OSJEČANI

Danas drugi dan HeadOnEast-a: Tvrđa željno iščekuje svoje goste

Pogledajte u galeriji kako je bilo jučer ;)

Objavljeno 04.10.2019
Ivona Amidžić

Tvrđa je postala mjesto hedonizma na svakom koraku. Uživalo se naveliko. Sjajna glazba, sjajna hrana, atmosfera bez mane.

Ono što bude jedinstveno kad se Tvrđa popuni dobro raspoloženim Slavoncima, Baranjcima, posebice svojim Osječanima je da bude – posebno. Svatko je pridonio da se ova velika hedonistička slagalica, naposljetku uspješno složi i postane najljepši mozaik Slavonije.

Electric corn je izvrsnim nastupom podigao atmosferu u Franjevačkoj ulici i rasplesao čak i one koji jučer nisu došli s planom da će plesati. Mirisi iz kućica rasplamsali su što glad, što želju da iz čistog gušta, uživamo u tim posebnim i strasnim zalogajima koje su nam donijeli ugostitelji na Street foodu. Tekla su craft piva, miksali su se kokteli, a kako je padala noć, pojavljivale su se, jedna po jedna, i osvijetljene instalacije diljem Tvrđe.

S puno detalja i pažnje, podsjetila nas je atmosfera na HeadOnEast-u kako je priča koju nudi Slavonija kao turistička regija raznolika i sveobuhvatna.

Sve je dodatno uljepšala vijest kako je među dobitnicima HTZ-ovih nagrada za najbolja odredišta, kao najuspješnija destinacija ruralnog turizma odabrana Baranja, a posebno priznanje za razvoj ponude kontinentalnog turizma pripalo je Zlatnoj gredi.

Petak nam i od toga donosi više, jer uz sajam autohtonih proizvoda, uličnu hranu i domaća piva, od večeras možemo proviriti i u dva posebna dvorišta Dernek i Pekmez, gdje se hrana kuha na vatri i spravljaju se zaboravljena jela, a ove će tradicijske oaze biti utočište i za sve ljubitelje tamburaške glazbe uz nastup Baranjskog sokaka.

Novost će biti i Red district, mjesto gdje ćete u posebnoj atmosferi malenog prolaza moći uživati u lokalnim šampanjcima i ukusnim zalogajima najukusnije crvene gastronomije – domaćem kulenu i slavonskom pršutu.

Od provjerenih uspješnica, tu su od danas Večer vina i umjetnosti i In da Sofa, omiljeni događaji u Osijeku.

Samo u petak na HeadOnEastu poslušajte Quartet Valerije Nikolovske , Akvarel, Akleu Neon, Miroslav Evačić trio, No jazz band i 3 sjajna DJ-a, Milly, Umbo i Danny. S mrakom je tu ponovno i Festival svjetla s novim vizualizacijama na pročeljima zgrada.

Pogledajte kako su događaji raspoređeni po Tvrđi i što nas sve očekuje ostatak programa, a ispod “škicnite” galeriju…

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U spomen na Gezu Gudlina, tragično i prerano preminulog legendarnog osječkog ugostitelja, bira se "Najgori fiš"

I ove godine odličan fiš i sto drugih delicija dočekajte na Gezinoj fišijadi u Tvrđi

Memorijalna, sedma po redu, fišijada Geza Gudlin održat će se u nedjelju, 19. siječnja 2020., s početkom u 11.00 sati ispred restorana Više…

Koliko doznajemo od neimenovanog izvora u Turističkoj zajednici grada Osijeka, veselo-zločesti dvojac večeras će se zasigurno pojaviti i u starom gradu te prošetati tamošnjim Adventom u Tvrđi

Advent u Osijeku – Krampus i Sv. Nikola viđeni u Gornjem gradu, očekuju se i u Tvrđi!

Sveti Nikola i njegov strašni pratitelj Krampus danas 6. prosinca posjetili su Osijek! Dok su šetali osječkim Gornjim gradom i Više…

Prva subota u mjesecu kolovozu prošla je uz Sajam antikviteta, koji se i ovog puta održao u Tvrđi

FOTO GALERIJA – Sajam antikviteta u osječkoj Tvrđi

Sunčano, vruće i povijesno… Tako možemo opisati današnje jutro u osječkoj Tvrđi. Naš fotograf zabilježio je i objektivom današnje održavanje Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Tražiš nove intelektualne izazove? Prijavi se na LUMEN, najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj!

Prijave za LUMEN traju još samo nekoliko dana!

Želite li upoznati Batmana, Iron Mana ili Hulka? Vaše vrijeme dolazi :D

Psssst…. Superjunaci uskoro stižu u Portanovu

"U posljednje vrijeme često čujemo 'Mladi su budućnost', a naše pitanje je što je s mladima koji žele raditi i biti aktivni u društvu DANAS?"

“Mladi su budućnost, a što je s mladima DANAS?” – predstavljanje Mladforme