji.

  CityHub je modularni cloud servis koji objedinjava gradske službe na jednom mjestu. Radi se o mladoj domaćoj aplikaciji koja se sastoji od tri modula, a dostupna je i na području Osijeka:

  – Komunalno redarstvo
  – Gradske vijesti
  – Gradski vodič

  Komunalno redarstvo:
  Uslikajte problem, izaberite kategoriju problema i prijavite ga nadležnoj službi. Gradski administrator aplikacije CityHub nakon toga provjerava ispravnost prijave i proslijeđuje komunalnoj službi ili servisu koji je nadležan za taj problem. Lokacija na kojoj se nalazi prijavljeni problem automatski se registrira i tako šalje nadležnoj službi kako bi ona u što kraćem roku ispravila uočenu nepravilnost i riješila problem. Prijava problema potpuno je anonimna, što je još jedna pozitivna stvar.

  Gradske vijesti:
  Svaki grad može obavijestiti svoje građane o događajima u gradu, ili da će biti nestanka struje, ili da će možda glavna ulica biti zatvorena za vrijeme održavanja ulica. News modul je savršen način informiranja građana o svemu što će se dogoditi u gradu. Građani će dobiti “push” obavijest u CityHub mobilnoj aplikaciji ili obavijest putem maila o odgovarajućoj vijesti.

  Gradski vodič:
  Istražite najbolje o vašem gradu. Svaki grad može definirati vlastite kategorije (barovi, restorani, hoteli, galerije, i još mnogo toga). U svakoj od kategorija možete dodati stavki koliko god želite s informacijama, geolokacijama, i ‘walk-by’ navigacijom. Ovaj modul posebno je koristan studentima koji studiraju van mjesta prebivališta, te im omogućuje jednostavnije i brže snalaženje unutar grada.

  Aplikaciju je moguće besplatno preuzeti putem iOS i Android platforme, dok se u budućnosti planira izlazak i na Windows uređajima.

  Popis gradova gdje je CityHub prisutan može se pogledati na službenoj stranici aplikacije ili pak, na Facebook stranici: https://www.facebook.com/CityHubApp/ gdje je slobodno možete zapratiti i biti u toku sa svim novostima.

  Cilj CityHuba je postati dostupan u cijeloj Republici Hrvatskoj, te svim zainteresiranim gradovima i njegovim stanovnicima omogućiti da učine svoj grad ljepšim mjestom.