GOSPODARSTVO

Čovjek – najvažniji resurs današnjice

U otvorenju konferencije sudjelovao je i zamjenik gradonačelnika Boris Piližota koji je istaknuo kako živimo u vremenu ubrzanog razvoja tehnologija i softvera, ali i kako iza takvog napretka zapravo stoji čovjek.

  Objavljeno 19.10.2019
  Petar Tauković

  “Čovjek – najvažniji resurs današnjice” – naziv je 13. međunarodne konferencije o poduzetništvu održane na Ekonomskom fakultetu. Riječ je o aktualnoj temi, a prema riječima direktora BIOS-a Saše Lamze cilj je pronaći odgovore na pitanja vezana uz ljudske potencijale.

  -Kako privući djelatnika, ono najvažnije – kako ga zadržati te sve aktualnije pitanje gig-ekonomije. Posebno je važno što su ovdje prisutne i tvrtke koje su vrlo popularne kao poslodavci – primjerice Infobip i HT, ali i osječke IT tvrtke Barrage i Inchoo te predstavnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava. – kazao je direktor BIOS-a.

  U otvorenju konferencije sudjelovao je i zamjenik gradonačelnika Boris Piližota koji je istaknuo kako živimo u vremenu ubrzanog razvoja tehnologija i softvera, ali i kako iza takvog napretka zapravo stoji čovjek.

  Ono čemu treba stremiti je pronaći način educiranja djelatnika, usmjeravanja i motiviranja te naravno – kako to primijeniti u praksi. Čovjek je uvijek najvažniji segment zbog čega povećanje kompetencija otvara nove mogućnosti i to s čovjekom kao ključem djelovanja i napretka. – rekao je zamjenik gradonačelnika.

  Inače, prije početka konferencije, upriličeno je i potpisivanje partnerskog sporazuma za provedbu prekograničnog projekta “Cross-Border Regional Creative Business Networking” CB NET u kojem, uz nositelja projekta Poduzetnički inkubator BIOS Osijek sudjeluju i partner iz Hrvatske – Grad Osijek te partneri iz Srbije – Poslovni inkubator Novi Sad i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.

  Vrijednost je projekta 380 tisuća eura (od čega 85 posto iznosa financira Europska unija), a oslanja se na potencijal rasta i razvoja ICT industrije. Cilj je – razviti novi edukacijski program za poduzetnike, usmjeren na jačanje kompetencija u području kreativnih industrija te računalnih igara.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Piližota: "Obnavljamo, unaprjeđujemo i ulažemo u infrastrukturu te na taj način podižemo kvalitetu života"

  Obilazak radova: Gornji grad, Višnjevac, Josipovac

  Građevinski radovi odvijaju se usporedno u svim dijelovima grada. Grad Osijek proračunskim je sredstvima financirao radove na rekonstrukciji nogostupa u Više…

  Stručne službe čak razmišljaju i o projektu uzgajanja stabala u Unikomovom rasadniku

  U Osijeku se sadi preko tisuću stabala!!

  U osječkoj Gradskoj upravi održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljena sadnja novih 1300-1400 stabala, kako u okviru redovne Više…

  Ova suradnja traje već 40 godina i sigurno je najstarija međunarodna sveučilišna suradnja u RH

  40 godina uspješne sveučilišne suradnje Osijeka i Pforzheima

  Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku svečano je obilježena 40. godišnjica održavanja znanstveno-stručnog Simpozija „Osijek-Pforzheim“ i suradnje Ekonomskog fakulteta u Osijeku Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Tražite posao? Provjerite tko sve traži radnike!

  Stižu svježe prilike za posao

  Mjesto gdje mladi imaju mogućnost raditi u kvalitetnoj tvrtki umjesto da odlaze iz Slavonije

  Ericsson Nikola Tesla obilježio godišnjicu otvorenja razvojno-istraživačkog centra u Osijeku

  Bogati program sajamske priredbe uključuje razne radionice, prezentacije, natjecanja, priredbe, susrete...

  2. TEHNICOOLUM – sajam tehničke kulture (29.-30.11.)