ŽIVOT

Crni petak je kod nekih već počeo – Gdje su najveći popusti?

Malo smo istražili i napravili popis trgovina koje se isplati posjetiti dok traju akcije Crnog petka

Objavljeno 26.11.2019
Ivona Amidžić

Zadnjih je godina Hrvatska, baš kao i veliki ostatak europskih zemalja, preuzela američki običaj održavanja Crnog petka. Crni petak se uvijek obilježava nakon američkog Dana zahvalnosti, a ove godine to je 29. studenoga.

Ono što, međutim razlikuje američki “Black friday” od našeg “Crnog petka” su popusti. Dok su u Americi normalni popusti od 50 do 90%, kod nas se oni više kreću oko 20%, s tim da je to u velikom dijelu trgovina maksimum.

Trgovcima ne smetaju mali popusti pa tako već na sve strane vrište popusti, sniženja, akcije, posebne ponude i slično, a sve u duhu Crnog nam petka. Nekima nije bitno što je Crni petak samo petak, pa oni održavaju Crni tjedan, koji traje minimalno tjedan dana, a možda i duže.

Psihološke igre između ogromnih popusta, besplatnih artikala, nevjerojatnih sniženja i godišnje rasprodaje proizvoda s jedne strane i kupaca s druge teško je opisati nekome tko ih nikad nije vidio. Dodat ćemo samo da smo čuli i priče o pokušajima cjenkanja s prodavačima.

Kakav god Crni petak ispao, za trgovce je on sve samo ne crn.

Službeni podatci Hrvatske gospodarske komore citirani u svim zanimljivostima kažu: “Tijekom Black Fridaya na dan 23. studenoga 2018. broj fiskaliziranih računa iznosio je ukupno 7,198.887, a iznos fiskaliziranih računa iznosio je 689,566.364,61 kunu. U sklopu Black Fridaya raspon sniženja kreće se između 20% i 70% i u načelu je riječ o većim popustima nego tijekom sezonskog sniženja.”

Iako su popusti od 70% igla u plastu sijena, novčići su potrošeni htjeli mi to ili ne.

Kako biste se ovaj put malo bolje pripremili, donosimo popis trgovina koji su svoje popuste najavili unaprijed. Tako možete malo istražiti i usporediti cijene, kalkulirati, dogovarati se i odlučiti pametnije nego prošle godine.

Pregledajte sve na jednom mjestu, a ako vas zanima više informacija kliknite na naslov trgovine:

KiK kuponi Black Friday

“Dani crnog shoppinga u Kik-u od ponedjeljka 25. studenoga do nedjelje 1. prosinca 2019. godine. U jednoj od KiK-ovih trgovina odaberite željeni odjevni artikl i prilikom plaćanja na blagajni priložite kupon ili ga pokažite na zaslonu svojeg mobilnog telefona i ostvarite popuste od 50% i 20%! Popust vrijedi za sve odjevne predmete, donje rublje, čarape i modne dodatke.”

JYSK katalog Black Friday 2019

“Uštedite do 70% na više od 1.500 artikala. JYSK katalog Black Friday 2019. vrijedi do 1. prosinca 2019. godine.”

NKD akcija Crni tjedan

“Ostvarite dodatnih 50% popusta na sve već snižene artikle. Akcija vrijedi od 25. studenoga do 27. prosinca 2019. za sve snižene i crvenom naljepnicom označene artikle.”

Bima katalog Black Friday

“Kupujte vrhunsku baby opremu po najpovoljnijim cijenama: prelistajte Bima Black Friday katalog koji vrijedi od 19. studenoga do 30. studenoga 2019. godine.”

Momax katalog Black shopping

“Prelistajte cijeli katalog i upoznajte se s kompletnom ponudom Momaxa za aktualni crni period. Novi Momax katalog vrijedi od 25. studenog do 2. prosinca 2019. godine.”

Mass akcija Black Friday

“Ove godine Mass povodom Black Fiday popusta daruje 20% popusta na sve bez iznimke. Popust vrijedi cijeli tjedan, od ponedjeljka 25. studenoga do nedjelje 1. prosinca 2019. godine. S 20% popusta možete kupovati čizme, tenisice, papuče, dječju obuću, torbe…”

Hervis katalog – Crni tjedan ludih popusta

“Nova ponuda specijalnih proizvoda u prodaji Hervis trgovine je stigla! Od 25. studenoga 2019. Hervis donosi najnoviji katalog s mnogo uzbudljivih ponuda po sjajnim cijenama. Akcija vrijedi od ponedjeljka 25. studenoga do petka 29. studenoga 2019. godine.”

Posteljina.hr – Crni petak

“Velike uštede i ove godine donosi trgovina posteljina.hr! Očekuju vas popusti do 60% na cjelokupan asortiman sve do 1. prosinca 2019. godine.”

Bata – Crni petak traje cijeli mjesec

“Za sve vas koji cijele godine nestrpljivo očekujete 29. studenoga donosimo sjajnu vijest! U Bata trgovinama Black Friday traje CIJELI MJESEC!”

Prima katalog

“Nova ponuda specijalnih proizvoda u prodaji Prima trgovine je stigla! Od 25. studenoga 2019., Prima donosi najnoviji katalog s mnogo uzbudljivih ponuda po sjajnim cijenama. Sve to možete pronaći u novom Prima katalogu na 16 str. Akcija vrijedi od ponedjeljka 25. studenoga do srijede 11. prosinca 2019. godine.”

DM katalog – humanitarni Giving friday

“Nova ponuda specijalnih proizvoda u prodaji DM trgovine je stigla! Od ponedjeljka 25. studenoga do petka 29. studenoga, DM donosi najnoviji katalog s mnogo uzbudljivih ponuda po sjajnim cijenama, a 5% zarade ide u humanitarne svrhe.”

Crni tjedan u Hervisu

“Od ponedjeljka 25. studenoga do petka 29. studenoga 2019. u Hervis trgovinama vrijede posebni popusti i do 40% na jakne, a više ponuda pogledajte u novom katalogu.”

Tupperware popusti

“Nova ponuda specijalnih proizvoda u prodaji Tupperware trgovine je stigla! Od petka 22. studenoga do petka 29. studenoga 2019., Tupperware donosi najnoviji katalog s mnogo uzbudljivih ponuda po sjajnim cijenama.”

Links Black friday

“Rasprodaja zaliha, popusti i do 70%. Dodatni popis zaliha na rasprodaji bit će objavljen 27. studenoga. Akcija traje samo na Crni petak, 29. studenoga.”

Instar Black week

“Instar ima Crni tjedan koji je počeo 23. studenoga a traje do 30. studenoga 2019. i pripremljen je samo za najbrže! Uz odbrojavanje do kraja nije teško nabaviti sve na vrijeme.”

Crni petak uz ekupi

“Black Friday popusti u ekupi penju se i do 70%, a prvih 300 kupaca koji plaćaju Mastercard ili Maestro katicama Zagrebačke banke dobivaju dodatnih 10% popusta.”

Bazzar Black Friday Weekend 2019.

“Spremi se jer najveći Black Friday u Hrvatskoj dolazi već 29. studenoga! Čeka te 4 dana vrhunskog shoppinga uz popuste od 30 do 80% na izdvojenu ponudu! Sve nijanse crne pronađi samo na Bazzaru!”

Extreme digital Black friday

“Akcija “Black friday” sada je došla k Vama! U studenom ove godine pripremamo velike popuste samo za jedan dan! Ako ste vješti, možete dobiti omiljeni proizvod na popustu, od televizora, mobitela, kućanskih aparata do konzola i još puno toga.”

Crni petak u Svijetu Medija

Iako će najveći dio ponude za Crni petak biti objavljen i dostupan već od četvrtka 28. studenoga popodne, 100% kompletna ponuda, popusti i akcije u Svijetu Medija počinju 29. studenoga u ranim jutarnjim satima. Trajat će cijeli vikend, uključujući i Cyber monday u ponedjeljak 2. prosinca 2019. godine. Iskoristite popuste od 20 do 50% na mnogobrojne proizvode!

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Sezonska sniženja su na samom vrhuncu! U većini trgovina započeo je drugi, a ponegdje  i treći krug sniženja, no još je uvijek izbor velik, stoga je pravo vrijeme za potragu za savršenim i cjenovno pristupačnim komadima!

Vrijeme je za bajku – u Portanovi

Vrijeme je za predstavu u Portanovi – „Vrijeme za bajku“ u izvedbi Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka. Bajka i Više…

Obzirom na standardno veliku posjećenost tijekom sezonskih sniženja realno je za očekivati i veću gužvu na prilazima trgovačkom centru. U nedjelju 31. prosinca i u ponedjeljak 1. siječnja trgovine u Portanovi ne rade.

SEZONSKA SNIŽENJA U PORTANOVI SU ZAPOČELA

Vrijeme je za kreiranje wish liste i polazak u vašu omiljenu shopping destinaciju – jer započela su sezonska sniženja! Idealna Više…

Black Friday, sinonim za najpovoljniji shopping u Portanovi, ove godine obilježava se u petak 24. studenoga, a popusti su, možemo to slobodno reći, već započeli

Black friday u Portanovi

Da bi vam Black Friday kupovina bila zaista uspješna, počnite pratiti ponude u omiljenom shopping centru već sada… Za sutra Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!