OSJEČANI

Danas drugi dan HeadOnEast-a: Tvrđa željno iščekuje svoje goste

Pogledajte u galeriji kako je bilo jučer ;)

Objavljeno 04.10.2019
Ivona Amidžić

Tvrđa je postala mjesto hedonizma na svakom koraku. Uživalo se naveliko. Sjajna glazba, sjajna hrana, atmosfera bez mane.

Ono što bude jedinstveno kad se Tvrđa popuni dobro raspoloženim Slavoncima, Baranjcima, posebice svojim Osječanima je da bude – posebno. Svatko je pridonio da se ova velika hedonistička slagalica, naposljetku uspješno složi i postane najljepši mozaik Slavonije.

Electric corn je izvrsnim nastupom podigao atmosferu u Franjevačkoj ulici i rasplesao čak i one koji jučer nisu došli s planom da će plesati. Mirisi iz kućica rasplamsali su što glad, što želju da iz čistog gušta, uživamo u tim posebnim i strasnim zalogajima koje su nam donijeli ugostitelji na Street foodu. Tekla su craft piva, miksali su se kokteli, a kako je padala noć, pojavljivale su se, jedna po jedna, i osvijetljene instalacije diljem Tvrđe.

S puno detalja i pažnje, podsjetila nas je atmosfera na HeadOnEast-u kako je priča koju nudi Slavonija kao turistička regija raznolika i sveobuhvatna.

Sve je dodatno uljepšala vijest kako je među dobitnicima HTZ-ovih nagrada za najbolja odredišta, kao najuspješnija destinacija ruralnog turizma odabrana Baranja, a posebno priznanje za razvoj ponude kontinentalnog turizma pripalo je Zlatnoj gredi.

Petak nam i od toga donosi više, jer uz sajam autohtonih proizvoda, uličnu hranu i domaća piva, od večeras možemo proviriti i u dva posebna dvorišta Dernek i Pekmez, gdje se hrana kuha na vatri i spravljaju se zaboravljena jela, a ove će tradicijske oaze biti utočište i za sve ljubitelje tamburaške glazbe uz nastup Baranjskog sokaka.

Novost će biti i Red district, mjesto gdje ćete u posebnoj atmosferi malenog prolaza moći uživati u lokalnim šampanjcima i ukusnim zalogajima najukusnije crvene gastronomije – domaćem kulenu i slavonskom pršutu.

Od provjerenih uspješnica, tu su od danas Večer vina i umjetnosti i In da Sofa, omiljeni događaji u Osijeku.

Samo u petak na HeadOnEastu poslušajte Quartet Valerije Nikolovske , Akvarel, Akleu Neon, Miroslav Evačić trio, No jazz band i 3 sjajna DJ-a, Milly, Umbo i Danny. S mrakom je tu ponovno i Festival svjetla s novim vizualizacijama na pročeljima zgrada.

Pogledajte kako su događaji raspoređeni po Tvrđi i što nas sve očekuje ostatak programa, a ispod “škicnite” galeriju…

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Prva subota u mjesecu kolovozu prošla je uz Sajam antikviteta, koji se i ovog puta održao u Tvrđi

FOTO GALERIJA – Sajam antikviteta u osječkoj Tvrđi

Sunčano, vruće i povijesno… Tako možemo opisati današnje jutro u osječkoj Tvrđi. Naš fotograf zabilježio je i objektivom današnje održavanje Više…

Prva subota u mjesecu obilježava se kroz sajam u osječkom starom gradu, Tvrđi

Sajam antikviteta ove subote u Tvrđi

I ova subota biti će zabilježena održavanjem Sajma antikviteta u osječkoj Tvrđi. Prva subota u mjesecu, 4.kolovoza vrvit će mnoštvom Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Jeste li naučili što novo - možda i isprobali iskoristiti preko vikenda?

Projekt “Čist grad – naš ponOS” doveo chefa Ivana Pažanina

Riječ je o projektu koji je ostvaren u suradnji s Udrugom ratnih vojnih invalida i dragovoljaca Domovinskog rata „Hrvatski dragovoljac“, sredstvima odobrenim kroz Javni natječaj osječkoga Vodovoda za prijavu prijedloga, projekata/programa i financijskih potreba, putem sponzorstva, ili donacija.

Predstavljen osječki prototip bicikla – trokolice za osobe u invalidskim kolicima

Narodni običaji i proslave na kojima sudionici nose bajkovite, ponekad strašne maske poput onih u pohodu bušara...

Doktori za baštinu: likovna radionica Maske i običaji (19.10. u 11.00) PRIJAVA