Danas počinju Dani prvog hrvatskog piva

Ispod velikog šatora Osječke pivovare, naći će se mjesta za sve ljubitelje tamburice, odlične zabave i vrhunskog Osječkog piva. Šator koji je ove godine veći, može primiti sve posjetitelje i u slučaju kiše, tako da se posjetitelji ne moraju brinuti hoće li pokisnuti.
U sklopu kampanje protiv zlouporabe alkohola osigurana je besplatna autobusna linija, svaki dan od 20:30 do 02 h, svakih pola sata na relaciji Billa Sjenjak – Katakombe šator Osječke pivovare, stoga će se moći popiti i koje Osječko više. Happy hour u šatoru traje od četvrtka do nedjelje od 18-20 h, a za jedno Osječko pivo od pola litre, drugo se dobije gratis. Još je jedna novost u šatoru Osječke pivovare, svi pivoljupci moći će probati filtrirano i nepasterizirano pivo.
U šatoru Osječke pivovare, u kojem već po običaju vlada odlična atmosfera, nastupat će sljedeći vrhunski bendovi:
Ako ste se ikada pitali kako se pravi Vaše omiljeno Osječko pivo, možete otići u Osječku pivovaru gdje će od četvrtka do nedjelje biti Otvoreni dani Osječke pivovare. Tamo ćete saznati sve o proizvodnji, pripremi i kuhanju Osječkog piva, te kušati nefiltrirano pivo. Ulaz je ograničen, a može se prijaviti putem službene facebook stranice Dani prvog hrvatskog piva.
Osječko TramFest i ove godine će svaki dan dok traju Dani prvog hrvatskog piva zabavljati mlade sugrađane najluđim partyem u tramvaju uz DJ-a Philipa Kroo, hostese i gratis Osječko pivo. Ulaznice za Osječko tram party se dijele na službenoj facebook stranici Dani prvog hrvatskog piva.
Osijek je pravi pivarski grad, a možete ga potpuno upoznati kroz priču o pivu, pivarstvu i poznatim pivopijama! Dođite na Pivarske turističke šetnje Osijekom koje vode turistički vodiči iz udruge Putovanja Slavonijom, 19.-23.9.2012., svaki dan od 17 h, brod Galija (na Gornjodravskoj obali).
Zbog vožnje zaprežnim kolima, obavezne su rezervacije na tel: 031/740-091. Restoran Galija će također za vrijeme trajanja Dana prvog hrvatskog piva imati pivarski meni po pristupačnim cijenama u koje je uračunato Osječko pivo. Ulaz na sva događanja je besplatan.
Nefiltrirano pivo i nepasterizirano pivo su piva koja su neposredno iz procesa, iz srca proizvodnje, a do sada su ih samo rijetki mogli kušati. Nefiltrirano pivo je bogato kvascima i proteinima i pomalo „sirovog“, ali prirodnog okusa. Bogato je svim izvornim pivskim sastojcima. Nepasterizirano pivo je filtrirano, ali nije toplotno tretirano. Vrlo je osvježavajuće i pitko.