SPORT

Član Karate Akademije Osijek Petar Erdeši brončani na Balkanskom Karate prvenstvu u Turskoj

Na put za Istanbul u sastavu reprezentacije Hrvatske  krenulo je 5 članova Karate akademije Osijek koji su izborili nastup na navedenom prvenstvu

    Objavljeno 05.06.2024
    Matija Ivanković

    Članovi Karate akademije Osijek nastupili su na  Balkanskom  karate prvenstvu koje se održalo u Turskoj u gradu Istanbulu od 29.5-2.6.2024. godine.

    Na put za Istanbul u sastavu reprezentacije Hrvatske  krenulo je 5 članova Karate akademije Osijek koji su izborili nastup na navedenom prvenstvu, a to su Josipa Ćuk djevojčice 11 godina -32 kg, Petar Erdeši dječaci 11 godina -35 kg, Luka Mesić dječaci 11 godina +50 kg, Fran Vukmanić dječaci 13 godina -40 kg i Niko Vuković dječaci 10 godina -40 kg.

    Prvoga dana prvenstav na borilišta izašla je Josipa Ćuk, te je u prvom kolu pobijedila predstavnicu  Kosova da bi u drugom kolu bila poražena od predstavnice turske , protivnica ne ulazi u finale, te ne povlači Josipu u borbe za medalju.

    Drugoga dana prvenstva  otvara Petar Erdeši koji pobjeđuje predstavnike Makedonije, Turske, te gubi borbu od predstavnika BIH, kroz repasažne borbe Petar  pobjeđuje predstavnike Srbije i Turske, te osvaja veliku brončanu medalju u kategoriji dječaka 11 godina -35 kg.

    LUKA MESIĆ  prošlogodišnji Balkanski prvak branio  je titulu prvaka, te prvu borbu otvorio je sa  pobjedom nad domaćim predstavnikom visokim rezultatom 6:2, da bi u drugom kolu  promjenjeni sudački panel kreirao rezultat svojim odlukama u korist predstavnika Grčke. te Luka gubi borbu od lošijeg borca, koji biva zaustavljen od predstavnika srbije sa isto čudnim  sudačkim odlukama odlukama.

    Veliko iskustvo za Luku Mesića u njegovom daljnjem napretku i radu.

    FRAN VUKMANIĆ  nastupio je u kategoriji dječaka 13 godina -40 kg , u prvom kolu pobjeđuje predstavnika BIH, da bi u drugom kolu izgubio tijesno od predstavnika KoSOVA, gdje mu nije dosuđen udarac u glavu koji je plasirao protivniku.

    Moramo napomenuti da su na  borilištu gdje su nastupili Luka i Fran sudačke odluke bile neprofesionalne i dodijeljene na osnovu neki drugih kriterija, a ne na osnovu karate kriterija za dodjelu bodova.

    Zadnjeg dana Prvenstva  nastupio je NIKO VUKOVIĆ u kategoriji dječaka 10 godina -40 kg, te unatoč porazima u prvom kolu  i u repasažnoj borbi, Niko zauzima 7. mjesto na prvenstvu Balkana od ukupno 25 predstavnika navedene kategorije.

    Ekipu u Turskoj činio je team trenera i službenog doktora Karate akademije Osijek, a to su   GORAN MESIĆ glavni trener Karate Akademije Osijek i nacionalni trener reprezentacije Hrvatske U12/U14 kategorije, pomoćni trener  Karate Akademije DOMAGOJ MATKOVIĆ, te službena doktorica kluba Dr. Mirta Čupić.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    26 medalja na Prvenstvu Slavonije i Baranje i primat najboljeg kluba u borbama u Slavonskoj regiji

    Karate Alademiji Osijek 26 medalja na Prvenstvu Slavonije i Baranje i primat najboljeg kluba u borbama!

    25.5.2024. u Đakovu održalo se Prvenstvo Slavonije i Baranje koje je brojilo 259 natjecvatelja iz 15 klubova. Karate Akademija Osijek Više…

    11 članova kluba koji su nastupili, osvojili su ukupno 9 medalja

    9 medalja za Karate Akademija Osijek na Dunav kupu 2024 Trofej Srbije

    Dana 19.5.2024. članovi Karate Akademije Osijek nastupili su u Novom Sadu na Dunav kupu – Trofej Srbije koji je brojio Više…

    Zavidne karate vještine prikazali su učenici svih uzrasta. Polagalo se gotovo za sve pojaseve od žutog do smeđeg pojasa. Umjetnost, snaga i odlučnost krasile su polaganje za viši stupanj karate zvanja.

    Karatisti iz osječkog kluba Kuna položili za više stupnjeve zvanja

    Pod ravnanjem predsjednika karate kluba Kuna Domagoja Šustera održano je polaganje za više stupnjeve karate zvanja. Ispitnu komisiju činili su Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Prvenstvo Hrvatske u 3X3 košarci održati će se u Osijeku. To je jedan od 10 turnira koji će se održati u cijeloj Hrvatskoj.

    Raspored Prvenstva Hrvatske u 3×3 košarci – Osijek

    Ukupno je osvojeno13 medalja, što je zaista odličan učinak i svi koji su se našli na postolju zaslužuju naše čestitke

    Odlični rezultati Slavonije-Žito na kadetskom PH, Nikola Šešum osvojio tri zlata i dva srebra

    Odlične je rezultate u sastavu naše nacionalne vrste ostvarila članica AK Slavonija-Žito Mia Wild, a ovaj puta se posebno iskazala u utrci na 100 metara, postavivši novi hrvatski rekord u ovoj konkurenciji s vremenom 11,65! 

    Mia Wild nova juniorska rekorderka na 100 metara!