OSJEČANI

Danas drugi dan HeadOnEast-a: Tvrđa željno iščekuje svoje goste

Pogledajte u galeriji kako je bilo jučer ;)

Objavljeno 04.10.2019
Ivona Amidžić

Tvrđa je postala mjesto hedonizma na svakom koraku. Uživalo se naveliko. Sjajna glazba, sjajna hrana, atmosfera bez mane.

Ono što bude jedinstveno kad se Tvrđa popuni dobro raspoloženim Slavoncima, Baranjcima, posebice svojim Osječanima je da bude – posebno. Svatko je pridonio da se ova velika hedonistička slagalica, naposljetku uspješno složi i postane najljepši mozaik Slavonije.

Electric corn je izvrsnim nastupom podigao atmosferu u Franjevačkoj ulici i rasplesao čak i one koji jučer nisu došli s planom da će plesati. Mirisi iz kućica rasplamsali su što glad, što želju da iz čistog gušta, uživamo u tim posebnim i strasnim zalogajima koje su nam donijeli ugostitelji na Street foodu. Tekla su craft piva, miksali su se kokteli, a kako je padala noć, pojavljivale su se, jedna po jedna, i osvijetljene instalacije diljem Tvrđe.

S puno detalja i pažnje, podsjetila nas je atmosfera na HeadOnEast-u kako je priča koju nudi Slavonija kao turistička regija raznolika i sveobuhvatna.

Sve je dodatno uljepšala vijest kako je među dobitnicima HTZ-ovih nagrada za najbolja odredišta, kao najuspješnija destinacija ruralnog turizma odabrana Baranja, a posebno priznanje za razvoj ponude kontinentalnog turizma pripalo je Zlatnoj gredi.

Petak nam i od toga donosi više, jer uz sajam autohtonih proizvoda, uličnu hranu i domaća piva, od večeras možemo proviriti i u dva posebna dvorišta Dernek i Pekmez, gdje se hrana kuha na vatri i spravljaju se zaboravljena jela, a ove će tradicijske oaze biti utočište i za sve ljubitelje tamburaške glazbe uz nastup Baranjskog sokaka.

Novost će biti i Red district, mjesto gdje ćete u posebnoj atmosferi malenog prolaza moći uživati u lokalnim šampanjcima i ukusnim zalogajima najukusnije crvene gastronomije – domaćem kulenu i slavonskom pršutu.

Od provjerenih uspješnica, tu su od danas Večer vina i umjetnosti i In da Sofa, omiljeni događaji u Osijeku.

Samo u petak na HeadOnEastu poslušajte Quartet Valerije Nikolovske , Akvarel, Akleu Neon, Miroslav Evačić trio, No jazz band i 3 sjajna DJ-a, Milly, Umbo i Danny. S mrakom je tu ponovno i Festival svjetla s novim vizualizacijama na pročeljima zgrada.

Pogledajte kako su događaji raspoređeni po Tvrđi i što nas sve očekuje ostatak programa, a ispod “škicnite” galeriju…

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Još od dolaska franjevaca u Osijek u franjevačkoj crkvi svetog Križa u Tvrđi posebno se štuje sveti Antun Padovanski...

Antunovo u osječkoj Tvrđi – Danas zadnji dan Svečane Trodnevnice

Još od dolaska franjevaca u Osijek u franjevačkoj crkvi svetog Križa u Tvrđi posebno se štuje sveti Antun Padovanski, piše Više…

Nakon tri mjeseca stanke zbog koronakrize, Sajam antikviteta i osječka kavica u Tvrđi i na trgu Svetog Trojstva ponovno će biti mamac za posjetitelje

U subotu, 6. lipnja, u Tvrđi opet Sajam antikviteta

Nakon tri mjeseca stanke zbog koronakrize, Sajam antikviteta i osječka kavica u Tvrđi i na trgu Svetog Trojstva ponovno će Više…

U lipnju počinju najveći radovi u povijesti Tvrđe, obnovit će se minimalno 30 tisuća četvornih metara

U obnovu osječke Tvrđe ulaže se 127 milijuna kuna, radovi kreću 1. lipnja

U lipnju će se ‘zabiti’ prva lopata koja će označiti početak opsežnih radova na rekonstrukciji osječke Tvrđe kakva nikada u Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Studentima je u prehrani najvažniji okus, pa okruženje i kontrola tjelesne težine

Hrvatski studenti zadovoljni cijenom, ali ne i kvalitetom prehrane

Još koji sat i tamo smo! Taman je malo zahladilo, jeste li spremni za današnji početak Osječkog ljeta kulture? :D

Veliki program ovogodišnjeg Osječkog ljeta kulture

Pivo se najviše konzumira nekoliko puta tjedno te je njihov broj porastao za 6,3 posto u usporedbi s prethodnim istraživanjem

Svakoga dana 8,8 posto hrvatskih građana popije pivo