KULTURA

CoolTour Španjolska u kinu Urania

Kroz nekoliko tjedana u kinu Urania u par termina, osim filma Tajna u njihovim očima, će biti prikazano još 4 izvrsna španjolska naslova

Objavljeno 06.10.2022
Darija Kovačić

U srijedu 12.10.2022. godine u 19:00 sati u kinu Urania besplatnom projekcijom Oscarom nagrađenog filma iz 2009. godine Tajna u njihovim očima započinje revija CoolTour Španjolska. Priča je to o Benjamínu Espósitu koji nakon odlaska u mirovinu odlučuje napisati roman temeljen na stvarnome događaju u čiju je istragu i sam bio uključen: slučaj silovanja i ubojstva lijepe mlade žene 1974. godine, za koji vjeruje da je ubojica još na slobodi.

Od četvrtka 13.10. revija se seli u naš Kino klub gdje će kroz nekoliko tjedana u par termina osim filma Tajna u njihovim očima biti prikazano još 4 izvrsna španjolska naslova, uz redovne cijene ulaznice.

Dobitnik desetak nagrada na svjetskim festivalima Prvaci prekrasna je obiteljska drama o Marcu, pomoćnom treneru profesionalne košarkaške ekipe koji nakon sukoba sa šefom i prometne nesreće dobije otkaz te je osuđen na 90 dana društveno korisnog rada – mora trenirati košarkašku ekipu osoba s mentalnim teškoćama. Kroz svoju nevinost, blagost i obilje dobrog humora oni će naučiti Marca o stvarima koje su uistinu važne u životu.

Komična drama Priča jednog Kineza govori o mušićavom usamljeniku Robertu koji pod svoju zaštitu uzima Juna, Kineza koji je upravo stigao u Argentinu i ne zna ni riječ španjolskog. Tražeći izlaz iz ove besmislene situacije, Roberto će otkriti rješenje svoga dubljeg problema – samoće. Film je dobitnik nagrada Goya, Rome Film Festival, Sur Award itd.

I kiša također je film koji broji preko dvadeset nagrada među kojima je i nagrada publike (Berlinale) i tri statue Goye. Intrigantna drama o španjolskom imperijalizmu prikazanom kroz dva incidenta koja su vremenski razdvojena 500 godina. Glavnu ulogu tumači Gael García Bernal koji kao redatelj stiže u Boliviju kako bi snimio film o osvajanju Južne Amerike dok istovremeno narod prosvjeduje protiv privatizacije izvora vode.

Posljednji naslov u reviji je Život je lakši zatvorenih očiju, smješten u 1966. godinu koji govori o usamljenom profesoru engleskog jezika Antoniu, zaluđenom obožavatelju Beatlesa. Kad sazna da John Lennon dolazi u Almeriju snimiti film, Antonio kreće na put kako bi upoznao svog idola. Film je inspiriran stvarnim događajima, a naslov mu je stih iz pjesme „Strawberry Fields Forever“ koju je Lennon napisao dok je u Almeriji snimao film „Kako sam dobio rat“.

Revija CoolTour Španjolska nastala je u suradnji s Veleposlanstvom Španjolske u RH.

Facebook Event

CoolTour Španjolska u Kinu Urania by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

Bogat kazališni i filmski program u kinu Urania se nastavlja i narednih mjeseci, a u pripremi je mnoštvo novih i zabavnih naslova.

Kino Urania – 3 premijere, 7 novih predstava i 2. filmski kviz

Kazalište Planet art se u goste vraća sa tri nova naslova: Ljubavna pisma (četvrtak 4.4. u 19:00 h), Posljednja Freudova Više…

Zahvatilo nas je Oscarovsko ludilo, a jedna novost u filmskom djelu programa je i hit koji je uzdrmao susjedstvo, pogledajte!

Kino – Oskarovci, Jorgovani i Rifovi revolucije

Zahvatilo nas je Oscarovsko ludilo! Uz pokoja iznenađenja i neke „sigurice“, nastup Ryana Goslinga i Slasha koji su zajedno otpjevali Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Bogat kazališni i filmski program u kinu Urania se nastavlja i narednih mjeseci, a u pripremi je mnoštvo novih i zabavnih naslova.

Kino Urania – 3 premijere, 7 novih predstava i 2. filmski kviz

Poziv je otvoren za sve mlade (i sve koji se tako osjećaju) raspoložene za timski i kreativni rad koji se ne ustručavaju istaknuti svoje mišljenje i žele naučiti nešto novo

Pridruži se Klubu kazališne publike u Osijeku!