KULTURA

Danas bi mu bio 55. rođendan

Danijela i Ella nas sjetile starih dana gdje smo zajedno s "Kraljem funka" čagali na njegove jedinstvene melodije

  Objavljeno 20.08.2019
  Ivona Amidžić

  Dino Dvornik bio je hrvatski glazbenik, pjevač, predvodnik hrvatskog funka, skladatelj, tekstopisac, ali i glumac i čak i zvijezda reality showa Dvornikovi.

  View this post on Instagram

  10 godina , ne znam je li brzo ili sporo prošlo. U stvari znam, prvih 5 godina je sporo prolazilo , činilo se dugo a onda su se emocije ipak stabilizirale kao ustalom i život. Nemam pojma šta bi bilo kad bi bilo iako sebe koji put uhvatim razmišljajući o tome. Pokušavam zamisliti Dina 10 godina starijeg sa pokojom sijedom dlakom na glavi koja bi mu dala dodatnog šarma. Ali njegova energija zasigurno bi prekrila godine . Lipe bi godine imao , tek 54. Tko zna sta bi sve bilo u ovih 10 godina. Danas na tržištu postoje glazbeni instrumenti i ritam mašine koje sada u sebi imaju sve integrirano za jednu ozbiljnu produkciju . Ima gomilu mladih klinaca koji bi mu se stavili na raspolaganje u zamjenu za učenje uz Dina. Uživao bi u tome i bezgraničnim mogućnostima moderne tehnologije .Vjerojatno bi danas radio koncerte u malim količinama ali puno kvalitetnije , po svom gustu . Jer dođeš u godine kad ti se ne da raditi kompromise , kad usporis ritam i radiš da ugodis sebi. Vjerojatno bi radio glazbu kakvu je oduvijek želio bez udovoljavanja širokoj masi , za svoj gust. Bio bi vjerojatno prisutan na svim drustvenim drustvenim mrežama jer bi napokon mogao reci sto god poželi . Možda bi unovčio svoje igranje igricama , imao svoj YouTube kanal i gomilu folowera. Mozda bi da je samo malo pričekao, ostvario još neke svoje snove. A možda bi sve to bilo jednostavno previše za njega, previše svega a najmanje onoga jednostavnog života , analognog snimanja na samo 16 kanala , neiscrpne ideje , lakoće življenja i stvaranja , gdje sve sto se dogodi bude pozlaćeno a da toga nisi ni svjestan. Jer mladost je takva, luda i poletna , starost je izbirljiva a kičma opterećena. Nije volio starost i nije htio usporiti ritam. Njegova zadnja slika u mom pamćenju je slika još uvijek mladog Dina , vječnog zajebanta sa toplim dječačkim očima . Nedostaješ.❤️#ljubavsezoveimenomtvojim #boljebitiskrtnegoprimitivan #bilojezabavnozivjetistobom #glazbunamnitkonemozeukrasti #desetgodinaodkadatenema #alitisitu

  A post shared by Danijela Dvornik (@danijeladvornik) on

  Glazbeni stručnjaci ga s pravom smatraju jednim od najtalentiranijih glazbenika s ovih prostora. Poznat je bio po posebnom ekscentričnom izričaju, zanimljivim i energičnim nastupima, poznavanjem plesnog umijeća te odličnim vokalnim sposobnostima.

  View this post on Instagram

  20.08 🥰 🍰

  A post shared by Ella Dvornik (@elladvornik) on

  Četiri puta je dobio prestižnu hrvatsku diskografsku nagradu Porin, a posmrtno osam puta. Na današnji dan ovog velikana na društvenim mrežama divnim fotografijama sjetile su se njegova žena Danijela i kćer Ella, a nas su podsjetile na Dininu duhovitost te nas nasmijale.

  Dino Dvornik se okušao i u glumačkim vodama, pa ga se tako sjećamo iz njegovog reality showa Dvornikovi, a glumio je i u seriji “Naše malo misto” te u još nekoliko dječjih filmova i serija. Također, glumio je i u filmu “Ta divna splitska noć” gdje tumači samoga sebe.

  View this post on Instagram

  Moga zmaja dah 🐉

  A post shared by Ella Dvornik (@elladvornik) on

  foto: Instagram (screenshot)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  3D koncert - nešto drugačije, novo, kreativno!! :D

  Pravila Igre svoju ‘CineStar turneju’ započinju upravo u Osijeku!

  Glazbenici iz grupe Pravila igre, svojom turnejom po CineStar kinima, predstavit će svoj novi album pod nazivom “Kako nam stvari stoje” na vrlo maštovit, drugačiji i Više…

  Hoće li ju i kod nas 'snaći' maska koje se i sama uplašila? Ili nešto još luđe, kako i sama kaže?! Dolazite pogledati? 

  Što je to snašlo Anđelku Prpić? Najavila je dolazak u Zagreb, a što će tek pripremiti za Osijek?!

  Ovo nemojte propustiti – Anđelka Prpić, koju smo svi pratili pred malim ekranima u popularnoj seriji Andrija i Anđelka, u Više…

  Filmski klasik 'Mary Poppins' se vraća! Ne samo na filmska platna, iako u prosincu izlazi i film, ovdje naglasak stavljamo na novi mjuzikl u našem HNK!

  Ivana Medić na Instagramu najavila povratak magične dadilje Mary Poppins

  Kazališni repertoar za ovu sezonu već je predstavljen, program je zaista bogat i obuhvaća velike naslove. Jedno od velikih djela Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Radi se o suradnji s Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu

  American Corner Gisko korisnicima omogućava pristup digitalnoj zbirci eLibraryUSA

  Sutrašnja izvedba je već rasprodana, kao i ona subotnja - Na rasporedu su još izvedbe u utorak, srijedu i petak

  HNK Osijek izvodi predstave i koncerte u dvorištu

  "Predstava će u subotu biti izvedena besplatno za sve mališane kako bismo na najbolji mogući način zahvalili našim gledateljima koji su bili uz nas"

  Dječje kazalište Branka Mihaljevića Osječanima poklanja premijeru na otvorenom