ŽIVOT

Da biste posjetili Octoberfest ne morate do Njemačke – održat će se i u našem gradu!

Bliži se bliži - Octoberfest i u našem gradu. Bit će 'sve k'o u Njemačkoj' - pivo, gastronomski specijaliteti, glazba... Uz to je i produžen vikend - neka bude pivski! :)

Objavljeno 03.10.2018
Antonela Verković

Iako je u Njemačkoj Octoberfest već u punom jeku, ne brinite, niste nikamo zakasnili jer u naš grad tek stiže!

Vikend i to produženi, nije li savršena prilika za dobru hranu i dobro pivo?

Ukoliko smatrate da je tako, u subotu 6. listopada – svi u Sunčanu ulicu i kušaonicu piva Gajba gdje vas od 15:00 do 23:00 sata čeka jedna od najvećih pučkih zabava ove godine.

U ponudi će biti piva pivovara kao i na Octoberfestu u Münchenu: Augustiner, Paulaner, Hacker-Pschorr te bavarskih pivovara Schneider i Maxlrainer.

Ne možemo baš sve njemačko kad imamo i mi piva za pohvalu! U pivnici Gajba na šest točionika ponudit će se hrvatska craf piva: osječka Legionar i Beckers te zagrebačka Zmajsko, Nova Runda i Garden.

Pivo će po cijenama od 18 do 25 kuna za pola litre biti ponuđeno u sajamskim kućicama Turističke zajednice grada Osijeka.

Kako ne valja piti na prazan želudac, imat ćete priliku probati i neke od njemačkih i slavonskih specijaliteta kao što su  bijele pivske kobasice, slavonske kobasice, buncek (koljenicu) s kiselim kupusom, pivska peciva, rebarca i pečenu piletinu.

Što je druženje uz hranu i piće bez dobre glazbe? Ne brinite, to je također osmišljeno u ‘original Octoberfest’ stilu. , zabavu na festivalu dodatno će začiniti tradicionalna švapska glazba osječkog benda M.G.M. i zbora Njemačke zajednice Podunavskih švaba u Osijeku ‘Alte Kameraden’.

Osim njih, imat ćete priliku poslušati i goste iz Pečuha (Njemački: Funfkirchen) s veselom tradicijskom limenom glazbom.

FOTO: Pixabay

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Danas je održano prvo ocjenjivanje hrvatskih piva, a od testiranih uzoraka pobjednici će biti objavljeni na skorom Adventu u Osijeku

FOTO Prvo ocjenjivanje kvalitete hrvatskih piva na PTF-u

Završilo je  prvo ocjenjivanje kvalitete hrvatskih piva koje je održano danas na PTF-u u Tvrđi, voditelj Ocjenjivanja bila je izv. Više…

Osječkom Sunčanom ulicom iz 60 točionika poteklo čak 80 stilova piva- najbolje što nudi nezavisna hrvatska pivarska scena. Osječkim pivoljupcima predstavilo se 25 pivovara.

FOTO/VIDEO Craft beer festival u Osijeku

Pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i Turističke zajednice grada Osijeka u petak je otvoren Craft Beer Festival. Tako je Više…

Kako nitko ne bi ostao žedan, u Sunčanoj će biti instalirano 60 točionika na kojima će se točiti čak 80 stilova piva, i to u posebne festivalske čaše.

Craft Beer festival – 20 pivovara, 60 točionika na kojima će se točiti čak 80 stilova piva

Čak 20 pivovara predstavit će se osječkim pivoljupcima na ovogodišnjem izdanju Craft Beer festivala, koji će se održati u petak Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

FIPO je jedinstvena izviđačka aktivnost čiji je osnovni cilj provedba dijela izviđačkog programa koji potiče kulturno umjetničko-amaterski izričaj djece i mladih posebice putem pjesme, glume i raznih kreativnih radionica

FOTO 21. Festival izviđačkih pjesama – FIPO

Izgradnja zgrade realizirana je kroz EU projekt „Legosi u centru – mjesto za nas“ vrijedan gotovo 11 milijuna kuna, najmodernija i najopremljenija zgrada za pružanje socijalnih usluga u Hrvatskoj

U Osijeku otvorena najmodernija zgrada za pružanje socijalnih usluga u Hrvatskoj

Održati će se čak 40 radionica z robotike, dronova, modelarstva, informatike, elektroničkih i digitalnih sklopova te 3D modeliranja i printanja, svi su dobrodošli!

FOTO Na osječkom Pampasu otvoren 4. Tehnicoolum