ŽIVOT

CSC 2022. Izazovi kibernetičke sigurnosti

Šesta po redu Cyber Security Conference održat će se 13. i 14. listopada u Osijeku, pokrit će teme iz kibernetičke sigurnosti...

Objavljeno 28.09.2022
Iven Jurić

Cyber security conference ili kraće CSC održat će se 13. i 14. listopada u Osijeku, program konferencije pokriva zanimljive i aktualne teme iz područja kibernetičke sigurnosti s naglaskom na Sigurnost u oblaku (Cloud Security).

Prvi dan konferencije održat će se u Hotelu Osijek, kroz plenarna predavanja i okrugli stol namijenjen je uglavnom poslovnim temama, drugi dan bit će podijeljen na više lokacija, prva je FERIT, a druga Centar za nestalu i zlostavljanu djecu.

Na FERIT-u će se prikazati teme koje su vezane za tehničke aspekte sigurnosti u oblaku, predavanja će biti podijeljena u tri tematske cjeline: Infrastrukturna sigurnost, Platformska sigurnost, Aplikativna sigurnost.

Drugi dio konferencije razmatrat će izazove kibernetičke sigurnosti u obrazovnim institucijama s naglaskom na mlade kao najranjiviju društvenu skupinu, a održat će se u već spomenutom Centru.

Kotizacije se mogu kupiti posebno za svaki dan konferencije, a iznose 500kn za prvi dan i 300kn za drugi dan, više možete naći na web stranici HIKS-a.

Zanimljivo je i da je HIKS potpisao suradnju s Hrvatskom gospodarskom komorom 15. rujna 2022. u Zagrebu potpisao Sporazum o suradnji na razvojno-istraživačkim aktivnostima.

HIKS je na potpisivanju Sporazuma predstavljao prof. dr. sc. Drago Žagar, predsjednik Udruge, dok su sastanku ispred HGK nazočili Petar Mišević, savjetnik predsjednika Hrvatske gospodarske komore i voditelj Samostalne službe za obrazovanje, kvalitetu i informacijsku sigurnost, te Dražen Lučić, voditelj Odjel za informacijsku sigurnost.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ovaj događaj namijenjen je širokom spektru sudionika - od odgojitelja, učitelja, pedagoga i psihologa do sportskih djelatnika i roditelja, kao i svima onima koji se bave odgojem i edukacijom djece

[NAJAVA] Svjetski priznati stručnjak dr. Ranko Rajović ponovno u Osijeku (dijelimo kotizaciju)

Dr. Ranko Rajović, ugledni stručnjak u području edukacije i razvoja djece, uskoro dolazi održati seminar u Osijeku pod nazivom “Kako Više…

Cilj je informirati i pojačati svijest građana koji koriste Internet kako bi oprezno i na siguran način koristili Internet

“Web heroj” predstavljen građanima Osijeka

Na Trgu Lavoslava Ružičke u Osijeku jučer su policijske službenice za prevenciju Policijske uprave osječko-baranjske predstavile građanima grada Osijeka preventivnu Više…

Riječ je o jedinstvenoj učionici na kojoj tate mogu saznati više o ostvarivanju sebe kroz ulogu oca, a namijenjena je upravo onim muškarcima koji su već očevi ili se to spremaju postati.

Prva učionica za očeve u Osijeku izazvala neočekivani interes tata, pridružio im se i poseban gost

Da roditeljstvo nije nimalo lak zadatak, početkom ovog tjedna potvrdili su očevi koji su se odazvali na prvu učionicu za Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje