OSJEČANI

Danas je Dan zaštitnika grada Osijeka, svetih Petra i Pavla

U sklopu programa obilježavanja Dana zaštitnika grada Osijeka sv. Petra i Pavla gradonačelnik Vrkić nazočit će sv. Misi ...

Objavljeno 29.06.2018
Alan Srčnik

Sveti Petar i Pavao, apostoli, zaštitnici su župe, župne crkve i grada Osijeka. Danas je Dan zaštitnika grada Osijeka, svetih Petra i Pavla.

SVETI PETAR I PAVAO

– Na Petrovo 29.6.2018. svete mise su: u 6,30 sati; u 8,30 sati; župna u 10,00 sati; u 11,30 sati i večernja sveta misa u 18,30 sati koju predvodi mons. Ivan Milovan, biskup porečki i pulski u miru, uz sudjelovanje biskupa metropolije, svećenika grada Osijeka, gradonačelnika i njegovih suradnika – javljaju iz osječke župe Svetih Petra i Pavla.

Dakle, u sklopu programa obilježavanja Dana zaštitnika grada Osijeka sv. Petra i Pavla gradonačelnik Ivan Vrkić zajedno s prvim potpredsjednikom Gradskoga vijeća Dragom Šerićem  nazočit će Koncelebriranoj sv. Misi.

A u trenutku dok ovo čitate, također u sklopu programa obilježavanja Dana zaštitnika grada Osijeka sv. Petra i Pavla, gradonačelnik Ivan Vrkić zajedno sa zamjenicima prima izaslanstva Gradova prijatelja Pečuha, Pforzheima, Budimpešte XIII. okruga, Tuzle, Nitre, Subotice, Prizrena i Elbasana.

Taj dio proslave se događa u restoranu Galija.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Donijeli smo i nekoliko novih mjera te ćemo vam ih uskoro javno predstaviti"

Grad Osijek obilježava međunarodni dan starijih osoba

Svim sugrađanima starije životne dobi, onima koji su svojim radom i požrtvovnošću doprinijeli napretku grada Osijeka gradonačelnik Ivan Vrkić sa Više…

Pitali smo dvojicu bivših osječkih gradonačelnika, Matkovića i Bubala - koliki je stres voditi grad?

Što se događa s gradonačelnicima najvećih hrvatskih gradova? Govore bivši osječki gradonačelnici …

Godina je u završnici, a čini se da je sa sobom nosila, između ostaloga, i težak teret za gradonačelnike najvećih Više…

Srećom, organizatori nabaviše stolac pa nisam morao posegnuti za ljestvama - kaže Vrkić

‘Muke’ po gradonačelniku i našim košarkašima :)

S nekoliko fotografija objavljenih na Facebook-u, osječki gradonačelnik Ivan Vrkić našalio se na račun visine košarkaša i koliko mi ‘obični’, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost.

Najava predavanja izv. prof. dr. sc. Hrvoja Klasića “Ima li povijesti bez ustaša i partizana”?

Šetnja obiluje zanimljivostima za koje sigurno niste znali te pokojim iznenađenjem (op.a. pandur Mirko u lovu na vesele prolaznike).

Nova storytelling tura osječkom Tvrđom