ŽIVOT

Danas se otvara Kopika!

Neslužbeni početak ljeta u Osijeku uz nove sadržaje

Objavljeno 15.06.2018
Nikolina Ćosić

Rekreacijski centar Copacabana, svima znan kao Kopika, danas otvara svoja vrata, a mnogi će se složiti da to znači i neslužbeni početak ljeta u Osijeku. Kako su temperature do sada bile poprilično visoke, najhrabriji i najnesrtpljiviji su osvježenje već pronašli u Dravi, no većina je ipak željno iščekivala otvorenje najpoznatijeg osječkog kupališta, a danas ga napokon i dočekala.

Tradicionalno se Kopika otvara svake godine na zadnji dan škole pa ni današnji 15. lipnja nije iznimka, a iako nam vrijeme ne ide na ruku, sigurni smo da neće nedostajati kupača koji će moći uživati u svemu što su za ovu godinu iz Športskih objekata pripremili u rekreacijskom centru Copacabana.

Vrijedno se pripremalo radovima za novu kupališnu sezonu, a odrađena je izmjena dotrajalih pločica u olimpijskom bazenu, čišćenje svih površina, ličenje bazena, košnja trave, remont filternice (servisirane su pumpe, izmijenjeni ležajevi i motori zbog što kvalitetnije vode) i svi drugi radovi potrebni da bi i ovog ljeta mogli užiati na najpoznatijem osječkom kupalištu.

Novosti:

Ono što je novo je zelena živa ograda, odnosno živica za hlad koja je jesenas posađena, a odlično će doći u najtoplije ljetne dane. Kako se svaku sezonu iz Športskih objekata trude obogatiti novim sadržajima, tako planiraju i ove sezone organizirati aktivnosti u i oko bazena. Osim popularnog aquaaerobica te školice plivanja, ideje se vrte i oko animacijskih igara, drugih tipova vježbanja, kreativnih radionica i slično.

Cijene:

Danas je ulaz besplatan, a ostalih dana cijene će biti 5 kuna za djecu do 16 godina, 8 kuna za odrasle te će za one najmlađe do 7 godina ulaz biti besplatan. Radno vrijeme je kao i prijašnjih godina od 9 do 20 sati, no u slučaju lošeg vremena ili drugih nepovoljnih uvjeta, zatvorit će se ranije.

 

VEZANE VIJESTI

Na dan početka ljeta, takozvanu dugodnevnicu (ljetnji solsticij), koja obično pada oko 21.-22. lipnja, dan je najduži, a noć najkraća

Prvi dan ljeta – Najduži dan i najkraća noć

Danas je prvi dan ljeta, ali i najduži dan i najkraća noć u godini. Od danas službeno počinje godišnje doba Više…

Što piti, jesti, kako se obući i što je još potrebno znati da bismo lakše izdržali vrućine koje nam slijede

Kako preživjeti vrućine?

Kraj je svibnja, a vrućine su već krenule, što nam dokazuje i činjenica kako je danas je u 8:30 u Više…

Neslužbeni početak ljeta u Osijeku uz nove sadržaje

Kopika otvara svoja vrata za 3 tjedna

Rekreacijski centar Copacabana, svima znan kao Kopika, uskoro otvara svoja vrata, a mnogi će se složiti da to znači i Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ovaj se blagdan obilježava na dan kada je Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti RH

Sutra se obilježava Dan državnosti

Bilo dobro pripremiti laganu jesensku jaknu koju ste možda već spremili.

Pred nama je djelomično sunčana nedjelja, a moguća i pokoja kap kiše

A da znanje ne ostane samo teoretsko, pomoći će čašica, dvije u muzejskom baru i restoranu

U Varšavi se otvara muzej posvećen votki