ŽIVOT

Croatia Airlines povezuje Osijek s poznatim europskim čvorištem!

Zračna luka Osijek i Croatia Airlines sklopile su ugovor o poslovnoj suradnji koji za rezultat ima uvođenje međunarodne linije iz Zračne luke Osijek!

Objavljeno 23.09.2021
Ivona Amidžić

Nakon nešto više od godinu dana bez međunarodnih letova, Zračna luka Osijek ponovno će biti povezana s jednim europskim čvorištem, prenosi croatianaviation.com! Croatia Airlines i uprava osječke zračne luke sklopile su ugovor o suradnji koji za rezultat ima uvođenje redovne međunarodne linije između Osijeka i Munchena! Croatia Airlines po prvi put u povijesti tvrtke uvodi ovu redovnu liniju iz Zračne luke Osijek.

Zračna luka Osijek već je više od godinu dana bez međunarodnih linija, podsjećamo, tek je nakratko, u ljeto 2020. godine Eurowings prometovao prema Osijeku. Od tada zračna luka bilježi samo povremene charter letove, dok se promet bazira isključivo na domaćim letovima Trade Aira i Croatia Airlinesa.

“Kako ekskluzivno doznajemo, to će se promijeniti već 15. studenog ove godine kada će Croatia Airlines obaviti prvi let na liniji između Osijeka i Munchena koja će u prometu biti dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom sa zrakoplovima tipa DashQ400 kapaciteta 76 sjedala. Letovi će biti potvrđeni do sredine siječnja iduće godine”, navode iz croatianaviation.com.

Radi se o iznimno važnoj liniji s obzirom na to da Osijek trenutno nema međunarodnih letova, pa se na ovaj način putnicima omogućuje putovanje prema Munchenu, ali i presjedanje iz Munchena prema brojnim europskim i svjetskim destinacijama.

Novi direktor Zračne luke Osijek, Ivan Kos, od preuzimanja dužnosti radi na boljem pozicioniranju Osijeka te aktivno pregovara s potencijalnim avioprijevoznicima, pa bi već na proljeće ova zračna luka mogla imati više međunarodnih linija.

Zrakoplov Croatia Airlinesa neće biti baziran u Osijeku već će letjeti po W principu, Zagreb – Munchen – Osijek – Munchen – Zagreb, kao što je to slučaj na liniji između Rijeke i Munchena gdje je zrakoplov baziran u Splitu.

Nakon duljeg vremena iz Osijeka ponovno stižu dobre vijesti, nadamo se da će to prepoznati i putnici koji će korištenjem ove nove linije omogućiti njen razvoj u sljedećem razdoblju.

Podsjećamo, Osijek je uz ovu novu liniju Croatia Airlinesa, povezan još redovnim linijama Trade Aira sa Zagrebom, Pulom i Rijekom, a uz jedno zaustavljanje moguće je putovati prema Splitu te uz dva prema Dubrovniku kroz cijelu godinu.

Karte na novoj liniji Croatia Airlinesa između Munchena i Osijeka od sutra će biti dostupne za booking na web stranici Croatia Airlinesa po promotivnoj cijeni od 129 eura! Čestitke Croatia Airlinesu i upravi Zračne luke Osijek na ovoj liniji!

tekst: croatianaviation.com

foto: unspalsh

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Molimo se za lijepo i sunčano vrijeme, jer stiže nam deveti po redu fantastični Farm Show Osijek!!

Aerodrom na Čepinskoj spreman za još jedan fenomenalni Farm Show Osijek

Sljedećeg vikenda, od petka, 3. lipnja pa do nedjelje, 6. lipnja, molimo se za lijepo i sunčano vrijeme, jer stiže Više…

Spektakularne letjelice, koreografije vještih pilota i izložena oprema spremna je opet privući Osječane i ostale posjetitelje i ispuniti im poslijepodne dobrom zabavom

Ovog ljeta na nebo iznad Slavonije vraća se Osijek Air Show

Kao i prošlih godina i ove se godine vraća naš voljeni Osijek Air Show. Spektakularne letjelice, koreografije vještih pilota i Više…

Povoljniji letovi rezultat su zajedničkih napora i suradnje Medicinskog fakulteta Osijek, Croatia Airlinesa i Grada Osijeka...

Njemačkim studentima medicine u Osijeku popust od 30 posto na liniji Osijek-München

Pedeset i dvoje njemačkih studenata kojima je ove jeseni počela nastava na studiju Medicine na njemačkom jeziku u Osijeku od Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Ovaj događaj namijenjen je širokom spektru sudionika - od odgojitelja, učitelja, pedagoga i psihologa do sportskih djelatnika i roditelja, kao i svima onima koji se bave odgojem i edukacijom djece

[NAJAVA] Svjetski priznati stručnjak dr. Ranko Rajović ponovno u Osijeku (dijelimo kotizaciju)