Arhiva

CTK Osijek Nove medalje, predstavljanja i radionice

    Objavljeno 19.05.2015
    OsijekNews redakcija

    Subota, 16. svibnja 2015. bila je izuzetno bogata za polaznike CTK Osijek-ZTK Grada Osijeka. Osim redovnog programa radionica koje se održavaju u Domu tehnike, u Osijeku polaznici skupine Robotika na HAMFEST-u, koji se održavao na aerodromu Osijek-Čepin, predstavljali su rad skupine. Uz vodstvo Mirka Mesića, polaznici Ramal Salha i Ivan Lazić su demonstrirali prisutnima kako se upravlja robotskim kolicima te ostale zanimljivosti vezne uz samu tematiku.

    U međuvremenu, u Zagrebu, u Boćarskom domu, održano je ekipno natjecanje iz automatike u sklopu Festivala tehničke kulture, u organizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture. Natjecanje je bilo podjeljeno u dvije kategorije – početnu i naprednu. Natjecatelji početne kategorije imali su zadatak izraditi elektroničku kocku za igru, dok su natjecatelji napredne kategorije izrađivali model parkirnog senzora. Centar tehničke kulture Osijek-ZTK Grada Osijeka predstavljale su dvije ekipe u početnoj kategoriji. Polaznici skupine Robotika Luka Samac i Vjekoslav Pećar, mentor Danijel Rakić te polaznici skupine Uvod u Arduino Jurica Jurčević i Dominik Putarić, mentor Petar Čoklo. U vrlo jakoj konkurenciji 30-tak ekipa iz cijele Hrvatske, ekipa Samac i Pećar osvojili su prvo mjesto a njihove osječke kolege četvrto. Pobjednicima su na kraju natjecanja podijeljene prigodne nagrade.

    ZTK Gada Osijeka se predstvila radioničkim programom Centra tehničke kulture Osijek, od kojih se neke provode u suradnji sa ZTK osječko-baranjskom županijom.  Održane su dvije radionice. U poslijepodnevnim subotnjim satima predstavljena je radionica Animiranog filma, u sklopu koje je održan kratki prikaz i predstavljanje Stop-trik animacije. Radionicu je vodila Nataša Dorić. Nedjelju je obilježila trosatna radionica Zrakoplovnog modelarstva, koju je održao Antun Šikić. Sudionike je upoznao sa modelima SIKI-13, njihovom izradom te je održan kratak trening letenja.