ŽIVOT

Crveni križ organizira ljetnu školu mladih

Od 21. do 31. kolovoza održat će se 19. ljetna škola mladih u organizaciji Crvenog križa na kojoj će mladi dobiti potrebne vještine.

Objavljeno 17.08.2022
Iven Jurić

Crveni križ organizira 19. ljetnu školu mladih na kojoj će biti 78 polaznika iz društava Crvenog križa županije i Hrvatske, ali i predstavnici iz zemalja regije, mlade će se osposobljavati za voditelje radionica vršnjačke edukacije iz programa Crvenog križa, među njima su: prva pomoć, realističan prikaz ozljeda, obuka za voditelje iz područja klimatskih promjena i prevencije, trgovanja ljudima te obuka za članove terenskih jedinica Crvenog križa.

Također škola obuhvaća i brojne radionice, primjerice o poštovanju temeljnih ljudskih prava te radionice s ciljem osnaživanja mladih za proaktivno djelovanje u osmišljavanju, pripremi i provedbi humanitarnih aktivnosti.

Zamjenik Osječko-baranjskog župana Josip Miletić čestitao je Crvenom križu i izjavio: „Čestitam podmlatku Crvenog križa 100. godina kontinuiranog djelovanja, a čestitke upućujem i u povodu dobivanja projekta vrijednom više od 400 tisuća kuna od Europske unije za provedbu i pojačanje operativnih snaga na terenu.”

Ravnatelj Crvenog križa Osječko-baranjske županije Gordan Latković zahvalio se na čestitkama i pokroviteljstvu i rekao kako se zahvaljuje svim mladima koji su sudjelovali u aktivnostima Križa posebno u kriznim situacijama kao što su: poplave, potresi i humanitarne krize.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je “INTELIGENCIJA”. Radionice za djecu predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta na PTFOS-u počinju u ponedjeljak 22. travnja 2024. od 9 sati

Festival znanosti (22. – 27. travnja 2024.) na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek

Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje Više…

Mala škola životnih vještina sastoji se od pet poludnevnih radionica, a namijenjena je svim mladima, od 15 do 30 godina, koji se žele osnažiti te unaprijediti svoje socijalne vještine.

Mala škola životnih vještina – Poziv za mlade

Mladi i ove godine imaju imaju priliku besplatno učiti i raditi na svom osobnom razvoju, kroz program nazvan Mala škola Više…

Roditelji koji su završili program opisuju značajna poboljšanja u simptomima depresivnosti, anksioznosti i stresa vezanog za roditeljstvo, poboljšanje prilagodbe na bračne zahtjeve i manje sukoba oko pristupa odgoju djece

Poziv za program za roditelje djece jasličkog uzrasta u Centru za nestalu i zlostavljanu djecu

U Centru za nestalu i zlostavljanu djecu  seprovode besplatne radionice za roditelje djece jasličkog uzrasta. Radionice su krenule s provedbom, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Jedan on najnovih modnih savjeta za 2024. sezonu su jarke boje kojih se mnogi plaše iskombinirati u njihov stil. Mali dodatci žarkih boja poput torbica i ruksaka odmah mogu poboljšati cijeli šarm vašeg izgleda. 

Praktični modni savjeti za 2024. sezonu

Najbolja potvrda visoke kvalitete vina vinarije Perak su mnogobrojne medalje i šampionska priznanja osvojena na sajmovima u zemlji i inozemstvu.

Četvrtak u Vinoteci Vinita – Vinarija Perak

Očekuju nas Igraonice za kerovce koje će voditi Alenka Medak, a ove godine Povratak otpisanih imat će i Šank za kerovce, kako i čime će se sve na njemu častiti najdlakaviji gosti eventa morat ćete saznati uživo.

[NAJAVA] 9. Povratak otpisanih