ŽIVOT

Danas na osječkoj Srednjiki Erste plava liga – najmasovnije dječje natjecanje u Hrvatskoj!

Danas se zbog natjecanja od 11:00 do 20:30 sati neće moći koristit tereni na Srednjoškolskom igralištu u Osijeku

Objavljeno 05.05.2022
Ivona Amidžić

Pred nama je i taj dugoočekivani dan: danas, 5. svibnja 2022. godine, s početkom u 14:00 sati, u našem se gradu, na Srednjoškolskom igralištu, održava Erste plava liga – najmasovnije dječje natjecanje u Hrvatskoj.

Atletski klub Pro Sport (organizator projekta Erste plave lige) i Atletski klub „Slavonija-Žito” Osijek (organizator natjecanja u Osijeku) organizatori su najmasovnijeg dječjeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj koje se već desetu godinu zaredom održava u devet hrvatskih gradova: Zagrebu, Rijeci, Puli, Osijeku, Vukovaru, Makarskoj, Kninu, Zadru i Čakovcu.

Kvalifikacijska natjecanja u svim gradovima okupila su do sada više od 32.000 natjecatelja te više od 60.000 roditelja, trenera, profesora te ostalih navijača i podržavatelja ovog projekta.

Samo u osječkim kvalifikacijama, u proteklih sedam godina, nastupilo je preko 5000 učenica i učenika osnovnih škola, čime je naša Regija, definitivno, rekorder među svim regijama u Hrvatskoj u kojima se održavaju kvalifikacije.

Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu 72. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju.

Osmoškolci će u kvalifikacijama pokazati svoje talente u atletskim disciplinama primjerenima školskom uzrastu – utrkama na 60, 300 i 600 metara, skoku u dalj, bacanju kugle i vortexu. Uz to, baš svi će natjecatelji, uz nezaboravno iskustvo, kući sa sobom ponijeti i majicu koja im ostaje kao suvenir na sudjelovanje.

VAŽNA NAPOMENA ZA KORIŠTENJE TERENA NA SREDNJOŠKOLSKOM IGRALIŠTU U OSIJEKU

“Danas 5. svibnja 2022. godine u vremenskom periodu od 11:00 do 20:30 sati zbog održavanja atletskog natjecanja neće se moći koristit tereni na Srednjoškolskom igralištu u Osijeku… Unaprijed se zahvaljujemo svim rekreativcima, sportašima i ostalim korisnicima terena na razumijevanju!” javljaju iz Atletskog kluba Slavonija-Žito.

Kvalifikacijsko natjecanje u OSIJEKU održat će se danas, 5. svibnja 2022. godine, na Srednjoškolskom igralištu

SVEČANO OTVARANJE – 13:45 sati

Početak natjecanja

  • za 6. razrede – 14:00 sati
  • za 5. razrede – 15:00 sati
  • za 4. razrede – 16:00 sati
  • za 3. razrede – 17:00 sati
  • za 2. razrede – 18:00 sati
  • za 1. razrede – 19:00 sati

Sve dodatne detalje i informacije o natjecanju pronađite ovdje, a kako je bilo prošle godine pogledajte u jednominutnom videu ispod:

foto: screenshot

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

Povodom dana planete zemlje 20.04.2024. Održana je akcija čišćenja 3. Rezolucija Zemlja. Inicijator aktivnost je Večernji list s partnerima: Grad Više…

Prema željama najmlađih i ove godine HŽ je odlučio organizirati veselo blagdansko putovanje na kojemu će se djeca družiti, pjevati i zabavljati se, a uskrsni Zeko razveselit će ih i darivati

Uskoro kreće Zeko-express

HŽ Putnički prijevoz od 16. ožujka ponovno organizira vožnje dječjih uskrsnih vlakova Zeko-express. U Zeko-expressu bit će organiziran zabavni program, Više…

Osim teoretskih predavanja, mladi planinari će proći razne vježbe koje će im pomoći ne samo za planinarstvo i odlazak u prirodu već i u samom budućem životu. 

HPD “Bršljan-Jankovac” poziva u Dječju planinarsku školu

Planinarskog društva HPD “Bršljan-Jankovac” poziva mlade u Dječju planinarsku školu. Školi je namijenjena za djecu u dobi od 7-15 godina. Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

B2Run Osijek okupio je 842 sudionika iz preko 80 tvrtki što je porast od 20% u odnosu na godinu ranije

B2Run Osijek: 20% više poslovnjaka na najvećem afterwork druženju

Otvoren je RuralFoto - izbor za najbolje ruralne fotografije u 2024. godini, kojeg i ove godine putem Interneta organizira Agroklub

Otvoren izbor za najbolje ruralne fotografije u 2024. godini – nominirajte svoju

Danas nas čeka vrhunac toplinskog vala i vrlo visoke temperature te je nužno paziti na svoje zdravlje i zaštititi se od vrućina

[OPREZ] Vrhunac toplinskog vala, temperature idu do 37c