ŽIVOT

Danas na osječkoj Srednjiki Erste plava liga – najmasovnije dječje natjecanje u Hrvatskoj!

Danas se zbog natjecanja od 11:00 do 20:30 sati neće moći koristit tereni na Srednjoškolskom igralištu u Osijeku

Objavljeno 05.05.2022
Ivona Amidžić

Pred nama je i taj dugoočekivani dan: danas, 5. svibnja 2022. godine, s početkom u 14:00 sati, u našem se gradu, na Srednjoškolskom igralištu, održava Erste plava liga – najmasovnije dječje natjecanje u Hrvatskoj.

Atletski klub Pro Sport (organizator projekta Erste plave lige) i Atletski klub „Slavonija-Žito” Osijek (organizator natjecanja u Osijeku) organizatori su najmasovnijeg dječjeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj koje se već desetu godinu zaredom održava u devet hrvatskih gradova: Zagrebu, Rijeci, Puli, Osijeku, Vukovaru, Makarskoj, Kninu, Zadru i Čakovcu.

Kvalifikacijska natjecanja u svim gradovima okupila su do sada više od 32.000 natjecatelja te više od 60.000 roditelja, trenera, profesora te ostalih navijača i podržavatelja ovog projekta.

Samo u osječkim kvalifikacijama, u proteklih sedam godina, nastupilo je preko 5000 učenica i učenika osnovnih škola, čime je naša Regija, definitivno, rekorder među svim regijama u Hrvatskoj u kojima se održavaju kvalifikacije.

Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu 72. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju.

Osmoškolci će u kvalifikacijama pokazati svoje talente u atletskim disciplinama primjerenima školskom uzrastu – utrkama na 60, 300 i 600 metara, skoku u dalj, bacanju kugle i vortexu. Uz to, baš svi će natjecatelji, uz nezaboravno iskustvo, kući sa sobom ponijeti i majicu koja im ostaje kao suvenir na sudjelovanje.

VAŽNA NAPOMENA ZA KORIŠTENJE TERENA NA SREDNJOŠKOLSKOM IGRALIŠTU U OSIJEKU

“Danas 5. svibnja 2022. godine u vremenskom periodu od 11:00 do 20:30 sati zbog održavanja atletskog natjecanja neće se moći koristit tereni na Srednjoškolskom igralištu u Osijeku… Unaprijed se zahvaljujemo svim rekreativcima, sportašima i ostalim korisnicima terena na razumijevanju!” javljaju iz Atletskog kluba Slavonija-Žito.

Kvalifikacijsko natjecanje u OSIJEKU održat će se danas, 5. svibnja 2022. godine, na Srednjoškolskom igralištu

SVEČANO OTVARANJE – 13:45 sati

Početak natjecanja

  • za 6. razrede – 14:00 sati
  • za 5. razrede – 15:00 sati
  • za 4. razrede – 16:00 sati
  • za 3. razrede – 17:00 sati
  • za 2. razrede – 18:00 sati
  • za 1. razrede – 19:00 sati

Sve dodatne detalje i informacije o natjecanju pronađite ovdje, a kako je bilo prošle godine pogledajte u jednominutnom videu ispod:

foto: screenshot

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Naša priča s posvojenjem počela je 2016. godine, kada smo odbijeni od sustava jer smo istospolni par. Šest izgubljenih godina te djece ide na dušu politici"

Vrhovni sud odlučio: U Hrvatskoj odsad i istospolni parovi smiju posvajati djecu!

Istospolni parovi u Hrvatskoj mogu zajedno pristupiti procjeni za posvojitelje i ne smiju biti diskriminirani temeljem svoje seksualne orijentacije, rezultat Više…

Cilj Festivala je podsjetiti roditelje na važnost zajedničke igre s djecom i potaknuti uključivanje roditelja u igru s djecom

Festival igranja za djecu i roditelje ovog vikenda na Solarskom trgu!

Centar Rastimo Zajedno i Savez Društava „Naša Djeca“ organiziraju Festival igranja za djecu i roditelje povodom Međunarodnog dana obitelji 15. Više…

Pokažite kreativnost i osvojite svježe voće i povrće za cijelu školu - svaki tjedan i za svakog učenika!

NATJECANJE! Kaufland daruje škole: Osmislite kuharicu i dobivate voće i povrće cijele godine

U tijeku je natjecanje za odabir partnerskih škola Kauflanda diljem Hrvatske pod nazivom Kaufland škola voća i povrća 2022./2023, a Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

„Predivnu sortu imamo, imamo znanja, imamo izuzetne rezultate, imamo struku koja nas podržava, ali na koncu, moramo se najviše uzdati u sebe"

Konferencija “GO – Graševina Osijek”: Graševina – lokomotiva koja će vući sve hrvatske sorte!

Spektakularne letjelice, koreografije vještih pilota i izložena oprema spremna je opet privući Osječane i ostale posjetitelje i ispuniti im poslijepodne dobrom zabavom

Ovog ljeta na nebo iznad Slavonije vraća se Osijek Air Show

Upozorenje DHMZ-a za osječku regiju: "BUDITE NA OPREZU zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima"

JOŠ JEDNO UPOZORENJE za sjever, sutra i istok, Hrvatske, prijete velika tuča i jaki udari vjetra!