Arhiva

Dani kedera na Vodenici u Osijeku

  Objavljeno 10.08.2016
  OsijekNews redakcija

  Od 12. do 16. kolovoza 2016. (od petka do utorka) Eko udruga Vodenica organizira 1. Dane kedera koji će se održati na prostoru Vodenice na Dravi (Solarski trg, iza crkve Sv. Roka).

  Tim će se povodom svim posjetiteljima omogućiti pecanje bambusovim štapovima uz stručnu pomoć prekaljenih osječkih ribiča iu ORŠK-a. Svi će ulovljeni kederi biti i priređeni na tradicionalan, prženi način. PS. za sve koji možda ne znaju, kederi su ‘riječna verzija’ girica 

  Budući da će se tijekom ovih večeri na nebu vidjeti i popularne ‘Suze Sv. Lovre’, vodenica će tih dana raditi s produženim radnim vremenom, a na repertoaru će se naći i palačinke od brašna s vodenice, fiš paprikaš, kuhani kukuruz i brojna druga iznenađenja kojima se zapravo najavljuje i proslava Dana Sv. Roka (16. kolovoza) za kada najavljujemo i svojevrstan kirvaj na Solarskom trgu.

  U sklopu Dana kedera posebnu će pažnju privući izložba oldtimera koju će u nedjelju, 14. kolovoza, također na Solarskom trgu, prirediti Udruga Oldtimera Osijek.

  Sva prikupljena sredstva  bit će namijenjena izgradnji ‘Francikinog čamca’ koji će služiti za održavanje popularne osječke Vodenice.

  Početak petodnevnog programa predviđen je za petak iza 17 sati.

  Informacije o programu pratite na Facebook stranici događaja „Dani kedera“.

  Udruga Vodenica