Arhiva

Dan kulturne raznolikosti

  Objavljeno 25.05.2017
  OsijekNews redakcija

  Udruga KultAkt vas poziva na DAN KULTURNE RAZNOLIKOSTI u subotu, 27. svibnja u 14:00, u Drven parku, Perivoj kralja Tomislava, kod Tvrđe.

  Projekt obilježavanja Međunarodnog dana kulturne raznolikosti nastao je u suradnji s udrugama IAESTE Osijek, AIESEC Croatia, ESN Osijek, PRONI Centrom za socijalno podučavanje i Savjetom Mladih Grada Osijeka, te uz pomoć Grada Osijeka.

  Kao i prošle godine, Dan kulturne raznolikosti provodi se u ugodnoj i opuštenoj atmosferi piknika, ali ovoga puta u proširenoj verziji. Osim piknika, upoznavanja i druženja s praktikantima koji su  iz raznih država privremeno pristigli u Osijek, očekuje vas i okrugli stol na otvorenom pod nazivom ‘Multikulturalizam’. Za sudjelovanje na okruglom stolu potrebna je prijava – http://bit.ly/2qlgB5Q, dok su sve ostale aktivnosti otvorene za javnost. Organizatori su osigurali besplatne grickalice i piće, vaše je samo da ponesete dobru volju i vidimo se u subotu!

  PROGRAM

  14:00
  Okupljanje i uvodni pozdrav.
  Podjela okupljenih u skupine.

  14:15
  Okrugli stol
  Strani i domaći studenti u okruglom stolu razmjenjuju mišljenja o temi postaje li Osijek multikulturalno središte regije i poželjna destinacija za studente na razmjeni.

  15:00 
  Info točke i izrada smjernica za unapređivanje sadržaja za strane studente
  Strani studenti dobivaju priliku upoznati Hrvatsku i Osijek kroz četiri info točke: Hrvatska i Osijek, povijest Osijeka, Sveučilište J.J. Strossmayer i osječka ekonomija.
  Osječki studenti dobivaju priliku razmijeniti dojmove s okruglog stola i raditi na stvaranju smjernica za unapređivanje sadržaja za studente na razmjeni.

  16:00 
  Kviz
  Strani studenti se natječu u kvizu na osnovi znanja stečenog na info točkama.
  Pobjednici dobivaju prikladne nagrade.

  16:20 
  Predstavljanje smjernica za unapređivanje sadržaja
  Osječki studenti predstavljaju svoje smjernice za unapređivanje sadržaja za studente na razmjeni i pozivaju strane studente na komentare.

  16:45 
  Piknik
  Neformalni dio dana, organizatori osiguravaju društvene igre te prostor za neformalno druženje uz besplatnu hranu, piće, grickalice i glazbu 😀
  Volonteri pozivaju građane na piknik i sudjelovanje u nagradnoj igri „upoznaj kulturne raznolikosti“.

  19:50 
  Završna riječ
  Zahvala na sudjelovanju i zatvaranje piknika.

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Sutra, od 09 do 10 sati u Drinskoj ulici u Osijeku, u blizini Osnovne škole Dobriše Cesarića, prometni policajci će dijeliti vozačima promidžbene letke ...

  Poštujte naše znakove – oprez vozači, počinje škola!

  Vikend s velikim brojem prometnih nesreća je iza nas, a ponedjeljak u PU osječko baranjskoj bilježi nove tri prometne

  Krađe, prometne nesreće i pronalazak mine

  Osječani i posjetitelji Osijeka večeras će uživati u bogatom programu koji se priprema

  Program 2. Osječke ljetne noći