Arhiva

Dan ringlova (Dan Reljkovićeve ulice) u Osijeku

  Objavljeno 27.03.2015
  OsijekNews redakcija

  I ove godine su stanovnici Reljkovićeve ulice odlučili obilježiti Dan ringlova, odnosno Dan Reljkovićeve ulice u Osijeku. S dolaskom proljeća njihova je ulica s drvoredima ringlova u punom cvatu pa su za nedjelju, 29. ožujka sazvali dobrosusjedsko druženje na koje su dobrodošli svi. Reljkovićeva ulica bit će zatvorena za promet, automobili izmješteni, a kolnik i nogostupi slobodni za stolove, stolice, roštilje ili kotliće.

  Ulica je dobila ime po piscu Matiji Antunu Reljkoviću a poznata je po prekrasnim stablima japanske trešnje na kojima uspijevaju ringlovi, pa je tako nastao naziv Dan ringlova.

  Stanovnici ove ulice inače se druže međusobno, no s prvim danima proljeća druženje se seli iz dvorišta na ulicu pa se u goste pozivaju prijatelji i obitelj a dobrodošli su dakako svi oni koji žele svjedočiti opuštenoj atmosferi i dobrosusjedskim odnosima.

  Vjerujemo da znate kako to izgleda s obzirom na to da se već petu godinu za redom stanovnici tako okupljaju uz iće i piće, pjesmu, igre za najmlađe, pa i pokoje iznenađenje.

  Stanovnici Reljkovićeve ulice tako pozivaju sve građane grada Osijekada im se pridruže i prošetaju njihovom ulicom u nedjelju (od kasnih prijepodnevnih do kasnih poslijepodnevnih sati), a oni će se potruditi biti dobri domaćini.

  VEZANE VIJESTI

  FOTO Dan Reljkovićeve ulice u Osijeku

  Uz mnoge građane koji su danas posjetili Reljkovićevu ulicu, stanovnici ove u proljeće posebne rascvjetane ulice su i ove godine Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Dobro djelo za potrebe sugrađana pojedinci mogu učiniti ove subote!

  Akcija dobrovoljnog darivanja krvi – PORTANOVA

  Već danima izvještavamo o krađama, ali one su i dalje prisutne. Osim toga, iz policije najavljuju još jednu povećanu mjeru kontrole brzine

  POLICIJA – Krađe, oružje i pojačana mjera kontrole brzine!

  Riječ je o obnovi parka koji se nalazi u centru grada Osijeka, poznatog kao prekrasnom ambijentu u zimskom periodu kada su stabla posađena u ovom parku, sijala najljepšim sjajem

  Sakuntala park stavljen pod metalne okvire