GOSPODARSTVO

Čovjek – najvažniji resurs današnjice

U otvorenju konferencije sudjelovao je i zamjenik gradonačelnika Boris Piližota koji je istaknuo kako živimo u vremenu ubrzanog razvoja tehnologija i softvera, ali i kako iza takvog napretka zapravo stoji čovjek.

    Objavljeno 19.10.2019
    Petar Tauković

    “Čovjek – najvažniji resurs današnjice” – naziv je 13. međunarodne konferencije o poduzetništvu održane na Ekonomskom fakultetu. Riječ je o aktualnoj temi, a prema riječima direktora BIOS-a Saše Lamze cilj je pronaći odgovore na pitanja vezana uz ljudske potencijale.

    -Kako privući djelatnika, ono najvažnije – kako ga zadržati te sve aktualnije pitanje gig-ekonomije. Posebno je važno što su ovdje prisutne i tvrtke koje su vrlo popularne kao poslodavci – primjerice Infobip i HT, ali i osječke IT tvrtke Barrage i Inchoo te predstavnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava. – kazao je direktor BIOS-a.

    U otvorenju konferencije sudjelovao je i zamjenik gradonačelnika Boris Piližota koji je istaknuo kako živimo u vremenu ubrzanog razvoja tehnologija i softvera, ali i kako iza takvog napretka zapravo stoji čovjek.

    Ono čemu treba stremiti je pronaći način educiranja djelatnika, usmjeravanja i motiviranja te naravno – kako to primijeniti u praksi. Čovjek je uvijek najvažniji segment zbog čega povećanje kompetencija otvara nove mogućnosti i to s čovjekom kao ključem djelovanja i napretka. – rekao je zamjenik gradonačelnika.

    Inače, prije početka konferencije, upriličeno je i potpisivanje partnerskog sporazuma za provedbu prekograničnog projekta “Cross-Border Regional Creative Business Networking” CB NET u kojem, uz nositelja projekta Poduzetnički inkubator BIOS Osijek sudjeluju i partner iz Hrvatske – Grad Osijek te partneri iz Srbije – Poslovni inkubator Novi Sad i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.

    Vrijednost je projekta 380 tisuća eura (od čega 85 posto iznosa financira Europska unija), a oslanja se na potencijal rasta i razvoja ICT industrije. Cilj je – razviti novi edukacijski program za poduzetnike, usmjeren na jačanje kompetencija u području kreativnih industrija te računalnih igara.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku danas je potpisan ugovor o projektu Mapiranje kreativne industrije, kojeg su potpisali predstavnici grada i fakulteta...

    Kreativna industrija je budućnost!

    Ugovor o projektu Mapiranje kreativne industrije danas su na Ekonomskom fakultetu potpisali župan Ivan Anušić, pročelnica Ivana Katavić Milardović, dekan Više…

    "Nismo čekali mjere na razini države, nego smo se usmjerili lokalnim gospodarstvenicima zbog očuvanja radnih mjesta za što smo osigurali više 20 milijuna kuna"

    Piližota potvrđuje: Ukinuti su porezi na potrošnju i korištenje javnih površina

    Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota gostovao je u programu Radio Osijeka. Potvrdio je nova porezna rasterećenja za gospodarstvenike pogođene pandemijom. Riječ Više…

    Spremnike će korisnicima individualnog i kolektivnog stanovanja kroz nekoliko navrata isporuke podijeliti Unikom.

    Osijeku prvome u Hrvatskoj smeđe i žute kante

    Grad Osijek prvi je veliki grad u Republici Hrvatskoj koji je s Fondom za zaštitu okoliša u srpnju 2018. godine Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Za posjetitelje je otvoren sva tri dana od 10.00 do 19.00 sati, a ponuđena im je kvalitetna oprema za lov i ribolov, kao i prezentacije ponude lovišta i ribolovnih mjesta i uvjeta, natjecanja u pripremi fiša, lovačkog čobanca i drugih jela jedinstvenih okusa, izložbe lovačkih pasa, izložbe fotografija, dakako uz bogatu eno i gastro ponudu

    [FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 19. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI

    Pripreme za proslavu rođendana Portanove krenule. U tijeku je nagradna igra u kojoj jednu/jednoga od vas očekuje besplatan shopping u vrijednosti 3.000 eura!

    Uputite se u Portanovu jer je svaki vaš račun prilika za osvojiti 3000 eura!

    Posao ovaj tjedan nude Tehmont-Gradnja, Obrt za ugostiteljstvo "BOTA", Studenac, Hering d.d., EMSO e-mobility solutions, pogledajte odgovara li što vašoj potrazi

    Nova otvorena radna mjesta u OBŽ