GOSPODARSTVO

Čovjek – najvažniji resurs današnjice

U otvorenju konferencije sudjelovao je i zamjenik gradonačelnika Boris Piližota koji je istaknuo kako živimo u vremenu ubrzanog razvoja tehnologija i softvera, ali i kako iza takvog napretka zapravo stoji čovjek.

  Objavljeno 19.10.2019
  Petar Tauković

  “Čovjek – najvažniji resurs današnjice” – naziv je 13. međunarodne konferencije o poduzetništvu održane na Ekonomskom fakultetu. Riječ je o aktualnoj temi, a prema riječima direktora BIOS-a Saše Lamze cilj je pronaći odgovore na pitanja vezana uz ljudske potencijale.

  -Kako privući djelatnika, ono najvažnije – kako ga zadržati te sve aktualnije pitanje gig-ekonomije. Posebno je važno što su ovdje prisutne i tvrtke koje su vrlo popularne kao poslodavci – primjerice Infobip i HT, ali i osječke IT tvrtke Barrage i Inchoo te predstavnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava. – kazao je direktor BIOS-a.

  U otvorenju konferencije sudjelovao je i zamjenik gradonačelnika Boris Piližota koji je istaknuo kako živimo u vremenu ubrzanog razvoja tehnologija i softvera, ali i kako iza takvog napretka zapravo stoji čovjek.

  Ono čemu treba stremiti je pronaći način educiranja djelatnika, usmjeravanja i motiviranja te naravno – kako to primijeniti u praksi. Čovjek je uvijek najvažniji segment zbog čega povećanje kompetencija otvara nove mogućnosti i to s čovjekom kao ključem djelovanja i napretka. – rekao je zamjenik gradonačelnika.

  Inače, prije početka konferencije, upriličeno je i potpisivanje partnerskog sporazuma za provedbu prekograničnog projekta “Cross-Border Regional Creative Business Networking” CB NET u kojem, uz nositelja projekta Poduzetnički inkubator BIOS Osijek sudjeluju i partner iz Hrvatske – Grad Osijek te partneri iz Srbije – Poslovni inkubator Novi Sad i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.

  Vrijednost je projekta 380 tisuća eura (od čega 85 posto iznosa financira Europska unija), a oslanja se na potencijal rasta i razvoja ICT industrije. Cilj je – razviti novi edukacijski program za poduzetnike, usmjeren na jačanje kompetencija u području kreativnih industrija te računalnih igara.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Piližota obišao lokacije radova u gradu; počinju radovi na rekonstrukciji javne rasvjete

  Uskoro bi trebali započeti radovi na sanaciji i rekonstrukciji pješačkog mosta

  Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota obišao je lokacije na kojima su u tijeku ili su završeni radovi rekonstrukcije komunalne infrastrukture: Izgrađeno Više…

  "Nakon epidemiološke situacije u kojima je tržnica radila u drukčijim uvjetima, ponovno imamo prezentaciju Eko trga i niza svježih domaćih proizvoda"

  (FOTO) Na Glavnoj tržnici danas je održana podjela cerifikata „Proizvodi hrvatskog seljaka“

  Na Glavnoj osječkoj tržnici danas je održana podjela cerifikata „Proizvodi hrvatskog seljaka“ kao i prezentacija zdravih proizvoda na Eko trgu Više…

  Ulaganje u komunalnu infrastrukturu jedan je od prioriteta koja se temelje na potrebama svih građana u njihovim mikrosredinama ili kvartovima

  Zamjenik gradonačelnika Piližota obišao nekoliko važnih radilišta

  Ulaganje u komunalnu infrastrukturu jedan je od prioriteta koja se temelje na potrebama svih građana u njihovim mikrosredinama ili kvartovima, Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Cilj ovog projekta je osigurati očuvanje zajednice, približiti se standardima zajednica ostalih članica EU, podizati svijest građana o važnosti očuvanja okoliša i očuvanja života na planeti uopće, kakvog ga danas poznajemo

  FOTO U Čepinu otvoreno reciklažno dvorište

  Polaznici će se svakoga tjedna susresti s novom temom, upoznati brojne divlje životinje te naučiti činjenice i zanimljivosti o njihovom načinu života

  Ljetna škola u ZOO vrtu

  "Dok ne bude država imala kontrolu nad prozvodnjom pšenice i dok ne budemo imali zaštitnu cijenu, morat ćemo se prilagođavati pravilima koja nameću otkupljivači"

  Počela žetva pšenice: Naša je pšenica kvalitetnija i zdravija od njemačke ili francuske…