ŽIVOT

Croatia Airlines povezuje Osijek s poznatim europskim čvorištem!

Zračna luka Osijek i Croatia Airlines sklopile su ugovor o poslovnoj suradnji koji za rezultat ima uvođenje međunarodne linije iz Zračne luke Osijek!

Objavljeno 23.09.2021
Ivona Amidžić

Nakon nešto više od godinu dana bez međunarodnih letova, Zračna luka Osijek ponovno će biti povezana s jednim europskim čvorištem, prenosi croatianaviation.com! Croatia Airlines i uprava osječke zračne luke sklopile su ugovor o suradnji koji za rezultat ima uvođenje redovne međunarodne linije između Osijeka i Munchena! Croatia Airlines po prvi put u povijesti tvrtke uvodi ovu redovnu liniju iz Zračne luke Osijek.

Zračna luka Osijek već je više od godinu dana bez međunarodnih linija, podsjećamo, tek je nakratko, u ljeto 2020. godine Eurowings prometovao prema Osijeku. Od tada zračna luka bilježi samo povremene charter letove, dok se promet bazira isključivo na domaćim letovima Trade Aira i Croatia Airlinesa.

“Kako ekskluzivno doznajemo, to će se promijeniti već 15. studenog ove godine kada će Croatia Airlines obaviti prvi let na liniji između Osijeka i Munchena koja će u prometu biti dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom sa zrakoplovima tipa DashQ400 kapaciteta 76 sjedala. Letovi će biti potvrđeni do sredine siječnja iduće godine”, navode iz croatianaviation.com.

Radi se o iznimno važnoj liniji s obzirom na to da Osijek trenutno nema međunarodnih letova, pa se na ovaj način putnicima omogućuje putovanje prema Munchenu, ali i presjedanje iz Munchena prema brojnim europskim i svjetskim destinacijama.

Novi direktor Zračne luke Osijek, Ivan Kos, od preuzimanja dužnosti radi na boljem pozicioniranju Osijeka te aktivno pregovara s potencijalnim avioprijevoznicima, pa bi već na proljeće ova zračna luka mogla imati više međunarodnih linija.

Zrakoplov Croatia Airlinesa neće biti baziran u Osijeku već će letjeti po W principu, Zagreb – Munchen – Osijek – Munchen – Zagreb, kao što je to slučaj na liniji između Rijeke i Munchena gdje je zrakoplov baziran u Splitu.

Nakon duljeg vremena iz Osijeka ponovno stižu dobre vijesti, nadamo se da će to prepoznati i putnici koji će korištenjem ove nove linije omogućiti njen razvoj u sljedećem razdoblju.

Podsjećamo, Osijek je uz ovu novu liniju Croatia Airlinesa, povezan još redovnim linijama Trade Aira sa Zagrebom, Pulom i Rijekom, a uz jedno zaustavljanje moguće je putovati prema Splitu te uz dva prema Dubrovniku kroz cijelu godinu.

Karte na novoj liniji Croatia Airlinesa između Munchena i Osijeka od sutra će biti dostupne za booking na web stranici Croatia Airlinesa po promotivnoj cijeni od 129 eura! Čestitke Croatia Airlinesu i upravi Zračne luke Osijek na ovoj liniji!

tekst: croatianaviation.com

foto: unspalsh

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Da Osijek na neće stati samo na ovoj liniji potvrdio je i Ivan Kos, novi direktor Zračne luke Osijek, najavivši kako već razmišljaju o novim destinacijama

Osijek i München povezani zračnom linijom: Letovi kreću već 15. studenoga

Zračna luka Osijek i Croatia Airlines potpisali su danas ugovor o poslovnoj suradnji kojim je uvedena međunarodna linija između Osijeka Više…

Humanitarna je ovo utrka organizirana s ciljem brige i zaštite zdravlja naše djece kojom nastavljamo s podrškom svjetskom programu borbe protiv dječje paralize

Humanitarna utrka “End Polio Airport Run” na prostoru Zračne luke Osijek

Rotary klub J. J. Strossmayer uz poštivanje svih epidemioloških mjera, organizira humanitarnu utrku End Polio Airport Run Osijek 2021. Humanitarna je Više…

Zračna luka Osijek posljednjih godina teško ostvaruje planove vezane uz broj letova, ali i prijevoza robe...

Zračna luka Osijek županijski je prioritet

Zračna luka Osijek jedan je od gospodarskih prioriteta u Osječko baranjskoj županiji, prenosi Radio Osijek. Nažalost posljednje vrijeme luka se Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U odnosu na protekle dane radi se o velikom porastu...

Danas imamo 3162 nova slučaja, gotovo 30 posto testiranih je pozitivno

Osječko-baranjska županija odabrana je kao pilot područje za provedbu nove metodologije za procjenu potreba za socijalnim uslugama...

Osječko-baranjska županija odabrana za pilot područje projekta socijalnih usluga

Ako ste već posjetili HeadOnEast do sada, onda i sami znate da je svako novo izdanje – novi doživljaj...

Treći HeadOnEast odgođen još jednom: Novi termin pred Silvestrovo