SPORT

Danas je dan uzvrata na Ibroxu – Idemo po 0-1, 1-2 … !

Svaka pobjeda u gostima Osijeku može biti dovoljna - 0-1, za produžetke, 1-2, 2-3 za prolaz ...

    Objavljeno 02.08.2018
    Alan Srčnik

    Osijek danas igra uzvratnu utakmicu 2. pretkola Europske lige na Ibroxu u Glasgowu. Igra protiv škotskog Glasgow Rangersa, a koji je u Gradskom vrtu došao do minmalne pobjede 0-1. To znači da Osijek mora dostići rezultatski manjak, ali i to da mu svaka pobjeda u gostima može biti dovoljna – 0-1, za produžetke, 1-2, 2-3 za prolaz …

    Zoran Zekić mirno je sa svojim suradnicima krenuo put Glasgowa, na uzvrat drugog kvalifikacijskog kruga Europske lige. Znamo da Osijek ima rezultatski minus iz Gradskog vrta (0:1), međutim, kako su Škoti mogli do pobjede na našem terenu, tako se i mi imamo pravo nadati i vjerovati da će Bijelo-plavi slaviti na Ibroxu – piše NK Osijek.

    Možda sam već malo i dosadan vraćajući se na prvi susret, ali i dalje tvrdim da smo mi i u Osijeku odigrali vrlo dobro i da smo napravili samo jednu pogrešku iz koje smo primili pogodak. Imali smo puno situacija iz kojih smo trebali barem nešto zabiti, sjećate se da je samo Marić imao tri prave šanse, ali nismo uspjeli materijalizirati našu nadmoć. Eto, s Hajdukom je sve bilo drugačije i tu nam se otvorilo što nam je svakako dobro došlo uoči puta u Glasgow, rekao je Zekić.

    Publika će i Osječane motivirati

    Jasno je da će tribine kultnog stadiona u Glasgowu biti sasvim ispunjene, što će nositi Bluese, ali i kod Osječana rasplamsati želju za velikim trijumfom:

    Tamo nas čeka nogometni praznik. Sigurno je da će 50.000 navijača biti velika podrška domaćinu, međutim, to nas ne smije sputavati već, naprotiv, dati nam dodatni poticaj i snagu da u takvom ambijentu ostvarimo ono što želimo. Vjerujem da će sjajna atmosfera tjerati i Rangers na nešto drugačiju igru u odnosu na prvi susret i da će se oni više otvarati nego li su to činili u Gradskom vrtu. Trebalo bi u tom slučaju biti prostora iza njihove zadnje linije, a to onda nudi veće mogućnosti i nama da budemo konkretniji.

    Mirno krenuti po ostvarenje cilja

    Imajući u vidu zaostatak iz osječkog dvoboja, činjenica je da Osijek mora razmišljati o tomu kako svladati protivničkog vratara i to ne samo jednom…

    Istina, no moramo ostati mirni, ne ulaziti u nekakva srljanja jer se gol ne mora zabiti u prvih pet minuta. Bit će dobro kada god ga zabijemo jer će nam, vjerujem, otvoriti mogućnost da potom krenemo i po drugi. S druge strane, važno je biti čvrst u bloku i voditi računa da nam se ne dogodi situacija kao u prethodne četiri utakmice, počevši od Kišinjeva, da nam protivnik zatrese mrežu praktički iz svog prvog ozbiljnijeg napada, uglavnom iz nekog prekida. Pritom moramo biti puno organiziraniji i prisebniji, na to stalno upozoravamo igrače. Jasno je da želimo pokazati jasnu ideju kako ćemo napadati i kako se braniti. To podrazumijeva i želju da budemo što jači „na lopti“, da je ne gubimo olako, nego da je imamo što duže pod kontrolom.

    Suludo bi bilo „glavinjati“

    Uzdaju se Bijelo-plavi u spoznaju da imaju svojih aduta kada je riječ o ofanzivi, što se najbolje vidjelo u nedjeljnom derbiju.

    Pokazalo se protiv Hajduka da možemo biti raznovrsni u tom dijelu igre. Žao mi je što nema Ejupija, Grezde i Bobana jer bi nam oni donijeli još puno više napadačkih opcija, no ne vrijedi nam kukati. Jasno je da Gerrard ima bolju situaciju i da mu je ipak lakše pripremati uzvratnu utakmicu. Gol u gostima puno znači, no vjerujem da ćemo ga i mi postići, barem jedan. Iako ću još jednom ponoviti, suludo bi bilo „glavinjati“ terenom prema naprijed i ne držati se formacije i dogovora. Treba biti i strpljiv u toj želji da im zatresemo mrežu i vratimo sve na početak. Logično je da moramo razmišljati o tomu kako ih matirati, a ipak će biti jednostavnije ako nam Škoti omoguće više prostora na svojoj polovici.

    Šteta što nema Pušića

    Zekić žali što u četvrtak navečer neće moći računati na Pušića koji je ispunio njegova očekivanja u prethodnim dvobojima.

    On je počeo napokon igrati onako, kako sam to od njega i puno ranije očekivao. Konačno smo u njemu dobili veznog igrača koji je dovoljno čvrst i agilan, jak na takozvanim „drugim“ loptama, a može i pravovremeno i točno uposliti suigrača u završnoj trećini terena. Žao mi je što je Domagoj otpao za ovu utakmicu jer je s Mudražijom bio odličan tandem u ogledu s Hajdukom. Baš imamo peh s tim nesretnim ozljedama, ali što je, tu je.

    Težnja za standardizacijom momčadi

    I na kraju, pitali smo osječkog kormilara je li se odlučio za početnu jedanaestoricu s kojom će krenuti na Rangers?

    Rekao sam i prije derbija sa Splićanima da ne mislim puno mijenjati jer mi je stalo da smo što standardniji. Želim da svi znaju barem osmoricu od jedanaest igrača u početnoj postavi za svaki susret. Vidjet ćemo hoćemo li ovaj puta krenuti s Kamenarom ili Marićem, još ću malo razmisliti i odlučiti. U svakom slučaju, idemo se pripremiti u svakom pogledu na jednu „paklenu“ atmosferu i nadam se da će naši igrači uživati u nogometu jer nemaju baš često priliku igrati u takvom ozračju. Ibrox je jedan od europskih hramova nogometa i idemo se prezentirati najbolje što znamo i umijemo, zaključio je Zekić.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    NK Osijek pokazao je prepoznatljivu upornost i organiziranu igru, dok je HNK Gorica pokazala svoju napadačku snagu i dinamičan stil nogometa

    NK Osijek trijumfirao nad HNK Goricom, Tomas: zadovoljan sam što nismo primili pogodak

    Nogometni entuzijasti imali su uzbudljiv prikaz vještine, odlučnosti i timskog rada 20. kolovoza 2023. kada je NK Osijek došao do Više…

    Donosimo vam najvažnije informacije za navijače uoči utakmice NK Osijek - Adana Demirspor

    [INFO] U Opus Areni danas ogled između NK Osijek i turskog FC Adane Demirspor

    Na novom osječkom stadionu Opus Arena danas u 20 sati odigrati će se nogometna utakmica UEFA Konferencijske lige, trećeg pretkola, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na natjecanju je  nastupilo oko 300 plivačica i plivača svih kategorija iz 13 plivačkih klubova Srbije, BiH i Hrvatske. PK Osijek je predstavljalo 44 natjecatelja/ica koji su odličnim plivanjem osvojili velik broj medalja

    [FOTO] RK Osijek na 3. otvorenom prvenstvu Vukovarsko-srijemske županije u plivanju

    Hrvatski savez tajlandskog boksa predstavljalo je 8 boraca iz osječkog HUS-a, koji su ostvarili i zapažene rezultate te osvojili 3 zlata, 4 srebra i 1 broncu

    Osječki HUS ostvario zapažene rezultate na Europskom kupu u tajlandskom boksu

    Na turniru je nastupilo 225 natjecatelja iz 24 kluba. Natjecanje se održalo u svim dobnim kategorijama u borbama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu od 20 sekundi).

    Taekwondo klub Osijek na Memorijalnom turniru Bljesak 1995.